Ga naar de inhoud

Belgische U19 mist het EK na gelijkspel tegen Italië

 di 28 maart 2023 15:00
Vermeeren
Romeo Vermant (archief) en de Belgen konden Italië niet kloppen.

De Belgische U19 waren aan de slag in de eliteronde, de laatste hindernis op weg naar het EK. Na drie draws konden ze zich niet kwalificeren. 

programma België in groep 2
België Slovenië 0-0
Duitsland België 1-1
Italië België 2-2
eindstand in groep 2
    M W G V +/- ptn
1. Italië 3 1 2 0 +1 5
2. Duitsland 3 1 1 1 +2 4
3. België 3 0 3 0 0 3
4. Slovenië 3 0 2 1 -3 2

Alleen de 7 groepswinnaars plaatsen zich voor de finaleronde, samen met gastland Malta.

Eliteronde U19

14:57

Geen EK na gelijkspel tegen Italië

De Belgische voetbalbeloften onder 19 jaar hebben in hun laatste EK-kwalificatiewedstrijd in groep 2 van de eliteronde 2-2 gelijkgespeeld tegen Italië. Ze grijpen zo naast EK-deelname. De Jonge Duivels moesten winnen om zich te kwalificeren voor de eindronde van het EK.

Norman Bassette, aanvaller van de Franse tweedeklasser Caen, bracht de Belgen na acht minuten nog wel op voorsprong. De Italianen namen vervolgens het heft in handen met strafschopgoals van Sassuolo-middenvelder Luca D'Andrea (45+2') en Inter-aanvaller Francesco Pio Esposito (51'), de jongere broer van Sebastiano, voor Nieuwjaar nog aan de slag bij Anderlecht. De 2-2 van de Belgen, ook vanop de stip, van Anderlecht-spits Mario Stroeykens volstond niet meer.

Italië hield in een prangend slot het gelijkspel vast en plaatst zich voor het EK. 

De 27 teams die door de eerste kwalificatieronde raakten, werden samen met Portugal - dat als nummer 1 was vrijgesteld van de eerste ronde - onderverdeeld in zeven groepen van vier voor deze eliteronde. Enkel de zeven groepswinnaars kwalificeerden zich voor het EK U19, dat van 3 tot en met 16 juli wordt gehouden in Malta. Dat is als gastland automatisch gekwalificeerd.

België nam in het verleden vier keer deel aan een EK U19, waarvan de laatste keer in 2011.

25/03/23
19:11

België speelt nu ook gelijk tegen Duitsland

De Rode Duivels U19 hebben nog altijd geen overwinning kunnen boeken in de eliteronde van de kwalificaties voor het EK 2023. Na het 0-0-gelijkspel tegen Slovenië volgde nu een 1-1-gelijkspel tegen Duitsland.

Keke Topp hees de Duitsers na een kwartier op voorsprong, maar Romeo Vermant van Club NXT bracht de beloften op het halfuur langszij met een strafschop. Verder kwam de U19 evenwel niet.

Aangezien alleen de groepswinnaar een EK-ticket mag opeisen, hebben de Belgen een overwinning nodig in hun laatste wedstrijd dinsdag tegen groepsleider Italië. Bij een gelijkspel of een nederlaag mogen ze het EK U19 in Malta (3-16 juli) vergeten.

22/03/23
18:29

België blijft steken op 0-0 tegen Slovenië

Een valse start voor de jonge Rode Duivels van bondscoach Thierry Siquet. Tegen Slovenië, op papier de minst sterke tegenstander in de Eliteronde, raakte België niet verder dan 0-0. De Belgen kregen een pak kansen, maar geen enkele werd verzilverd.

België moet nog tegen Duitsland (zaterdag) en Italië (dinsdag), twee landen die het achter zich moet houden als het zich wil plaatsen voor het EK U19 in Malta.

België: Peersman, Sadiki, Spileers, Lagae, Dony, Wasinski, Vermeeren, Canak (64' Godts), Mbangula, Stassin (64' Bassette), Vermant (78' Mbamba)

18:25

België blijft steken op 0-0 tegen Slovenië

Een valse start voor de jonge Rode Duivels van bondscoach Thierry Siquet. Tegen Slovenië, op papier de minst sterke tegenstander in de Eliteronde, raakte België niet verder dan 0-0. De Belgen kregen een pak kansen, maar geen enkele werd verzilverd.

België moet nog tegen Duitsland (zaterdag) en Italië (dinsdag), twee landen die het achter zich moet houden als het zich wil plaatsen voor het EK U19 in Malta.

België: Peersman, Sadiki, Spileers, Lagae, Dony, Wasinski, Vermeeren, Canak (64' Godts), Mbangula, Stassin (64' Bassette), Vermant (78' Mbamba)