Ga naar de inhoud
David Goffin gaf op in de 2e set.

ATP klassement

naampunten
11
Jannik Sinner
9525
21
Carlos Alcaraz
8580
32
Novak Djokovic
8360
4
Alexander Zverev
6885
5
Daniil Medvedev
6485
6
Andrey Rublev
4710
7
Casper Ruud
4025
8
Hubert Hurkacz
3995
92
Alex De Minaur
3845
10
Grigor Dimitrov
3775

Goffin geeft op met blessure in Barcelona: "Ik wilde de schade beperken"

 do 22 april 2021 16:15
Barcelona Open Banc Sabadell
Cameron Norrie (39)
David Goffin (109, 8)
einde
6
set 1
0
3
set 2
5

Een blessure heeft David Goffin de das omgedaan in de 1/8e finales van het ATP-toernooi in Barcelona. De Luikenaar had last van zijn lies en ook een medische pauze bracht weinig soelaas. Bij 0-6 en 5-3 stapte hij naar het net om de zege aan de Brit Cameron Norrie te schenken.

David Goffin leek na enkele moeilijke maanden weer zijn goede vorm beet te hebben de voorbije weken. Op het graveltoernooi van Monte Carlo wipte hij onder anderen Marin Cilic en Alexander Zverev.

 

Ook in Barcelona begon onze landgenoot uitstekend, maar in de derde ronde was hij slechts een schim van zichzelf. Tegen de Brit Cameron Norrie oogde hij niet fit, maakte hij heel wat ongedwongen fouten en kreeg hij na een halfuur een droge 6-0 aangesmeerd.

 

In de tweede set kwam Goffin wat beter voor de dag, maar een medische time-out maakte duidelijk dat hij sukkelde met een blessure aan zijn lies. De Luikenaar probeerde nog, maar bij een 5-3-voorsprong gooide hij toch de handdoek in de ring. 

Goffin: "Tegen Nadal met halve adductor heeft ook geen zin"

"Ik voelde een eerste pijnscheut na een slag in de eerste set, op een moment dat ik opnieuw in de match wilde komen", zei Goffin. "Mijn adductor trok een beetje, maar ik zei tegen mezelf dat het niets erg was." 

 

"Jammer genoeg voelde ik het opnieuw een of twee keer bij een forehand in de tweede set. Ik voelde het meer trekken en voelde mijn adductor branden. Ik haalde de kine op het terrein, maar in drie minuten is het moeilijk om een diagnose te stellen. 

 

"Ik wilde ook geen pijnstiller want dat zou misschien meer kwaad dan goed doen. Ik heb er dus voor gekozen de schade te beperken. Het was de beste beslissing om op te geven."

 

Goffin mist zo een duel in de kwartfinales tegen Rafael Nadal, het eerste reekshoofd en elfvoudig winnaar in Barcelona. "Tegen Rafael Nadal spelen met een halve adductor heeft ook geen zin", besloot Goffin met een kwinkslag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.