Sabalenka neemt revanche op Barty en steekt eindwinst in Madrid op zak

  WTA-Madrid, finale

  Ashleigh Barty (1, crown1)
  Aryna Sabalenka (5, crown5)
  0
  1
  6
  6
  2
  3
  4
  3
  6

  Arina Sabalenka heeft het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven. In de finale klopte ze Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld die haar twee weken geleden nog de baas was in de finale in Stuttgart.

  Ashleigh Barty had 16 matchen op een rij op gravel gewonnen, met daarbij onder meer de finale van Stuttgart tegen Sabalenka. Arina Sabalenka kon dan weer terugkijken op een sterke week in Madrid, waarbij ze ook haar voormalige dubbelpartner Elise Mertens (weliswaar geblesseerd) ongenadig opzijzette.

   

  Ook Barty kreeg in de eerste set te maken met de Wit-Russische hamer. Ze serveerde de nummer 1 van de wereld een bagel (6-0). Misschien gaf die bagel Barty wel de nodige virtuele suikers om vanaf set 2 uit een ander vaatje te tappen.

   

  Barty ging meteen door de opslag van Sabalenka, gaf die snel weer uit handen, maar kon op het einde van de tweede set toch nog een tweede keer breken.

   

  In de beslissende set vielen er lange tijd geen breaks meer te bespeuren. Bij 4-4 slaagde Barty erin geen enkel punt op haar eigen opslag te maken. Sabalenka aarzelde niet en zet haar naam zo op het favorietenlijstje voor Roland Garros, dat op het einde van de maand van start gaat.

  Enkele hoogtepunten uit de match