Belgische 3x3-basketballers botsen op olympische kampioenen in halve finale

  Team Antwerp, de Belgische mannen die we kennen van de voorbije Olympische Spelen, is er niet in geslaagd om de finale te halen op de World Tour in Abu Dhabi. De Belgische 3x3 basketballers sneuvelden tegen Riga, de Letse olympische kampioenen.

  halve finales
  Ub Liman 20-18
  Riga Antwerp 21-12
  kwartfinales
  Ub Princeton 19-16
  Liman Ulaanbaatar 19-9
  Riga Amsterdam 16-12
  Antwerp Gagarin 22-12

  3x3 Masters in Abu Dhabi

  spinner
  1. 18 uur 19. Riga is te sterk voor Antwerp. Geen finale voor de Belgische basketballers in Abu Dhabi. Team Antwerp moest de hele halve finale tegen Riga achtervolgen en kwamen te kort: 21-12. Bij Riga spelen de olympische kampioenen die in Tokio in de halve finale al te sterk waren voor België. Lasmanis (8 punten) en Miezis (7 punten) deden de Belgen veel pijn. Bij Antwerp moest te veel van Thibaut Vervoort komen en daar was Riga op ingesteld. Vooral nadat Nick Celis last had gekregen na een botsing. .
  2. 17 uur 47. In de halve finale treft Team Antwerp de Letse ploeg Riga. Dat zijn de olympische kampioenen. In Tokio pakten de Belgen uit met een stunt in de groepsfase, maar in de halve finales waren de Letten een klasse te sterk. Wat wordt het nu? .
  3. 16 uur 35. Belgen stoten door naar halve finale. Thibaut Vervoort, Nick Celis, Rafael Bogaerts en Thiery Marien hebben hun kwartfinale in Abu Dhabi gewonnen. Ze waren in hun kwartfinale met 22-12 te sterk voor de Russische ploeg Gagarin. Bij Gagarin speelden 3 Russen die in Tokio olympisch zilver wonnen. De 3x3 basketballers spelen als Antwerp mee op de World Tour. In de halve finales nemen ze het op tegen het Letse team Riga. .
  4. 16 uur 34.