Ga naar de inhoud
Max Verstappen
Max Verstappen liet er opnieuw geen gras over groeien.

Nieuw jaar, zelfde winnaar: Max Verstappen neemt in Bahrein meteen alle hoop weg bij de concurrentie

 za 2 maart 2024 17:37
Grote Prijs van Bahrein
57 rondes
Bahrain International Circuit
Max Verstappen
einde

Max Verstappen is het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen zoals het vorige geëindigd was: met een superieure vertoning. In Bahrein reed de regerende wereldkampioen van start tot finish aan de leiding. Met ook een 2e plaats voor ploegmaat Sergio Perez was het ondanks de storm rond teambaas Christian Horner toch nog een uitstekend weekend voor Red Bull.

Het was de voorbije dagen erg onrustig in de renstal van de stieren. Red Bull-baas Christian Horner werd dan wel vrijgesproken voor grensoverschrijdend gedrag, nieuwe onthullingen wezen erop dat hij misschien toch niet zo onschuldig is.

 

We zagen het vertrouwde gezicht van Horner dan ook niet opduiken in de paddock tijdens de race. Een dag eerder had hij zijn topper Max Verstappen de kwalificaties naar zijn hand zien zetten, waardoor die vanaf de pole mocht vertrekken.

 

Maar bij Ferrari trokken ze zich op aan de goeie tijden van hun rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz, die in Q1 en Q2 sneller waren gebleken dan de wereldkampioen. Zouden we dan toch een spannend seizoen krijgen?

 

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Verstappen schoot probleemloos uit de startblokken in Bahrein, nummer 2 Leclerc glibberde door blokkerende remmen alle kanten uit. Weg spanning.

Terwijl Leclerc de ene rijder na de andere moest laten passeren, zag Verstappen zijn concurrenten in de eerste ronde al uitgroeien tot slechts stipjes in zijn achteruitkijkspiegel. En plots waren ze weg.

Vooraan was de strijd gestreden, achter de Nederlander zorgden de Ferrari's voor een van de zeldzame opwindende momenten van deze GP door elkaar als steigerende paardjes te bekampen.

Het duel werd gewonnen door Sainz, maar die kon niet verhinderen dat Sergio Perez toch weer een een-tweetje voor Red Bull scoorde. Met ook nog het bonuspunt voor de snelste ronde begint Max Verstappen met het maximum van 26 punten aan zijn seizoen.

Op 50 seconden van winnaar Verstappen bolde een anonieme Lewis Hamilton als zevende binnen. Zit hij nu al met zijn hoofd bij volgend jaar, bij Ferrari?

Verstappen: "Ik voelde mij één met de auto"

De 55e GP-zege voor Max Verstappen, maar wel een van de makkelijkste uit zijn carrière. "Het ging beter dan verwacht", gaf hij achteraf toe.

 

"De auto reed geweldig, ik haalde veel snelheid. Ik ben eigenlijk nooit in de problemen gekomen."

 

"Ik heb me echt geamuseerd vandaag. Het gebeurt immers niet zo vaak dat je je één voelt met de auto."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

GP Bahrein klassement

Pos.RijderConstructeurTijdPunten
1
Max Verstappen
Red Bull Racing
1u31'44"742
26
2
Sergio Perez
Red Bull Racing
+ 22"457
18
3
Carlos Sainz
Scuderia Ferrari
+ 25"110
15
4
Charles Leclerc
Scuderia Ferrari
+ 39"669
12
5
George Russell
Mercedes
+ 46"788
10
6
Lando Norris
McLaren
+ 48"458
8
7
Lewis Hamilton
Mercedes
+ 50"324
6
8
Oscar Piastri
McLaren
+ 56"082
4
9
Fernando Alonso
Aston Martin
+ 1'14"887
2
10
Lance Stroll
Aston Martin
+ 1'33"216
1

Fase per fase

57

Iedereen is afgevlagd

57

Met Sergio Perez op 2 is het een ideaal weekend voor Red Bull, ondanks het gedoe rond teambaas Christian Horner. Carlos Sainz pakt de derde podiumplaats.

57

Verstappen wint

Max Verstappen heeft uiteindelijk iedereen buiten de top 10 gedubbeld. Met 22 seconden voorsprong op ploegmaat Sergio Perez komt hij als eerste binnen.

57

Laatste ronde!

We gaan de laatste ronde in. Krijgen we nog een ultieme verrassing hier of daar?

55

We zitten op 3 ronden van het einde en alles in de top 10 lijkt muurvast te zitten. Niemand is nog in staat om ook de snelste ronde van Verstappen te bedreigen, dus het maximum van 26 punten komt zijn weg uit.

53

Als we even afzakken in het klassement, dan zien we nog spanning in de strijd om plaatsen 12-13 en 14. Tsunoda probeert voorbij zijn ploegmaat Ricciardo te geraken, die op zijn beurt in de achteruitkijkspiegel van Magnussen zit.

De meest bevoorrechte getuige van dit alles: Max Verstappen, die het hele trio vrolijk dubbelt.

51

Intussen rijdt Max Verstappen bijna op automatische piloot naar het einde van de race. Hij heeft net geen 20 seconden voorsprong op Sergio Perez.

48

Sterkte van de teams nu al duidelijk?

Als Lewis Hamilton Lando Norris nog kan inhalen op de 6e plaats, dan bestaat de volledige top 10 uit alleen maar opeenvolgende koppeltjes:

Verstappen en Perez (Red Bull) op 1 en 2
Sainz en Leclerc (Ferrari) op 3 en 4
Russell en Hamilton (Mercedes) op 5 en 6 (nu nog niet het geval)
Norris en Piastri (McLaren) op 7 en 8
Alonso en Stroll (Aston Martin) op 9 en 10

46

Russell in de fout

De "inkt" van ons laatste tekstje is nog niet droog of Russell maakt een kleine remfout en moet Leclerc laten passeren.

46

George Russell bewijst uit het goeie F1-hout gesneden te zijn, door de driftige Leclerc al bij al makkelijk af te houden.

44

Terwijl het podium Verstappen-Perez-Sainz vast lijkt te liggen, moeten we voor spanning naar de strijd om plaats 4. Leclerc is tot op 8 tienden van Russell geraakt.

41

Leclerc nadert

Charles Leclerc is net zijn snelste rondje kwijt, maar hij is wel beter in de race gekomen en snuffelt nu aan de Mercedes van Russell op de 4e plaats.

39

Snelste ronde

De snelste ronde staat nu op naam van Max Verstappen met 1'32"608.
39

Situatie

Na de tweede pitstops heeft Max Verstappen iets meer dan 16 seconden voorsprong op ploegmaat Sergio Perez. Die wordt op de hielen gezeten door Carlos Sainz. Daarachter een gat van 7 seconden op het duo Russell-Leclerc.

38

Verstappen in de pit

Sergio Perez is het proefkonijn voor Max Verstappen, want ook hij komt binnen voor zachte banden. Het zal hem in staat stellen om de snelste ronde nog voor de neus van Charles Leclerc weg te kapen.

37

Snelste ronde

De snelste ronde staat nu op naam van Charles Leclerc met 1'34"090.
37

Zachte Perez

Terwijl iedereen voor een nieuw setje harde banden kiest, gokt Red Bull door Sergio Perez met (snellere) zachte banden het circuit op te sturen. Houden die het nog 20 ronden vol?

36

Snelste ronde

De snelste ronde staat nu op naam van Lando Norris met 1'34"476.