Ga naar de inhoud

meest recent

   Russische pizzeria geeft klanten de kans ook eens in Suarez te bijten

    za 30 juni 2018 16:16
   De pizza met Suarez
   De pizza is een ludieke knipoog naar een bijtende Suarez op het WK 2014.

   Een pizzabar in Sint-Petersburg heeft een hit te pakken. De Hophead Tap Room pakte namelijk uit met een pizza waarop het hoofd van de Uruguyaanse spits Luis Suarez prijkt. "We hebben ook portretten van Ronaldo en de Russische bondscoach Tsjerchesov en spits Dzjoeba", vertelde de eigenaar trots.

   De Russische pizzeria was oorspronkelijk begonnen met WK-gerelateerde pizza's, waarbij vooral de eigen Russische selectie en bondscoach werden geportretteerd.

    

   Maar nu de groepsfase voorbij is en de 1/8e finales op het punt staan te beginnen, heeft de Hophead Tap Room bar in Sint Petersburg haar assortiment wat uitgebreid. Na bondscoach Tserchesov en co werden Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo en Barcelona-spits Luis Suarez dezelfde eer toebedeeld.

    

   "We willen via deze methode voetbal en sport in zijn geheel ondersteunen", zegt Maksimtsjik, de eigenaar van de pizzabar. "Mijn hoofdjob is dan wel die van pizzaiolo, maar dit is een hobby, en geeft me plezier."

   Luis Suarez en Giorgo Chiellini
   In 2014 vond Suarez Chiellini een lekker hapje.

   Een "Suarez-pizza"om in te bijten

   Maksimtsjik baseerde het lumineuze idee van zijn  "Suarez-pizza" op het incident met de Italiaanse verdediger Giorgo Chiellini op het WK 2014 in Brazilië. In de laatste match van de groepsfase beet Suarez Chiellini toen in de schouder. "Die pizza is werkelijk om in te bijten", vond een voldane klant alvast.


   De eigenaar beloofde nog dat hij de hele Russische selectie op zijn pizza's zou projecteren als Rusland wereldkampioen wordt.