Simona Halep blijft in sukkelstraatje: nieuwe blessure vlak voor US Open

  Western & Southern Open

  Jessica Pegula (5)
  Simona Halep (9, crown12)

  Het zit Simona Halep niet mee. De Roemeense toptennisster zegde af voor de 2e ronde van het WTA-toernooi in Cincinnati door een scheurtje in haar rechteradductor. Halep was nog maar net terug na een kuitletsel, waardoor ze Roland Garros, Wimbledon en de Spelen miste.

  Halep liep de nieuwe blessure dinsdag op in haar eersterondepartij tegen de Poolse Magda Linette. De ex-nummer 1 van de wereld liet zich toen tijdens de match onderzoeken aan haar rechterbeen, kreeg een stevig verband om en knokte zich toch nog in een driesetter naar de zege (6-4, 3-6, 6-1).

   

  Een scan op woensdag onthulde evenwel dat het niet slim zou zijn om nog voort te tennissen en Halep, momenteel nummer 13 van de wereld, trok zich terug uit het toernooi.

   

  "Jammer genoeg toonde een scan aan dat ik een scheurtje heb in mijn rechteradductor. Het zou te riskant zijn om te spelen", tweette Halep voor haar match tegen de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-30).

   

  Halep was nog maar net terug, nadat ze op het WTA-toernooi van Rome in mei haar kuitspier scheurde.

   

  De 29-jarige Roemeense geeft aan er alles te zullen aan doen om de US Open, eind deze maand, te halen. Daarvoor is rust nodig.