Wildcardspeler krijgt felicitaties van Federer na dramatisch 2020

  Australian Open

  Thanasi Kokkinakis (95, Wild card)
  Kwon Soonwoo (83)
  6
  1
  4
  6
  2
  1
  6
  3
  1

  Thanasi Kokkinakis heeft in de eerste ronde van de Australian Open eindelijk pechjaar 2020 kunnen doorspoelen: met een overwinning toonde de Australiër dat hij zijn wildcard meer dan verdiende. Dan doen de felicitaties van 20-voudig grandslamwinnaar Roger Federer extra deugd.

  De 24-jarige Kokkinakis leek lang een rijzende ster, maar pech bleef de Australiër achtervolgen: blessures aan zijn schouder, buikspieren en knie en vorig jaar daar nog eens klierkoorts bovenop. Hij speelde geen enkele wedstrijd in 2020 en verloor kilo's spiermassa.

   

  Maar Kokkinakis was net op tijd fit voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar en werd beloond met 1 van de 8 wildcards. In de eerste ronde van de Australian Open legde hij de Zuid-Korean Kwon Soonwoo over de knie.

   

  Achteraf zat er een berichtje van Roger Federer in zijn inbox. "Goed gedaan, Thanasi. Ik ben blij voor jou", schreef de Zwitserse tennislegende. En of de jonge Australiër daar blij mee was!

   

  Federer weet goed wat Kokkinakis in zijn mars heeft: in 2018 werd hij nog verrast door de jonge knaap in de eerste ronde in Miami. Kokkinakis zal zijn Griekse roots mogen uitspelen in de volgende ronde, want dan neemt hij het op tegen Stefanos Tsitsipas, het vijfde reekshoofd.

  Ook Andreescu lijkt verlost van blessureleed

  Bianca Andreescu, in 2019 nog de winnares van de US Open, heeft ook haar comeback gemaakt op de Australian Open. Na haar eerste grandslamtitel speelde ze slechts twee toernooien door blessureleed. In de eerste ronde verschalkte ze de Roemeense Mihaela Buzarnescu met 6-2, 4-6 en 6-3.