Ga naar de inhoud
Limburg United heeft opnieuw de beker te pakken.

Limburg United viert tienjarig bestaan met tweede Beker van België in 3 jaar

 zo 10 maart 2024 17:32
finale Beker van België
Charleroi
Limburg United
einde
20
q1
16
14
q2
16
17
q3
19
7
q4
19
58
score
70

Limburg United heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de Beker van België basketbal gewonnen. In een intensieve en felbevochten finale nam het pas in het slotquarter afstand van Charleroi: 70-58. 

De supportersclans zetten de toon al tijdens de opwarming en Charleroi en Limburg United trokken die lijn gewoon door. Voor elke bal werd gevochten, makkelijke scores waren er niet.

 

De verdediging van Charleroi werkte verstikkend voor Limburg United, dat tot diep in het derde quarter moest achtervolgen. Op karakter en ervaring bleef Limburg United in de match en nam het heft helemaal in handen in het laatste quarter.

 

Osunniyi schoot wakker, domineerde onder de borden en langzaam liep de ballon bij Charleroi, dat in foutenlast kwam. In de aanval werd keer op keer de verkeerde keuzes gemaakt.

 

Bij een laatste opflakkering naderde Charleroi in de slotminuten nog tot op 3 punten, maar op het juiste moment slaat Limburg United toe: Serron en Cale beslisten met twee snelle scores: 58-70.

"Trofee is altijd resultaat van hard werk en opofferingen"

  • Jonas Delaliuex (Limburg United): "Dit is fantastisch, het was een moeilijke en hardbevochten wedstrijd. Charleroi is een fysiek sterke ploeg en er was veel toegelaten. We hebben getoond dat we heel volwassen kunnen spelen. Ook dankzij de steun van de fans, dat hadden we nodig.
  • Quentin Serron (Limburg United): "We hebben op het einde het verschil gemaakt door onze intensiteit te behouden. We hebben op belangrijke momenten onze shots gemaakt en enkel steals gaven een boost. Dit betekent heel veel, een trofee is altijd het resultaat van hard werk en opofferingen."
  • Quentin Smout (Charleroi): "Op het einde zaten onze belangrijkste spelers in foutenlast en dat was voor ons de doodsteek. Limburg United heeft natuurlijk die ervaring in zijn kern. Maar ik ben heel trots op mijn ploegmaats. We hebben goed gespeeld, ook al maakten we maar 58 punten."

Punten Limburg United: Osunniyi 12 (10 rebounds), Penn 11, Delalieux 9 (7 rebounds), Cale 9, Hammonds 9, Lambot 7, Serron 5, Lesuisse 4, De Zeeuw 2, Van Ounsem 2

 

Punten Charleroi: Collins 18 (7 rebounds), Heath 10, Smout 7, Venskus 7, Kuta 7 (8 rebounds), Samardzic 5, Makwa 3, Bolavi 1

Reacties na de match:

Charleroi - Limburg United

17:31

Limburg United wint!

De zege van Limburg United komt niet meer in gevaar in de slominuut. Charleroi is tenonder gegaan in het laatste quarter.

17:30

Osunniyi plaatst orgelpunt met machtige dunk

17:26

Dolle fase: 5 punten op rij voor Limburg United in de slotminuten

17:20

Nog maar eens een knap blockshot van Osunniyi

17:18

Belgian Lion Delalieux pakt op het juiste moment uit met zijn eerste driepunter van de finale: 52-59 en een zevenpuntenkloof op het scorebord.

17:16

Boeken toe? Delalieux knalt gigantisch belangrijke bom binnen: 52-59

17:14

Charleroi moet opletten dat het niet alles uit handen geeft in het begin van het laatste quarter. Kuta loopt tegen zijn vierde fout aan en aanvallend loopt het ook niet bij Charleroi: 52-56.

17:10

Osunniyi laat niets nog passeren!

17:06

Fenomenaal blockshot van Osunniyi (Limburg United)

17:02

Einde quarter 3: 51-51

Veel spannender kun je het niet maken natuurlijk. Aan het begin van het slotquarter staat het zowaar 51-51 en dus moet alles beslist worden in de laatste 10 minuten.

17:00

Limburg United heeft zijn achterstand helemaal goedgemaakt dankzij de ervaring van Serron, De Zeeuw en Hammonds. Bij Charleroi zitten Kuta en Heath in foutenlast.

16:59

Krachtige dunk van Osunniyi (Limburg United)

16:53

Charleroi geeft het zelf weg: Limburg United klimt op 44-45-voorsprong

16:52

Limburg United op voorsprong

Is dit het kantelmoment in de wedstrijd? Balverlies van Samardzic lanceert Serron op weg naar een makkelijke lay-up: 44-45, Limburg United staat op voorsprong.

16:48

Geen fout, wel fout? "Kan cruciaal moment in de match zijn"

16:47

Felbevochten, dat is het minste dat je kunt zeggen over deze bekerfinale. Voor elke bal wordt gestreden en niemand krijgt een centimeter ruimte cadeau.

16:44

Delalieux mag het 2 keer proberen, en trekt stand gelijk: 36-36

16:37

De tweede helft is met wat vertraging gestart na weer problemen met de officiële klok. Dat was ook al even het geval in de eerste helft.