3x3 Lions komen in bronzen match energie tekort, maar verlaten Spelen met opgeheven hoofd

Na een schitterend parcours - waarbij ze miljoenen Belgen enthousiast gemaakt hebben voor 3x3-basketbal - is de vijfde opeenvolgende competitiedag er te veel aan gebleken voor de Lions. Tegen een sterk Servië verloren ze de strijd om brons (21-10). Eerder vandaag was ook Letland al meer dan een maatje te groot gebleken in de halve finales (21-8).

IJzersterke Letten beletten de Belgen de weg naar de finale

De Belgian Lions versloegen Letland in de groepsfase met 21-20, maar die prestatie gaf uiteraard geen garanties voor deze halve finale. Het tempo lag bijzonder hoog in de eerste minuten van de partij. Vervoort pakte al na enkele seconden uit met een heerlijke 2-punter.

 

De Letten wilden zich geen 2e keer laten verrassen door België en namen al snel de bovenhand. Sterspeler Nauris Miezis en topschutter Karlis Lasmanis haalden hun allerbeste niveau.

 

Vervoort slaagde er nog een keer in om de kloof te beperken tot 7-10, maar nadien was er geen houden meer aan. De Belgian Lions zagen hoe hun 2-punters telkens op de ring eindigden. Lasmanis bleef intussen wel scoren.

 

In het slot van de partij zat er geen comeback meer in voor de Lions. Letland speelde op een wolk en won de partij uiteindelijk met 8-21. 

Herbekijk de halve finale van de 3x3 Belgian Lions tegen Letland

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

3x3 Belgian Lions: "Letland is een topploeg, je mag die geen meter ruimte geven"

Belgian Lions grijpen naast brons tegen Servië

Nadien volgde voor de Belgian Lions nog de "troostfinale" tegen de nummer 1 van de wereld Servië. Servië nam onder impuls van sterspeler Dusan Bulut al snel een 5-1 voorsprong. Thibaut Vervoort werd ook goed vastgezet en kon minder zijn stempel drukken.

 

Halfweg slaagden de Belgian Lions er wel in om hun achterstand te verkleinen tot 3 punten (11-8), maar na een nieuwe 2-punter van Bulut brak de veer. 

 

De Lions raakten niet door de Servische defensie en moest zelf ook te veel weggeven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 21-10. Geen bronzen medaille dus voor onze landgenoten, maar ze mogen met opgeheven hoofd huiswaarts keren na een hele knappe prestatie en enkele stuntzeges.

Herbekijk de verloren kamp om brons tussen de 3x3 Belgian Lions en Servië

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

Bulut (Servië): "De Belgen hebben een grote toekomst voor zich"

3x3 Belgian Lions: "We hadden 2 kansen om een medaille te pakken, maar we pakken ze niet"

Letland klopt na Lions ook Rusland en pakt goud

In de finale van het 3x3 basketbaltoernooi heeft Letland de gouden medaille weggekaapt. Rusland ging na een spannende wedstrijd voor de bijl met 21-18. De 3x3 Belgian Lions verloren hun halve finale dus tegen de olympische kampioen.

Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

3x3 basketbal: eindfase

 1. 14 uur 32. Einde verhaal. Geen eremetaal voor de Belgian Lions na een bijzonder straf toernooi. Het brons gaat naar Servië dat in deze "troostfinale" wel echt domineerde dankzij een geweldige Dusan Bulut.  .
 2. 14 uur 29. De wedstrijd loopt zo stilaan naar het einde. Bulut vergroot de kloof tot 18-10. De Lions missen net te veel om aanspraak te maken op de bronzen medaille.  .
 3. 14 uur 29. Slecht nieuws voor de Belgen: Servië loopt uit tot 16-9.

  Slecht nieuws voor de Belgen: Servië loopt uit tot 16-9

 4. 14 uur 28. Bulut ga na een zoveelste duel met Celis tegen de vlakte. De Serviërs krijgen hier wel een heel lichte overtreding mee. .
 5. 14 uur 26. Bulut doet de Lions heel veel pijn. De GOAT(?) en MVP van het WK in 2016 en 2018 Bulut doet met een 2-punter de Belgian Lions heel veel pijn: 13-8. De kloof mag nu echt niet meer groter worden anders zal het brons voor de Serviërs zijn. .
 6. 14 uur 25. Belangrijke 2-punter van Celis.

  Belangrijke 2-punter van Celis

 7. 14 uur 24. 11-8 halfweg. Halfweg de reguliere speeltijd staat het 11-8 in het voordeel van de Serviërs. Er is nog heel veel mogelijk in de resterende minuten!  .
 8. 14 uur 22. Servische verdediging staat als een huis . Vervoort breekt nog eens de Servische verdediging en kan de kloof zo op 5 punten houden (9-4). De 2-punt shots van onze landgenoten willen momenteel niet vallen.  .
 9. 14 uur 22. Lions raken iets beter in de match: 9-6 .

  Lions raken iets beter in de match: 9-6

 10. 14 uur 21. Beide teams gingen intussen al 5 keer in de fout. Het toont aan dat het net als tegen de Letten overigens weer een erg fysieke wedstrijd is.  .
 11. 14 uur 21. 5-1 voor Servië na 3 minuten: “We hebben een score nodig”.

  5-1 voor Servië na 3 minuten: “We hebben een score nodig”

 12. 14 uur 20. De Lions raken niet door de Servische defensie, ze hebben erg dringend een score nodig. Bulut en co staan intussen 5-1 voor. Er is uiteraard nog voldoende tijd om dit weg te werken.  .
 13. 14 uur 19. Lions starten niet zo goed tegen Servië: 3-1.

  Lions starten niet zo goed tegen Servië: 3-1

 14. 14 uur 18. De Lions spelen de bal te lang rond en dan loopt de shot clock ten einde. Er moet iemand het initiatief nemen bij onze landgenoten, dan kijken we uiteraard naar Thibaut Vervoort. .
 15. 14 uur 15. Eerste score voor de Serviërs. Celis begaat een overtreding op Vasic, het eerste punt is vanaf de vrijworplijn voor de Serviërs. Hij maakt zijn foutje wel meteen zelf goed: 1-1. .
 16. 14 uur 14. Veel zal afhangen van de vorm van Dusan Bulut. In de groepswedstrijd maakte hij het de Belgian Lions bijzonder moeilijk, maar daarnet liet hij het compleet afweten in de halve finale tegen Rusland. .
 17. 14 uur 13. De Belgian Lions staan op het terrein! Mogen ze straks een bronzen medaille in ontvangst nemen na een toptoernooi? Dat weten we straks. .
 18. 14 uur 07. Ik vrees dat de jongens te moe zijn. Servië zal gebrand zijn op de bronzen medaille. Kris Meertens.
 19. 14 uur 03. Brons is voor China. Frankrijk is er niet meer in geslaagd om nog een comeback in te zetten. China pakt brons met 16-14. Over een kwartiertje is het aan de Belgian Lions. .