• home
 • video
 • pas verschenen

  Finale van het WK hockey wordt Derby der Lage Landen

  Dolle vreugde in het Nederlandse kamp.

  Dolle vreugde in het Nederlandse kamp.

  De Nederlandse hockeymannen hebben zich na een lastige halve finale geplaatst voor de eindstrijd van het WK hockey. Titelverdediger Australië sneuvelde na shoot-outs.

  Bij de rust had Europees kampioen Nederland een 2-0-bonus te pakken en dus leken de tickets voor de finale verdeeld. Maar Australië kuiste zijn tenen uit en kwam toch weer sterk opzetten. Een half minuutje voor het einde maakte de titelhouder uiteindelijk de gelijkmaker.

   

  Een mentale opdoffer voor de Nederlanders, maar Oranje was in de shoot-outs toch weer helemaal bij de les tegen de nummer één van de wereld. Nederland won met 4-3 en is dus morgennamiddag de uitdager van de Red Lions.

   

  Nederland werd voor het laatst wereldkampioen in 1998. In de vorige finale verloor Oranje van Australië. Voor België wordt het morgen de eerste WK-finale.

  "We willen ook een beetje revanche voor Rio"

  • Sander Baart: "Het was erg spannend. We hebben hard getraind op die shoot-outs. Onze doelman is daar enorm goed in en dat heeft hij laten zien. Alle respect voor hem. Nederland en België zijn momenteel misschien wel de twee beste landen. Dit is een terechte finale van het WK. Of dit mij nog iets doet? (Baart heeft een Nederlandse vader en een Belgische moeder). Ik heb al zoveel tegen België gespeeld. Ik ken wel veel jongens. We zullen er een mooie wedstrijd van maken."
  • Seve van Ass: "België heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet. We kijken heel erg uit naar morgen. Ik denk dat het een zeer zware pot zal zijn. Nu moeten we ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk herstellen van deze wedstrijd. Dat België revanche zal willen voor de verloren EK-finale? Wij willen ook een beetje revanche voor Rio (op de Spelen klopte België Nederland in de halve finales)."

  Interviews met Baart en Van Ass