Ga naar de inhoud
Belgen op maandag 7 juni
Charline Van Snick -52 kg (v) out in 2e ronde
Amber Ryheul - 52 kg (v)  
Kenneth Van Gansbeke -66 kg (m) out in 2e ronde

Van Snick snel out op WK judo: "Ver onder mijn niveau gebleven"

 ma 7 juni 2021 14:04

Op het WK judo heeft Charline Van Snick haar eerste kamp niet overleefd. Ook Kenneth Van Gansbeke sneuvelde in de 2e ronde.

WK judo: dag 2

14:31

Ook voor Amber Ryheul is het WK voorbij. Ze botste op de Portugese Joana Ramos (IJF-23) in de herkansingen en eindigt 7e.

14:00

Ik stond er niet vandaag. Ik ben ver onder mijn niveau gebleven. Nu ga ik de laatste rechte lijn richting Tokio in. Ik ga eerst een beetje afstand nemen en deze nederlaag verwerken. Daarna begin ik weer te werken, volop te werken.

Charline Van Snick
13:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
13:41

Amber Ryheul naar herkansingen

De Oezbeekse Diora Keldiorova heeft Amber Ryheul een halt toegeroepen. Keldiorova, de nummer 14 van de wereld, maakte in de kwartfinales korte metten met Ryheul. De Oekzbeekse won met een klem.


Voor Ryheul is er wel nog het vangnet van de herkansingen. Daarin mag de Belgische het opnemen tegen Joana Ramos uit Portugal.

12:48

Ryheul blijft winnen

Amber Ryheul blijft het uitstekend doen in Boedapest. De Belgische heeft ook haar tweede kamp gewonnen. In de 3e ronde kreeg Ryheul met Astride Gneto de nummer 8 van de wereld tegenover zich, maar de Française kreeg een ippon aan haar been van onze landgenote.

12:47
12:43

Ryheul stoot door met ippon

Wel in de 3e ronde in de klasse tot 52 kilogram: Amber Ryheul. Ryheul (IJF-41) was vrij in de 1e ronde en was daarna in haar eerste kamp snel klaar met Bokyeong Jeong (IJF-26) uit Zuid-Korea. Ryheul won met ippon na een wurging.


In de volgende ronde wacht een nog taaiere klant voor Ryheul. De Française Astride Gneto is de nummer 8 van de wereld.

12:42
12:19

Van Snick moet meteen afdruipen

Voor Charline Van Snick is het WK van korte duur geweest. Onze landgenote was vrij in de 1e ronde, maar was in haar eerste kamp niet opgewassen tegen Noersoeloe Jeraliëva. De Kazakse, de nummer 145 van de wereld, won na de 3e bestraffing voor Van Snick in de golden score.


Van Snick, op de Olympische Spelen van 2012 nog goed voor brons in de klasse tot 48 kilogram, was 2,5 maand buiten strijd met een enkelblessure. Daardoor miste ze onder andere het voorbije EK in het Portugese Lissabon. Bij haar rentree op de Grand Slam van Kazan werd Van Snick begin mei in haar eerste kamp uitgeschakeld.

12:18
12:15

Van Gansbeke out in 2e ronde

Kenneth Van Gansbeke (IJF-35) is gesneuveld in de tweede ronde in de -66 kilogram. In zijn eerste kamp versloeg Van Gansbeke de Nigerees Ismael Alhassane (IJF-112) met waza-ari.


In de tweede ronde beet Van Gansbeke zijn tanden stuk op Lucian Bors Dumitrescu, de nummer 94 van de wereld. De Roemeen versloeg onze landgenoot met waza-ari in de golden score.

12:15

De eerste kamp van Kenneth Van Gansbeke: