Ga naar de inhoud
vr 5 juli 2019

Vanaf maandag bij Sporza: de podcast "El Tarangu" over de ontmoeting met een dode renner

Vanaf maandag kunt u bij Sporza terecht voor een gloednieuwe Podcast-reeks. In "El Tarangu" gaat het audiocollectief Schik op zoek naar de man waarmee Lucien Van Impe 16 jaar geleden tafelde. Een man waarvan hij dacht dat hij overleden was...

In 2003 krijgt Lucien Van Impe een telefoontje waarin hij wordt uitgenodigd om te gaan eten met de wielrenner José Manuel Fuente. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat Fuente geacht werd dood te zijn. 

 

Lucien Van Impe aarzelt, maar gaat in op de uitnodiging: "Ik heb die avond zelfs niet meer gedacht of hij echt dood was. Ik heb dat niet gevraagd. We hebben mosselen gegeten en verder gesproken over de koers. Hij kon op alles antwoorden."

Het audiocollectief gaat in 6 afleveringen op zoek naar de ware toedracht achter dit vreemde verhaal. Elke maandag vuren wij een nieuwe episode op u af. Die kunt u beluisteren bij Sporza en op de plaats waar u normaal uw podcasts download.

 

Alle informatie vindt u hier.

Bekijk de reportage uit Vive Le Vélo

Dit is een voorsmaakje: