Ga naar de inhoud

Belgian Tornados vallen naast het podium, België sluit EK af met 5 medailles

 zo 7 maart 2021 19:25

België heeft op de slotdag van het EK atletiek indoor in Torun nog een 4e en 5e medaille veroverd. Thomas Carmoy pakte brons in het hoogspringen, Isaac Kimeli snelde naar zilver op de 3.000 meter. Geen nieuw succes voor de Belgian Tornados op de 4x400 meter, het estaffeteam strandde op de 4e plaats.

EK indoor - avondsessie zondag

19:28

Historisch EK voor de Belgen

Met de estafettenummers is het doek gevallen over dit EK indoor atletiek in Torun. Een kampioenschap dat voor de Belgische selectie een schot in de roos was met maar liefst 5 medailles.

Nafi Thiam en Noor Vidts zetten vrijdag de toon met goud en zilver in de vijfkamp, Elise Vanderelst deed er gisteravond nog een gouden plak bij op de 1.500 meter. 


Maar ook de slotdag leverde nog Belgisch eremetaal op. Thomas Carmoy sprong naar brons in het hoogspringen en Isaac Kimeli snelde op de 3.000 meter naar zilver. Voor de Belgian Tornados zat er op de 4x400 meter dit keer net geen podiumplaats in. De titelverdedigers moesten vrede nemen met de ondankbare vierde stek.

Nederland haalde hard uit op de slotdag en nam in de medaillestand zo de leiding over van België. Ons land eindigt daar uiteindelijk op een knappe vierde plaats.

19:26

Nederland wint ook de 4x400 meter bij de vrouwen

19:24

De Belgen hebben met 5 medailles bovenmatig goed gepresteerd, het was een historisch kampioenschap voor ons land

Kris Meertens
19:20

Oekraïne domineert in het hoogspringen

Ook de finale van het hoogspringen is afgelopen. Oekraïne was daar de grote slokop met goud voor Yaroslava Mahoetsjich en zilver voor Iryna Herashchenko. De derde plaats was voor de Finse Ella Junnila. 

19:17

Oranje boven in de estafette!

Na de winst van de Nederlandse mannenploeg op de 4x400 meter grijpen ook Nederlandse vrouwen de macht op de estafette. Groot-Brittannië pakt het zilver, het brons is voor Polen.

19:16
19:15
19:12

Geen wereldrecord, wel goud voor Duplantis

Het wereldrecord zit er vandaag niet in voor Armand Duplantis. Ook bij zijn derde poging raakt hij niet over 6,19 meter. Maar zijn eerste Europese indoortitel heeft de Zweed natuurlijk wel te pakken. 

19:12

Geen wereldrecord voor Duplantis

19:10

4x400 meter zonder de Belgian Cheetahs

De laatste finale van de avond is die van de 4x400 meter bij de vrouwen. Helaas zonder onze Belgian Cheetahs, zij slaagden er niet om een EK-ticket te bemachtigen. Jammer, want op het WK outdoor werden de Cheetahs nog 5e in de finale en 2e Europese land. Ook op het vorige EK indoor legden de Belgen beslag op de 5e plaats.

19:10

Belgian Tornados grijpen net naast medaille op het EK indoor

19:09
Uitslag van de 4x400 meter bij de mannen
19:07

Ook bij de tweede poging op 6,19 meter tikt Duplantis de lat aan. Lukt het bij zijn derde poging wel?

19:04

Tornados strandden op de 4e plaats

Kevin Borlée komt nog erg dicht bij het brons, maar blijft uiteindelijk steken op de vierde plaats. Het goud gaat naar Nederland, het zilver is voor Tsjechië en het brons voor Groot-Brittannië.

19:03

Dylan verzwakt in de laatste rechte lijn en laat Italië weer langszij komen. Kevin Borlée moet veel goedmaken. Het wordt moeilijk om het podium te halen.

19:03

Dylan Borlée vertrekt in vijfde positie, maar gaat meteen voorbij Italië naar de vierde plek. Zit er nog een medaille in?

19:02

Jonathan Borlée kan niet opschuiven. Voor het goud gaat het tussen Nederland en Tsjechië. 

19:01

Het is aanklampen voor Alexander Doom. Hij geeft als 5e en laatste het stokje door aan Jonathan. Er is werk aan de winkel.