LIVESTREAM WK baanwielrennen: Wat kunnen Katrijn De Clercq en Hélène Hesters in de ploegkoers?

 za 19 oktober 2024 19:08
De Vylder in de scratch van het omnium.
De Vylder in de scratch van het omnium.

Op de voorlaatste dag van het WK baanwielrennen in Denemarken staan onder meer het omnium bij de mannen en de ploegkoers bij de vrouwen op het programma. Volg dag 4 van het WK op deze pagina en met livestream vanaf 18.30 uur.

Belgen op 19/10
uur discipline renner uitslag
12.30 uur tijdrit: kwalificaties (v) Marith Vanhove 21e - OUT
13.37 uur omnium: scratch (m) Lindsay De Vylder 10e
15.49 uur omnium: temporace (m) Lindsay De Vylder 4e
19.10 uur ploegkoers (v) De Clercq/Hesters  
19.54 uur omnium: afvalling (m) Lindsay De Vylder  
21.07 uur omnium: puntenkoers (m) Lindsay De Vylder  

WK baanwielrennen: 19/10laatste update: 4 minuten geleden

19:14

120 rondes moeten de rensters afwerken en om de 10 sprinten ze voor maximaal 5 punten. Bij die eerste tussensprint scoort België niet, Frankrijk pakt de volle buit. 

19:12

De duo's lossen elkaar telkens af op de piste en bij die lanceringen durft het al eens fout te gaan. Hopelijk wordt het een incidentloze koppelkoers. 

19:12

Ploegkoers (vrouwen)

Tijd voor de tweede finale van de avond, en wel eentje met Belgische kanshebbers. Kunnen Katrijn De Clercq en Hélène Hesters verrassen in de ploegkoers, ook wel de koppelkoers of de madison genoemd? Daar moeten de rensters zoveel mogelijk punten scoren. Dat kan door bonusrondes te pakken of in de top 3 te eindigen bij een tussensprint.  

18:51

Op naar de kwartfinales bij de mannen op het sprintnummer, waar Harrie Lavreysen weer eens kan uitpakken. Na die vier duels is het aan Katrijn De Clercq en Hélène Hesters in de ploegkoers. 

18:49

Het eerste goud van de vierde WK-dag in Ballerup gaat naar Iana Boerlakova. De Russische, onder neutrale vlag, is de nieuwe wereldkampioene op de 500 meter tijdrit. Sophie Capewell en Katy Marchant pakken zilver en brons voor Groot-Brittannië. 

18:42
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18:32

Beginnen doen we meteen met een finale. Op de explosieve 500 meter werken de snelste 8 vrouwen uit de kwalificaties hun tijdrit voor de tweede keer vandaag af. 

18:31

Live beelden

Via de livestream op deze pagina hoef je geen trap te missen van de avondsessie van het WK baanwielrennen. Renaat Schotte is net als de voorbije dagen de commentator met dienst vanuit Denemarken. 

16:34

Tot vanavond!

Vanaf 18.32 uur hervat de actie weer vanuit Ballerup, mét livestream. Belgen waar we naar uitkijken zijn Katrijn De Clercq en Hélène Hesters in de ploegkoers en uiteraard ook het vervolg van het omnium met Lindsay De Vylder. Tot straks!

16:28

Tussenstand omnium (2/4)


1.
Yanne Dorenbos (Ned)
78 punten
2.
Simone Consonni (Ita)
68 punten
3.
Simon Vitzthum (Zwi)
60 punten
4.
Lindsay De Vylder
56 punten

Rui Oliveira (Por)
56 punten

Oscar Nilsson-Julien (Fra)
56 punten


16:15

Lindsay De Vylder wordt 4e in de temporace van het omnium

Daarmee doet onze landgenoot een prima zaak in de tussenstand in dit omnium, na al de 10e plaats in de scratch eerder vandaag. De winst in de temporace is voor Nilsson-Julien, voor Dorenbos, Hayter en dus De Vylder. De Nederlander blijft zo wel ruim leider. 

16:12

Leider Dorenbos krijgt ook ruimte voor bonusronde

Yanne Dorenbos gaat op enkele rondes tijd van puntenloos naar een gedeelde leidersplaats in de temporace, zo snel kan het gaan in dit onderdeel. Dankzij een bonusronde heeft hij nu ook 24 punten.  

16:10

De Vylder naar plek 3

Vitzthum en jawel, ook De Vylder, pakken 20 punten dankzij het rondegewin. Zo stijgt De Vylder na ook al 2 gewonnen sprints naar plek 3 met 22 punten. Hayter heeft eentje meer, Nilsson-Julien 2. 

16:08

Bonusronde voor Hayter en Nilsson-Julien

De Brit en de Fransman slagen erin om een bonusronde te pakken op het peloton en in hun zog volgt ook Consonni dat voorbeeld. Zo steekt het drietal er voorlopig bovenuit, maar ook De Vylder roert zich.

16:05

Rui Oliveira, vijfde in de tussenstand van het omnium, is na 10 sprints voorlopig de slokop met 3 punten achter zijn naam. De Vylder is nog puntenloos, mikt hij op rondegewin?

15:52

Temporace in het omnium

Net als in de scratch werken de renners 10 kilometer op de piste af in de temporace. Daar stopt de vergelijking ook, want er liggen niet alleen bij de eindsprint punten voor het oprapen. Bij elke tussensprint verdient de leider in koers een puntje, voor een bonusronde krijg je er meteen 20. 

15:46

Chloe Dygert verbetert haar eigen wereldrecord met een goede seconde

15:35

Wereldrecord voor Dygert in de individuele achtervolging

Titelverdedigster Chloe Dygert stak er met kop en schouders - en een wereldrecord - bovenuit in de kwalificaties voor de individuele achtervolging. Ze dook met haar 3'15"663 een goede seconde onder haar vorige wereldrecord. Dygert neemt het straks op tegen Anna Morris voor goud. 

Nu is het weer aan de mannelijke sprinters voor hun 1/8e finales. 8 heats en dan mag Lindsay De Vylder weer de piste op voor de temporace van het omnium.