Mertens en Van Uytvanck bijten tanden stuk op Spaans duo en liggen uit dubbeltoernooi

  Olympische Spelen

  Garbiñe Muguruza (56)Carla Suárez 
  Elise Mertens (29)Alison Van Uytvanck 
  6
  1
  3
  7
  7
  2
  6
  4

  Elise Mertens en Alison Van Uytvanck hebben hun ambities niet kunnen waarmaken op het dubbeltoernooi van de Olympische Spelen. Ze verloren van het Spaanse duo Muguruza/Suarez Navarro in 2 sets.

  Belgische dubbelvrouwen en dubbelmannen zijn al meteen uitgeschakeld in het tennistoernooi

  Tegen de ervaren Spaanse speelsters Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro begonnen Mertens en Van Uytvanck als favoriet, maar in de praktijk verliep het allemaal een pak stroever. 

   

  In de eerste set moesten Van Uytvanck en Mertens hun eerste opslagspelletje meteen inleveren, ze slaagden er in die set nooit meer in om terug helemaal langszij te komen. Deze ging verloren met 6-3.

   

  Een felle reactie was broodnodig om een vroegtijdige exit te vermijden. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Nadien kwamen de Spaanse dames weer op voorsprong: 5-3. 

   

  Mertens en Van Uytvanck slaagden er dit keer wel in om terug door de opslag van hun tegenstanders te gaan. Ze werkten bij 5-5 vervolgens ook nog een 0-40 achterstand weg. Een tiebreak was het resultaat van een felbevochten set.

   

  Daarin waren het toch opnieuw de Spaanse dames die de bovenhand namen. Muguruza en Suarez Navarro namen met 5-3 een kleine voorsprong en dit keer slaagden Van Uytvanck en Mertens er niet in om die opnieuw uit te wissen. Hun avontuur in het dubbelspel zit er op die manier meteen weer op.

   

  Mertens en Van Uytvanck hoeven wel nog niet meteen hun koffers te pakken. Beide speelsters komen ook nog in actie in het enkelspel.

  "Het is jammer, we hebben gevochten tot het laatste punt"

  "Het was heel close", zei Van Uytvanck na de match. "We hebben gevochten tot het laatste punt. Zij speelden ontzettend goed en wij hadden ook wat pech. Het is jammer."

   

  "Ik had een beetje stress in het begin van de wedstrijd. Je staat niet elke dag op de Olympische Spelen en Elise is toch nummer 1 van de wereld, dus die zenuwen zijn normaal."

   

  Hoe groot is de teleurstelling? "Die is er zeker, maar morgen spelen we allebei enkel dus we kunnen er niet in blijven hangen. We moeten nu voor ons lichaam zorgen en recupereren."

   

  Mertens zelf was ook een beetje ontgoocheld. "In set twee hebben we echt wel gevochten. Het is jammer, maar we speelden ook pas een eerste keer samen."

   

  "In het enkelspel willen we ook zo ver mogelijk raken", zei Mertens. "Natuurlijk willen we een medaille, maar is dat realistisch? Je moet heel constant spelen en zes wedstrijden winnen. Dat is nog heel ver."