Djokovic haalt zijn 9e titel in Melbourne binnen na ware demonstratie

  Australian Open

  Novak Djokovic (5, crown1)
  Daniil Medvedev (8, crown4)
  7
  1
  5
  6
  2
  2
  6
  3
  2

  Novak Djokovic heeft zijn titel in Australië met succes verlengd. De nummer 1 van de wereld had in de finale opvallend weinig moeite met Daniil Medvedev (ATP-4). In minder dan twee uur klaarde hij de klus. Het is titel nummer 9 voor Djokovic op de Australian Open en zijn 18e grandslamtitel in totaal.

  Djokovic voelt zich thuis in Melbourne en ging in de finale voor drie op een rij en nummer 9 in totaal. Medvedev had het de Serviër in het recente verleden al drie keer doen struikelen en deed hem in set 1 ook zweten. Na wat zenuwen en een break tegen in de beginfase kwam de Rus opnieuw in de partij.

   

  Het was smullen van rally's vanaf de achterlijn, maar uiteindelijk moest Medvedev toch het hoofd buigen. Bij 6-5 kon hij nog twee setballen redden, maar de derde was wel raak voor Djokovic.

   

  Daarna zakte de partij als een pudding in elkaar. In set twee stapelde Medvedev de fouten op. Djokovic acteerde wel op niveau en stoomde door naar 6-2. Bij zijn tegenstander groeide de frustratie zienderogen. 

   

  Medvedev had voor deze finale 20 matchen op een rij gewonnen, maar verloor nu de pedalen. Zijn racket overleefde het niet en ook hijzelf werd uiteindelijk in minder dan twee uur van de baan geveegd.

   

  De demonstratie levert Djokovic een 18e grandslamtitel op. Rafael Nadal en Roger Federer zitten aan 20 titels.

  Medvedev: "Had er graag een langere en toffere match van gemaakt"

  "Je eerste grandslamzege is maar een kwestie van tijd, maar wacht toch nog maar een paar jaar", grapte Djokovic na de finale tegen Medvedev. Wat vindt hij van zijn tegenstander? "Het is een toffe gast en ook een van de lastigste tegenstanders uit mijn carrière."

   

  Djokovic bedankte in zijn speech ook zijn team en zijn kinesist. Eerder in het toernooi vertelde hij immers dat hij last had aan zijn buikspieren. "Ik bedank ook de Rod Laver Arena. Ons sprookje blijft duren."

   

  Medvedev was teleurgesteld, maar spoelde dat snel door. "Ik had er graag een langere en toffere match van willen maken, maar het was niet mijn dagje. Proficiat Novak met je 18e grandslamtitel. Het zal waarschijnlijk niet je laatste zijn."

  Djokovic en Medvedev.

  Djokovic komt in een mooi rijtje te staan

  Fase per fase

  1. 11 uur 40. Game, set and match! Het werd niet de spannende finale waar we op gehoopt hadden. Djokovic was een niveau te sterk voor Medvedev. In set 1 bood de Rus nog weerwerk, maar daarna stoomde de Serviër door naar titel nummer 9 in Australië. .
  2. 11 uur 05. 6-2. Ook set twee gaat naar Djokovic. De foutenlast bij Medvedev is dramatisch toegenomen en dat terwijl de man aan de overkant van het net op zijn niveau blijft spelen. .
  3. 10 uur 50. Medvedev kijkt weer tegen een break aan in set twee. De Rus was nochtans uitstekend begonnen door de opslag van Djokovic af te snoepen. Maar de titelverdediger staat kalm op de baan en draaide de situatie intussen helemaal om. .
  4. 10 uur 29. Djokovic pakt set 1! De eerste set is voor Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld liep al snel uit tot 3-0, maar Medvedev herpakte zich en kwam opnieuw langszij. De rally's werden vanaf de achterlijn uitgevochten op een bijzonder hoog niveau. Bij 6-5 kon de Rus eerst nog twee setballen wegwerken, maar de derde was de goeie. .
  5. 10 uur 10.
  6. 10 uur 08. Medvedev heeft de break ongedaan gemaakt. De eerste zenuwen lijken weg bij de Rus. .
  7. 09 uur 53. Meteen de break! Djokovic laat er geen gras over groeien in set 1. De Serviër pakt dadelijk de opslag af van Medvedev en snelt naar een 2-0-voorsprong. .
  8. 08 uur 24. Is Medvedev vandaag in het voordeel? De Rus won 3 van de 4 voorbije onderlinge confrontaties. Met 20 zeges op een rij is er ook op zijn vorm niets aan te merken. .
  9. 08 uur 23.
  10. 08 uur 23.