Wie is de Opper Eddy en wie verdient de Merci Eddy? Stem op de awards van Wielerclub Wattage

Wielerclub Wattage, de koerspodcast van Sporza, sluit het seizoen feestelijk af met De Eddy's. In Carré Willebroek komt de club nog één keer samen om awards uit te delen aan de renners en rensters die het voorbije seizoen kleurden.

Opgelet: download de laatste versie van de Sporza-app om te kunnen stemmen.

Wielerclub Wattage kan zo'n wielerseizoen niet zomaar laten eindigen en daarom wordt de kroon op het werk gezet met de Eddy's. De Opper Eddy gaat naar de man of vrouw die er afgelopen seizoen boven uitstak, maar er zijn ook andere categorieën, al dan niet met een klein hoekje af.

 

Zo is er de Spektakel Eddy, de Snelle Eddy, De Eddy in spe, de Godver Eddy en de Merci Eddy, voor de persoon die we eeuwig dankbaar zijn voor zijn bijdrage aan het wielrennen. 


De stichtende leden van Wielerclub Wattage - Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Ruben Van Gucht - blikken terug op triomfen en teleurstellingen, van Sanremo over Tour en Olympische Spelen tot en met het WK.

 

Ze geven ook hun mening over wie met een Eddy naar huis mag, maar uiteindelijk beslist het publiek wie wint. Op Sporza kan er vanaf 30 september 12 dagen lang gestemd worden voor De Eddy's in de 6 verschillende categorieën.

Op 16 oktober kan u op Proximus Pickx, VRT Max of Sporza volgen hoe talloze renners en prominenten uit de koers, samen met meer dan 1.000 fans van de podcast, het koersjaar 2024 afsluiten met een knaller van een feestje met onder anderen DJ Viktor Verhulst.

 

En uiteraard komen we dan ook te weten wie straks de allereerste Eddy's uit de geschiedenis op zijn of haar schouw mag zetten. Wielerclub Wattage: De Eddy's wordt op 17 oktober ook uitgezonden op VRT Canvas. 

Beluister de laatste aflevering van Wielerclub Wattage

Wielerclub Wattage
In het gezelschap van Ruben Van Gucht fileren Tom Boonen, Jan Bakelants en Dirk De Wolf de wieleractualiteit en graven ze in hun geheugen naar goeie verhalen.
19 afleveringen
Lees meer
Stem voor de Eddy's
Wielerclub Wattage sluit het seizoen feestelijk af met de Eddy's, de awards van 2024.