Ga naar de inhoud
Maxime Hordies (archief).
Programma/uitslagen Maxime Hordies
weg tijdrit 47'01"23 (brons)
weg wegrit LAP (6e)

Hordies blikt tevreden terug op 1e Spelen: "Geeft extra motivatie voor Parijs 2024"

 wo 1 september 2021 06:53

Een dag na zijn bronzen plak in de tijdrit is Maxime Hordies (H1) er niet in geslaagd een nieuwe medaille binnen te halen. De Belgische handbiker kwam tijdens de wegrit (met ook H2-renners) nooit in het stuk voor. Hordies werd net zoals 3 andere H1-atleten gedubbeld en kon dus niet finishen op de Fuji Speedway.

Nog voor het startschot werd gegeven, was het al duidelijk dat een nieuwe medaille voor Maxime Hordies moeilijk zou worden. Zowel atleten uit de H1 als
de H2-klasse kwamen namelijk aan de start van dezelfde race.

De wegrit was nog maar enkele minuten aan de gang of Florian Jouanny (H2) besloot er alleen op uit te trekken. De Fransman reed al snel een mooie bonus bij elkaar en zette zijn dichtste achtervolgers na 1 ronde al op een minuut.

De hoge luchtvochtigheid maakte de wedstrijd loodzwaar voor de deelnemers. Halfweg gooiden 2 atleten dan ook al de handdoek in de ring. Dat was niet het geval voor Hordies, die achteraan de race bleef strijden voor wat hij waard was, maar uiteindelijk toch gedubbeld werd.

Vooraan maakte Jouanny er ondertussen een one-man-show van. De Fransman stoomde naar de overwinning en hield aan de streep een voorsprong van 4 minuten over.

Ondanks een mindere wegrit kan Hordies met een bronzen medaille sowieso al tevreden terugblikken op zijn Paralympische Spelen.

Hordies: "Hopelijk in Parijs 2024 apart podium"

Handbiker Maxime Hordies (H1) eindigde vandaag als 6e, maar was na afloop vooral niet te spreken over de samenstelling van de race. Zowel H1 als H2-atleten kwamen namelijk aan de start op de Fuji Speedway.

"Dat wij hier vandaag samen met H2-renners moeten rijden, terwijl er gisteren een aparte tijdrit voor H1-renners was, is ongelooflijk", vertelde Hordies.

De organisatie liet Hordies en de overige H1-renners niet finishen omdat ze zich op te grote achterstand bevonden. "De organisatie heeft ons niet laten finishen, het is ongelooflijk", ging een teleurgestelde Hordies verder.

Deze Paralympische Spelen geven extra motivatie voor Parijs 2024.

Maxime Hordies

"Momenteel kunnen we niet veel doen. Maar ik hoop dat dat voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs zal veranderen. Tijdens een normale wedstrijd is er in de H1 een apart podium. Waarom hier dan niet?"

"Gisteren was er een apart podium in de tijdrit, vandaag niet. Dat is bizar. Ik weet dat Team Belgium alles gaat doen om dit te veranderen voor de Spelen in Parijs over drie jaar."

Toch blikte Hordies met een bronzen medaille op zak tevreden terug op zijn 1e Spelen. "Ik heb gisteren in de tijdrit goed gepresteerd, maar mijn concurrenten waren ook sterk. Ik heb met mijn capaciteiten brons gehaald."

"Ik ben daar blij mee op mijn eerste Paralympische Spelen. Het was niet goud, maar dit is ook al mooi. En het geeft me extra motivatie voor Parijs."

Maxime Hordies op de Paralympische Spelen

04:43
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
04:26

Wachten op Hordies

Plaats 1, 2 en 3 zijn bekend. Nu blijft het wachten op de aankomst van Maxime Hordies. Al zal dat wel nog even duren.

04:21

Jouanny wint!

Florian Jouanny pakt het goud na een ongelooflijke krachttoer. De Fransman komt helemaal alleen over de streep en heeft een ruime bonus op zijn dichtste achtervolgers.

04:20

Hordies nog steeds 7e

Maxime Hordies rijdt nog steeds op een 7e plek rond in deze wegrit. Als we alleen naar de H1-klasse kijken, rijdt onze landgenoot als 2e, net achter de Zuid-Afrikaan Nicolas du Preez.

04:00

Ongenaakbare Jouanny

Leider Jouanny begint aan de laatste ronde van deze wegrit. De Fransman heeft een riante voorsprong op de rest van het pak en zou de overwinning niet meer uit handen mogen geven. 

03:48

Daar is Maxime Hordies!

03:45

Hordies nog steeds in race

Hoewel er al 5 atleten de handdoek in de ring hebben moeten gooien, is Maxime Hordies nog steeds van de partij in deze wegrit. Een nieuwe medaille zit er echter niet in voor onze landgenoot.

03:34

De achtervolgers geven terrein prijs

03:25

Hordies op 21 minuten

Maxime Hordies is na 13,2 km op ruim 21 minuten doorgekomen van leider Jouanny. Onze landgenoot rijdt momenteel op een 7e plek rond, maar wel als 2e als je enkel naar de deelnemers uit de H1-klasse kijkt.

03:24

Strijd met ongelijke wapens

Doordat de H1 en H2-klasse in dezelfde race rijden, wordt het voor Hordies (H1) een moeilijke opdracht om een medaille te pakken. Hoe lager het cijfer achter de 'H', hoe groter de 'beperking'.

De H2-atleten hebben tijdens deze wegrit dus wel een voordeel tegenover de H1-atleten. In tegenstelling tot de tijdrit worden de tijden van de H1 en H2-atleten ook niet gecorrigeerd volgens hun klasse. Een strijd met ongelijke wapens als je het ons vraagt...

03:16

Waar is Hordies?

De kloof tussen leider Jouanny en de 2 achtervolgers bedraagt 1 minuut 10 seconden. De wedstrijd is dus zeker nog niet gereden. Ondertussen moet Maxime Hordies nog steeds voor het eerst sinds de start in beeld komen.

03:10

De leider

03:03

1 minuut bonus voor Jouanny

Na 13,2 van de 52,8 km heeft Jouanny een minuut voorsprong op de 2 achtervolgers: de Spanjaard Munoz en de Italiaan Mazzone. Het blijft nog even wachten op de doorkomst van Hordies.

02:56

Hordies niet vooraan te vinden

Florian Jouanny neemt voorlopig de leiding in de wedstrijd. De Fransman heeft al een stevige kloof geslagen tegenover achtervolgers Munoz en Mazzone. Nog iets verder zien we Maxime Hordies rijden.

02:51

About yesterday...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
02:49

Hoge luchtvochtigheid

Hoewel de temperatuur maar rond de 23 graden schommelt, is de luchtvochtigheid nog steeds zeer hoog in Tokio. Het is dan ook heel belangrijk voor de renners om zich tijdens de race voldoende te hydrateren.

02:41

Maxime Hordies bij de start

02:36

De renners beginnen aan hun wedstrijd