BEKIJK: Antwerp verliest spannende 3x3-finale tegen Riga in de Filipijnen

  Team Antwerp is er net niet in geslaagd de 3x3 World Tour-manche in Cebu, in de Filipijnen, te winnen. Het Belgische team was als eerste geplaatst en schopte het ook tot de finale, maar daarin was Riga na een spannende match iets te sterk.

  finale
  Antwerp Riga (Let) 19-21
  halve finale
  Antwerp Ulaanbaaatar (Mng) 21-11
  kwartfinale
  Antwerp Saitama (Jap) 21-19
  groep A
  Antwerp Cebu 16-11
  Antwerp Omaha 19-14
  Omaha Cebu
  21-14
  stand in groep A
      M W ptn
  1. Team Antwerp 2 2 4
  2 Omaha (VS) 2 1 3
  3. Cebu (Fil) 2 0 2

  World Tour in Cebu

  1. 14 uur 04. Antwerp grijpt er net naast. Geen eindzege voor Antwerp, wel een tweede plaats na 19-21-verlies tegen Riga. Het Belgische kwartet, met Vervoort, Celis, Donkor en De Valck, moest bijna de hele tijd achtervolgen in de finale, maar na een tweepunter van Donkor leek de match toch richting de Belgen te kantelen. De Letten leken wat aangeslagen, maar plots begonnen hun tweepunters ook te vallen en zo gingen ze toch weer in poleposition naar de slotfase. Met een overtreding bij 20-19 deed Celis nog een wanhoopspoging vlak voor tijd, maar een van de twee Letse vrijworpen ging erin. .
  2. 13 uur 23. Naar de finale. Ulaanbaatar heeft Antwerp in de halve finales een pak minder kopzorgen bezorgd dan Saitama in de kwartfinales. Met een 21-11-score was de wedstrijd snel afgelopen. In de finale wacht Riga. .
  3. 12 uur 03. Buzzer beater van Vervoort nekt Saitama. Team Antwerp heeft zijn spannende kwartfinale tegen Saitama met 21-19 gewonnen. De match leek op verlengingen af te stevenen, maar terwijl de gong al klonk, wierp Vervoort er nog een winnende tweepunter in. In de halve finales spelen de Belgen tegen Ulaanbaatar uit Mongolië. .
  4. 02-10-2022.
  5. 12 uur 48. Zorgeloze kwalificaties voor Antwerp. Team Antwerp heeft zijn beide poulematchen gewonnen in Cebu en staat daarmee in de kwartfinales. Thuisploeg Cebu werd met 16-11 verslagen en vervolgens moest ook Omaha plooien, met 19-14. De tegenstander in die kwartfinale is nog onbekend. .