Ga naar de inhoud

meest recent

   Is Preud'homme verscheurd bij terugkeer naar Club? "Standard is nu mijn club"

    do 19 juli 2018 17:12
   Michel Preud'homme
   Stooft Michel Preud'homme zijn ex-club meteen een peer?

   Met Club Brugge-Standard staan zondag de 2 grote liefdes uit de trainerscarrière van Michel Preud'homme tegenover elkaar. "Het wordt speciaal."

   Alsof het Lot het zo beslist heeft, moet Michel Preud'homme voor zijn eerste match als coach van Standard terug naar de club die hij grote successen heeft bezorgd. "Het wordt speciaal, net zoals het vroeger speciaal was als ik met Club naar Standard kwam."

    

   "Toen ik nog bij Club zat, zeiden ze altijd: "Maar Standard is toch je club?" "Nee, Club is mijn club, want ik werk hier nu", zei ik toen. En nu is Standard weer mijn club. Maar ik bewaar niets dan goeie herinneringen aan Club en de mensen en supporters daar."

   "Geen garantie dat Carcela nog opduikt"

   Michel Preud'homme noemt de Supercup "een mooie wedstrijd om te  spelen". "Als je voor het seizoen zou vragen: is dat een doel? Dan zeg ik uiteraard niet ja. Maar het is een toch een trofee en we gaan dat serieus aanpakken."

    

   Preud'homme kan wel niet rekenen op Mehdi Carcela die van de aardbol lijkt verdwenen. "Ik heb geen contact met hem. Ik laat dat over aan (technisch directeur) Renard en de voorzitter. Maar ik heb geen enkele garantie dat hij nog opduikt."

    

   Met Orlando Sa haalde Standard wel al offensieve versterking. "Daar ben ik heel tevreden over. Hij hoeft zich immers niet aan te passen. Ik heb meteen doorgedrukt toen ik hoorde dat het realiseerbaar was."