Geblesseerde Tsitsipas bijt tanden stuk op verrassende Fransman Humbert

  Olympische Spelen

  Ugo Humbert (86, crown14)
  Stefanos Tsitsipas (3, crown3)
  2
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  4
  6
  3
  2

  Stefanos Tsitsipas (ATP-4) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het olympische tennistoernooi. Hij verloor in 3 sets van de sterk spelende Fransman Ugo Humbert (ATP-28) met 2-6, 7-6 (7/4) en 6-2.

  In de eerste set leek er weinig te beginnen tegen de zeer secuur spelende Tsitsipas. De 22-jarige Griek ging al in het 3e spelletje door de opslag van Humbert, nadien stoomde hij door naar een 2-6 in de eerste set.

   

  Nadien draaide de wedstrijd helemaal om. Tsitsipas blesseerde zich aan de knie en had een minutenlange behandeling nodig. Humbert profiteerde van het medische probleem bij het Griekse toptalent en won de wedstrijd uiteindelijk nog in 3 sets.

   

  Humbert neemt het in de kwartfinales op tegen de Rus Karen Chatsjanov (ATP-25).

  Een blessure deed Tsitsipas de das om

  Nishikori haalt beste niveau in eigen land

  Verder plaatsten ook Daniil Medvedev (ATP-2), Pablo Carreno (ATP-11) en de Japanner Kei Nishikori (ATP-69) zich al voor de kwartfinales. Nishikori lijkt in eigen land weer helemaal open te bloeien.

   

  De voormalige nummer 4 van de wereld en halve finalist op de US Open schakelde in de eerste ronde al de Rus Andrej Roeblev (ATP-7) uit en rekende in de 3e ronde makkelijk af met Ilya Ivashka. In de kwartfinale wacht vermoedelijk wel Novak Djokovic, tenzij de Spanjaard Alejandro Davidovich kan stunten.