LIVEBLOG - Matchdag -1: Mbappé weet dat het niveau omhoog moet: "Maar er begint nu een nieuw toernooi"

 zo 30 juni 2024 20:10
" "
Orel Mangala (rechts) staat vanavond de pers te woord.

Morgen is het D-Day voor de Rode Duivels. Dan nemen de Belgen het op tegen buurland Frankrijk in de 1/8e finales van het EK. Of de ploeg van Domenico Tedesco de Fransen kan verrassen, zien we morgen. Vandaag staat er om 10u30 een training op de agenda, om 17u45 houden de bondscoach en Orel Mangala een perspraatje. Volg deze pagina om niets te missen van alle duivelse actie!

Rode Duivels - 30 juni

20:16

Bekijk de persconferentie van Didier Deschamps

20:06

Einde persconferentie

De mediaverplichtingen zitten er nu ook voor Didier Deschamps op. Zowel de bondscoach als zijn vedette spraken over een nieuw toernooi vanaf de knock-outfase en willen de efficiëntieproblemen achter zich laten.

20:04

Ook Deschamps krijgt een vraag over de opofferingen van Umtiti. "Er zijn er in iedere ploeg die met blessures spelen", nuanceert Deschamps.

20:03

Portugal en Spanje waren al op hun gemak voor de 3e match, maar al de andere ploegen hebben er nog voor moeten knokken. Het niveau ligt dus hoog.

Didier Deschamps
20:02

"Onze tegenstander heeft veel kwaliteiten, maar er zal maar 1 ploeg met een lach van het veld stappen. We moeten zorgen dat wij het zijn."

20:00

"De feiten zijn er. We hebben niet veel gescoord. Maar België heeft er ook maar 2 gemaakt. Doelpunten komen altijd wel natuurlijk terug bij doelpuntenmakers."

19:58

Vrije dagen

"We hadden 4 dagen, waarvan de spelers hebben kunnen profiteren. Ik voel dat de spelers er wel de hele tijd mee bezig zijn. Ze weten waarom ze hier zijn en wat we willen bereiken morgen."

19:57

"Zoals in iedere ploeg zijn er spelers die nog niet gespeeld hebben en die ontevreden zijn. Maar dat is goed."

19:53

"Het is een nieuwe competitie vanaf nu. De ploegen die gekwalificeerd zijn, waren beter dan diegene die uitgeschakeld zijn. Ook al beweren analisten soms iets anders. Om wedstrijden te kunnen winnen, moet je scoren. En dat is tot nu toe inderdaad te weinig gelukt."

19:52

Penalty's

"We hebben het geluk dat er veel matchen in de knock-outfases zijn geweest die we na verlengingen konden winnen. We hebben wel wat voorbereid voor als het toch tot penalty's zou komen, maar mijn doel is om het niet zo ver te laten komen."

19:50

We willen de spelers op hun beste positie uitspelen. 1 of 2 spelers kunnen in het belang van de groep wel van plek wijzigen.

Didier Deschamps
19:50

Deschamps: "Ik zal nooit zeggen: ‘De kleine Belgen’"

19:49

"Een diamant op het middenveld? Was u op training vanochtend?", lacht de bondscoach een vraag over de formatie weg. "We zullen de beste formatie zetten om zelf stevig te staan en het de tegenstander moeilijk te maken."

19:48

Bekijk de persconferentie van Kylian Mbappé

19:47

Mbappé zwaait af

"Weet iemand hoeveel het staat in Engeland", vraagt de superster nog. Daarna zwaait hij af, Deschamps neemt zijn plek in.

19:47

"Ik ben geëvolueerd en veranderd en heb mijn lichaam aangepast aan propvolle seizoenen. Volgend seizoen spelen we bij Real potentieel 7 verschillende competities. Je moet daar dus wel wat rekening mee houden."

"Maar volgend seizoen kan ik een lange voorbereiding spelen om het hele seizoen lang fit te zijn."

19:45

Umtiti

"Mentaal voel ik me goed. Ik wil altijd alles geven voor de nationale ploeg. Fysiek had ik een tegenslag, maar ik wil succes boeken nu. Het EK is het enige wat ik nog mis bij de nationale ploeg."

Over de goal van Umtiti in 2018: "Hij offerde zich toen echt op voor de ploeg, want hij speelde met een blessure en bracht ons toch naar de finale. In de jaren die volgden, heeft hij daardoor nog wat problemen gehad. We moeten hem bedanken voor wat hij deed."

19:43

Spelen met Marcus Thuram: "Hij moet zich niet aanpassen aan mij. Ik moet dat doen en kan dat ook. Ik kan zelf overal en met eender wie spelen. Ik ken Marcus wel al lang, dus ik weet wel wat hij kan en leuk vindt.