Ga naar de inhoud
Jannik Sinner speelde op een te hoog niveau voor zijn opponent.

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Jannik Sinner laat monden openvallen in Antwerpen en neemt trofee mee naar huis

 zo 24 oktober 2021 17:56
European Open
Jannik Sinner (2, 1)
Diego Schwartzman (142, 2)
einde
6
set 1
2
6
set 2
2

Jannik Sinner heeft de European Open in Antwerpen met sprekend gemak op zijn erelijst bijgeschreven. In de finale was het eerste reekshoofd meer dan een maatje te groot voor tweede reekshoofd Diego Schwartzman, die zijn 3e finale in Antwerpen verloor. 

Sinner klaart de klus in 2 sets en wint de European Open

Sinner steekt er met kop en schouders bovenuit

Sinner-Schwartzman was het duel tussen de twee topreekshoofden en de nummers 13 en 14 van de wereldranglijst. Dan verwacht je een beklijvend duel met prachtige rally's en een grillig scoreverloop.

 

Niets van dat alles in deze finale. Jannik Sinner zette al snel de toon bij 1-1 in de eerste set. Twee keer opslagverlies van Schwartzman was een teken aan de wand voor de arme Argentijn.

 

Sinner maakte er een eenzijdige partij van. Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Zijn sterke forehand, stabiele backhand en goede voetenwerk: Schwartzman had er geen enkel antwoord op.

 

Alles leek makkelijk bij Sinner, die veel passie in zijn spel legde. Hij toonde een volwassenheid die je bij een tennisser van 20 jaar zelden of nooit ziet en stoomde in 1 uur en 16 minuten op het gemak door naar zijn 4e toernooizege dit jaar.

 

Opgeleid als skiër in Zuid-Tirol en als nationaal skikampioen op zijn 8e was tennis voor Sinner als kind nooit een hoofddoel. Pas op zijn 15e begon de Italiaan twee keer per week te trainen met de tennisbal, vooral indoor. De baan in Antwerpen paste hem deze week als gegoten, het is een winnaar waar we nog veel van zullen horen.

"Ik kom zeker terug"

Sinner bekroonde een geweldige week met een 5e toernooi-overwinning. In 2020 won hij Sofia, dit jaar was hij de beste in Washington, Melbourne en opnieuw Sofia.

 

"Tegen Diego Schwartzman moest ik mijn beste tennis laten zien. Hij is een geweldige speler en iemand die zeer geliefd is in het circuit. Iedereen vindt hem leuk", zei Sinner.

 

"Ik ben zeer tevreden over het niveau dat ik haalde. Ik wil iedereen, hier in Antwerpen en mijn entourage, bedanken. Ik ben hier graag en kom zeker terug."

Bekijk het verslag:

Fase per fase

11:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.