7. Luik 6-4 32
8. Zwolle (Ned) 1-9 28
9. Groningen (Ned) 3-7 28
10. BA Limburg (Ned) 1-9 26

In Elite Gold spelen de top 5 uit België en Nederland tegen elkaar. De punten die behaald werden in de nationale fase van de competitie zijn gehalveerd. Elke club speelt 10 wedstrijden. Ploegen uit hetzelfde land spelen niet tegen elkaar. Er wordt gestreden om een plaats in de nationale play-offs.

1-11 26

In Elite Silver spelen de resterende 6 Belgische en de resterende 4 Nederlandse clubs tegen elkaar. De punten die behaald werden in de nationale fase van de competitie zijn gehalveerd. De Belgische clubs spelen naast de cross-border wedstrijden ook nog 4 matchen tegen een Belgische tegenstander, hetzij uit of thuis. De Elite Silver telt 12 speeldagen, met telkens 4 cross-border duels en 2 Belgische confrontaties. De beste 3 Belgische clubs plaatsen zich samen met de 5 Belgische clubs uit de Elite Gold voor de nationale play-offs.

Antwerp Giants gaan ook in Zwolle door op het slechte pad in de Elite Gold

wo 6 maart 2024 23:04
Antwerp Giants
De Antwerp Giants verloren op de eerste speeldag ook al nipt bij Den Bosch.

De Antwerp Giants maken na een tweede nederlaag op een rij een vrije val in de Elite Gold van de BNXT League. Op bezoek bij Zwolle was het wel opnieuw erg spannend.

Oostende grijpt de macht

Na een gemakkelijke eerste zege tegen BAL Weert in de Elite Gold moest Oostende wat dieper gaan om het Nederlandse Den Bosch opzij te zetten. De kustploeg keek na het eerste kwart tegen een achterstand aan, maar kon toch met een 40-43-voorsprong rusten.

In de tweede helft kwam de zege voor Oostende niet meer in gevaar, al was de voorsprong nooit geruststellend: 73-83. Door zijn twee zeges is Oostende nu alleen leider in de stand. Het telt 23 punten, eentje meer dan Den Bosch.

Nog in de Elite Gold kon Luik zijn eerste wedstrijd niet winnen tegen Donar Groningen, dat de Waalse club met 81-75 vloerde. De Luikenaars scoorden enkel in het laatste kwart meer punten dan hun Nederlandse rivaal. In de stand zijn ze achtste met 17 punten.