Ga naar de inhoud
Lefevre verzamelde twee 7e plaatsen tijdens de Paralympische Spelen.
Programma/uitslagen Joyce Lefevre
100m finale 19"63 (7e)
800m finale 2'24"96 (7e)

Joyce Lefevre verlaat Tokio met een 7e plaats: "In Parijs hoop ik top te presteren"

 za 4 september 2021 03:56

In de finale van de 800 meter (T34) is Joyce Lefevre - net zoals op de 100 meter - op een 7e plek gestrand. Onze landgenote reed als laatste over de streep in een tijd van 2'24"96.

Door haar tegenvallende prestatie op de 100 meter was Joyce Lefevre vandaag gebrand op een sterke prestatie in de finale van de 800 meter.

Lefevre begon in de buitenbaan op de piste van Tokio en had dus geen mikpunt bij het startschot. Dat vertaalde zich dan ook in een matig begin en al snel werd duidelijk dat onze landgenote niet zou meestrijden voor de medailles.

Wereldrecordhoudster en topfavoriete Hannah Cockroft ging wel als een komeet van start en had na 1 ronde al een voorsprong van ongeveer 30 meter te pakken.

De Britse atlete verbeterde haar eigen paralympisch record en snelde zonder al te veel problemen naar het goud. Lefevre kwam ruim een halve minuut later binnen en sluit haar 2e Paralympische Spelen af met een 7e plaats.

Lefevre: "Hoop niet dat ik al aan mijn limiet zit"

"Ik kijk opnieuw met heel gemengde gevoelens terug op deze race", vertelde Joyce Lefevre na haar wedstrijd. "Na die teleurstellende 100 meter hebben verschillende mensen me moeten pushen voor deze 800 meter."

"Het was heel moeilijk om me te kunnen opladen. Ik heb veel steun gekregen van het team rondom mij. Zonder hen zou ik vandaag misschien niet zijn gestart. Ik moet hen heel dankbaar zijn."

Wat vond Lefevre nu zelf van haar wedstrijd? "Ik ben mezelf tegengekomen vanaf halverwege de race. Mijn indeling was niet goed. Ik wilde goed vertrekken en dat lukte. Na 100 meter zat ik in vijfde positie. Maar daarna kon ik niet echt aanpikken bij de anderen, hetgeen wat wel de bedoeling was."

Hoe blikt Lefevre nu terug op haar 2e Paralympische Spelen? "Ik moet deze Spelen opnieuw zien als een leermoment. Er zijn nog een aantal werkpunten. Daar moet ik de komende periode op focussen. Ik wil nog verbeteren en mooie prestaties neerzetten in de toekomst."

"Ik hoop niet dat ik al aan mijn limiet zit. Ergens denk ik al wel aan de Paralympische Spelen in Parijs in 2024. Ik heb iets goed te maken. Ik hoop daar eindelijk eens top te presteren", sloot de atlete hoopvol af.

Joyce Lefevre op de Paralympische Spelen

02:33

800m finale om 2.46 uur.

Om 2.46 uur begint Joyce Lefevre aan haar finale van de 800 meter in de T34-klasse. Op de 100 meter werd onze landgenote eerder 7e. Kan ze straks beter doen?

29/08/21
07:42

Bekijk de race van Joyce Lefevre (in baan 6)

07:32

De 800m zal een tactisch spel worden. Het is moeilijk in te schatten hoe sterk de rest gaat zijn

Joyce Lefevre
07:31

Lefevre: Was er klaar voor, dus weet niet waar het misliep"

07:30

Onder mijn PR duiken zat er niet in. Zonde

Joyce Lefevre
04:49

Lefevre: "Geen verklaring voor deze tegenvallende prestatie"

"Ik ben heel teleurgesteld", wist Lefevre te vertellen na de wedstrijd. "Ik had er veel meer van verwacht. Ik hoopte op deze 100 meter op veel meer dan een zevende plaats. Het is zonde. Ik had het gevoel dat ik redelijk goed voorbereid was op deze Spelen en op de moeilijke omstandigheden in Tokio." 


"De baan voelde wel moeilijker aan om op te rijden. Maar dat geldt voor alle atletes. Dus dat is geen excuus. Ik heb momenteel geen verklaring voor deze tegenvallende prestatie. Ik ga het even moeten laten bezinken. Daarna ga ik met mijn coach alles rustig bekijken."


"Ik had het gevoel dat mijn start nog wel goed zat", zei Lefevre. "Maar mijn tweede deel, waarbij je moet overschakelen naar die langere, snellere slagen, was minder. Daar schoot ik te kort."


03:30

Zevende plek voor Joyce Lefevre

Rolstoelatlete Joyce Lefevre heeft zich in de finale van de 100m naar een zevende plek geknokt. Onze landgenote bleef bijna een seconde boven haar persoonlijk record en moet zo tevreden zijn met de zevende plaats. Daarmee doet ze wel een plekje beter dan op de Paralympische Spelen in Rio in 2016.

Het goud was voor de Britse Hannah Cockroft die in een nieuw wereldrecord naar de overwinning snelde. Lefevre krijgt zaterdag wel nog een nieuwe kans op eremetaal. Dan komt onze landgenote in actie op de 800m.