Van Snick snel out op WK judo: "Ver onder mijn niveau gebleven"

  Op het WK judo heeft Charline Van Snick haar eerste kamp niet overleefd. Ook Kenneth Van Gansbeke sneuvelde in de 2e ronde.

  WK judo: dag 2

  1. 14 uur 31. Ook voor Amber Ryheul is het WK voorbij. Ze botste op de Portugese Joana Ramos (IJF-23) in de herkansingen en eindigt 7e. .
  2. 14 uur . Ik stond er niet vandaag. Ik ben ver onder mijn niveau gebleven. Nu ga ik de laatste rechte lijn richting Tokio in. Ik ga eerst een beetje afstand nemen en deze nederlaag verwerken. Daarna begin ik weer te werken, volop te werken. . Charline Van Snick.
  3. 13 uur 41. Amber Ryheul naar herkansingen. De Oezbeekse Diora Keldiorova heeft Amber Ryheul een halt toegeroepen. Keldiorova, de nummer 14 van de wereld, maakte in de kwartfinales korte metten met Ryheul. De Oekzbeekse won met een klem. Voor Ryheul is er wel nog het vangnet van de herkansingen. Daarin mag de Belgische het opnemen tegen Joana Ramos uit Portugal. .
  4. 12 uur 48. Ryheul blijft winnen. Amber Ryheul blijft het uitstekend doen in Boedapest. De Belgische heeft ook haar tweede kamp gewonnen. In de 3e ronde kreeg Ryheul met Astride Gneto de nummer 8 van de wereld tegenover zich, maar de Française kreeg een ippon aan haar been van onze landgenote. .
  5. 12 uur 47.

  6. 12 uur 43. Ryheul stoot door met ippon. Wel in de 3e ronde in de klasse tot 52 kilogram: Amber Ryheul. Ryheul (IJF-41) was vrij in de 1e ronde en was daarna in haar eerste kamp snel klaar met Bokyeong Jeong (IJF-26) uit Zuid-Korea. Ryheul won met ippon na een wurging. In de volgende ronde wacht een nog taaiere klant voor Ryheul. De Française Astride Gneto is de nummer 8 van de wereld. .
  7. 12 uur 42.

  8. 12 uur 19. Van Snick moet meteen afdruipen. Voor Charline Van Snick is het WK van korte duur geweest. Onze landgenote was vrij in de 1e ronde, maar was in haar eerste kamp niet opgewassen tegen Noersoeloe Jeraliëva. De Kazakse, de nummer 145 van de wereld, won na de 3e bestraffing voor Van Snick in de golden score. Van Snick, op de Olympische Spelen van 2012 nog goed voor brons in de klasse tot 48 kilogram, was 2,5 maand buiten strijd met een enkelblessure. Daardoor miste ze onder andere het voorbije EK in het Portugese Lissabon. Bij haar rentree op de Grand Slam van Kazan werd Van Snick begin mei in haar eerste kamp uitgeschakeld. .
  9. 12 uur 18.

  10. 12 uur 15. Van Gansbeke out in 2e ronde. Kenneth Van Gansbeke (IJF-35) is gesneuveld in de tweede ronde in de -66 kilogram. In zijn eerste kamp versloeg Van Gansbeke de Nigerees Ismael Alhassane (IJF-112) met waza-ari. In de tweede ronde beet Van Gansbeke zijn tanden stuk op Lucian Bors Dumitrescu, de nummer 94 van de wereld. De Roemeen versloeg onze landgenoot met waza-ari in de golden score. .
  11. 12 uur 15. De eerste kamp van Kenneth Van Gansbeke:.

   De eerste kamp van Kenneth Van Gansbeke: