Belgen van Team Riffa stranden op zucht (en punt) van finale op WorldTour in Amsterdam

 zo 13 oktober 2024 15:39
Dennis Donkor
De Belgische-Bahreinse ploeg Team Riffa strandde in de halve finales.

Geen opperste glorie voor Team Riffa op de 3x3 WorldTour in Amsterdam. De Belgen kwamen in de halve finale een puntje te kort tegen het Servische team Liman. Eerder had Riffa de olympische kampioenen Amsterdam geklopt.

 halve finales
Ub  Raudondvaris 22-16
Riffa Liman 17-18
kwartfinale
Amsterdam Riffa 14-21
groepsfase
Riffa Ljubljana 21-18
Raudondvaris Ljubljana 21-18
Riffa Raudondvaris 19-20
stand in groep D
    W-V ptn
1. Raudonvaris (Lit) 2-0 41
2. Riffa (Bah) 1-1 40
3. Ljubljana (Svn) 0-2 36

De top 2 in de poule stoot door naar de kwartfinales.

3x3 WorldTour Amsterdamlaatste update: ongeveer 1 uur geleden

15:41

Geen finale voor Team Riffa

De Belgen van Team Riffa zijn op de WorldTour in Amsterdam gestrand in de halve finales. Dennis Donkor, Caspar Augustijnen, Jonas Foerts en Thibaut Vervoort verloren hun halve finale tegen de Serviërs van Liman met 18-17.

In een gesloten en moeilijke wedstrijd moest Riffa bijna de hele tijd achtervolgen. En Donkor, dodelijk van achter de tweepuntlijn in de voorbije wedstrijden, vond niet het juiste ritme.

Even zat er nog een remonte in op het einde, maar een gemiste dunk van Augustijnen brak de Belgen zuur op. Zeker toen Vervoort in de slotseconde met een tweepunter voor de 17-18-eindstand zorgde.

Winnaar Liman verloor in de finale het Servische onderonsje tegen Ub, de nummer 1 van de wereld.

15:40
14:36

Belgen schakelen olympische kampioenen uit

De Belgen van Team Riffa hebben de halve finales bereikt in Amsterdam. Ze verpesten een Nederlands feestje door thuisploeg Team Amsterdam, met 3 olympische kampioenen, uit te schakelen met duidelijke 21-14-cijfers.


De Belgen maakten vooral het verschil van achter de tweepuntlijn. Dennis Donkor was dodelijk met 4 van de 7 Belgische tweepunters. Vanuit een bijna onmogelijke situatie gooide hij ook de beslissende punten door de ring (bekijk hieronder de video).


In de halve finales neemt Team Riffa het later deze namiddag op tegen Liman uit Servië.

14:35
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:35
12/10/24
19:02

Kwalificatie ondanks nipt verlies

Riffa heeft zijn tweede groepsmatch nipt verloren in Amsterdam. De Litouwers van Raudonvaris, traditioneel een tegenstander waarmee de Belgen het lastig hebben, wonnen nipt met 20-19.

Ondanks de nederlaag mogen Dennis Donkor en co. als nummer 2 in de poule wel naar de kwartfinales. Daarin nemen ze het zondag op tegen de nummer 1 van groep B, Amsterdam.

Bij de thuisploeg spelen 3 van de 4 Nederlanders die afgelopen zomer goud behaalden in Parijs, onder meer ook olympisch MVP Worthy de Jong.

19:01
12:46
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12:44

Riffa - Ljubljana 21-18

De Belgen van Team Riffa zijn met een zege begonnen aan het toernooi in Amsterdam.

Dennis Donkor blonk uit tegen Ljubljana. De ex-speler van Antwerp Giants, Limburg United en Kangoeroes Mechelen maakte 16 van de 21 punten.

Vanavond volgt nog een groepswedstrijd tegen Raudondvaris uit Litouwen.

12:43