Ga naar de inhoud

3x3 Lions komen in bronzen match energie tekort, maar verlaten Spelen met opgeheven hoofd

 wo 28 juli 2021 14:34

Na een schitterend parcours - waarbij ze miljoenen Belgen enthousiast gemaakt hebben voor 3x3-basketbal - is de vijfde opeenvolgende competitiedag er te veel aan gebleken voor de Lions. Tegen een sterk Servië verloren ze de strijd om brons (21-10). Eerder vandaag was ook Letland al meer dan een maatje te groot gebleken in de halve finales (21-8).

IJzersterke Letten beletten de Belgen de weg naar de finale

De Belgian Lions versloegen Letland in de groepsfase met 21-20, maar die prestatie gaf uiteraard geen garanties voor deze halve finale. Het tempo lag bijzonder hoog in de eerste minuten van de partij. Vervoort pakte al na enkele seconden uit met een heerlijke 2-punter.

 

De Letten wilden zich geen 2e keer laten verrassen door België en namen al snel de bovenhand. Sterspeler Nauris Miezis en topschutter Karlis Lasmanis haalden hun allerbeste niveau.

 

Vervoort slaagde er nog een keer in om de kloof te beperken tot 7-10, maar nadien was er geen houden meer aan. De Belgian Lions zagen hoe hun 2-punters telkens op de ring eindigden. Lasmanis bleef intussen wel scoren.

 

In het slot van de partij zat er geen comeback meer in voor de Lions. Letland speelde op een wolk en won de partij uiteindelijk met 8-21. 

Herbekijk de halve finale van de 3x3 Belgian Lions tegen Letland

3x3 Belgian Lions: "Letland is een topploeg, je mag die geen meter ruimte geven"

Belgian Lions grijpen naast brons tegen Servië

Nadien volgde voor de Belgian Lions nog de "troostfinale" tegen de nummer 1 van de wereld Servië. Servië nam onder impuls van sterspeler Dusan Bulut al snel een 5-1 voorsprong. Thibaut Vervoort werd ook goed vastgezet en kon minder zijn stempel drukken.

 

Halfweg slaagden de Belgian Lions er wel in om hun achterstand te verkleinen tot 3 punten (11-8), maar na een nieuwe 2-punter van Bulut brak de veer. 

 

De Lions raakten niet door de Servische defensie en moest zelf ook te veel weggeven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 21-10. Geen bronzen medaille dus voor onze landgenoten, maar ze mogen met opgeheven hoofd huiswaarts keren na een hele knappe prestatie en enkele stuntzeges.

Herbekijk de verloren kamp om brons tussen de 3x3 Belgian Lions en Servië

Bulut (Servië): "De Belgen hebben een grote toekomst voor zich"

3x3 Belgian Lions: "We hadden 2 kansen om een medaille te pakken, maar we pakken ze niet"

Letland klopt na Lions ook Rusland en pakt goud

In de finale van het 3x3 basketbaltoernooi heeft Letland de gouden medaille weggekaapt. Rusland ging na een spannende wedstrijd voor de bijl met 21-18. De 3x3 Belgian Lions verloren hun halve finale dus tegen de olympische kampioen.

3x3 basketbal: eindfase

14:32

Einde verhaal

Geen eremetaal voor de Belgian Lions na een bijzonder straf toernooi. Het brons gaat naar Servië dat in deze "troostfinale" wel echt domineerde dankzij een geweldige Dusan Bulut. 

14:29

De wedstrijd loopt zo stilaan naar het einde. Bulut vergroot de kloof tot 18-10. De Lions missen net te veel om aanspraak te maken op de bronzen medaille. 

14:29

Slecht nieuws voor de Belgen: Servië loopt uit tot 16-9

14:28

Bulut ga na een zoveelste duel met Celis tegen de vlakte. De Serviërs krijgen hier wel een heel lichte overtreding mee.

14:26

Bulut doet de Lions heel veel pijn

De GOAT(?) en MVP van het WK in 2016 en 2018 Bulut doet met een 2-punter de Belgian Lions heel veel pijn: 13-8. De kloof mag nu echt niet meer groter worden anders zal het brons voor de Serviërs zijn.

14:25

Belangrijke 2-punter van Celis

14:24

11-8 halfweg

Halfweg de reguliere speeltijd staat het 11-8 in het voordeel van de Serviërs. Er is nog heel veel mogelijk in de resterende minuten! 

14:22

Servische verdediging staat als een huis

Vervoort breekt nog eens de Servische verdediging en kan de kloof zo op 5 punten houden (9-4). De 2-punt shots van onze landgenoten willen momenteel niet vallen. 

14:22

Lions raken iets beter in de match: 9-6

14:21

Beide teams gingen intussen al 5 keer in de fout. Het toont aan dat het net als tegen de Letten overigens weer een erg fysieke wedstrijd is. 

14:21

5-1 voor Servië na 3 minuten: “We hebben een score nodig”

14:20

De Lions raken niet door de Servische defensie, ze hebben erg dringend een score nodig. Bulut en co staan intussen 5-1 voor.

Er is uiteraard nog voldoende tijd om dit weg te werken. 

14:19

Lions starten niet zo goed tegen Servië: 3-1

14:18

De Lions spelen de bal te lang rond en dan loopt de shot clock ten einde. Er moet iemand het initiatief nemen bij onze landgenoten, dan kijken we uiteraard naar Thibaut Vervoort.

14:15

Eerste score voor de Serviërs

Celis begaat een overtreding op Vasic, het eerste punt is vanaf de vrijworplijn voor de Serviërs. Hij maakt zijn foutje wel meteen zelf goed: 1-1.

14:14

Veel zal afhangen van de vorm van Dusan Bulut. In de groepswedstrijd maakte hij het de Belgian Lions bijzonder moeilijk, maar daarnet liet hij het compleet afweten in de halve finale tegen Rusland.

14:13

De Belgian Lions staan op het terrein! Mogen ze straks een bronzen medaille in ontvangst nemen na een toptoernooi? Dat weten we straks.

14:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.