De top 2 van de 4 groepen stoot door naar de kwartfinales. De eindfase wordt zondag afgewerkt.

België treedt aan met Rafaël Bogaerts, Nick Celis, Thierry Marien en Thibaut Vervoort.

EK 3x3 Belgian Lions draait uit op sisser na winst van Oekraïne tegen Servië

za 11 september 2021 22:15

De 3x3 Belgian Lions zijn verrassend uitgeschakeld in de groepsfase van het EK 3x3 basketbal in Parijs. Na een goede start met winst tegen Oekraïne, verloren de Belgen van topland Servië. Oekraïne klopte vanavond de Serviërs. Het Belgische kwartet mag zijn koffers alweer pakken.

"Als Servië wint van Oekraïne, ligt de weg naar de kwartfinales voor ons wijd open", relativeerde kapitein Nick Celis het verlies tegen Servië eerder deze  avond.

in de partij tussen Oekraïne en Servië toonde die laatse een ander gelaat. Servië speelde zwak en werd al snel op achtervolgen aangewezen. Oekraïne duwde door, won de wedstrijd met 17-21 én verzekerde zich zo van een plek in de kwartfinales. Ten koste van de Belgian Lions.

Een zware domper voor de Belgen, die eerder vandaag wonnen van Oekraïne. Alle ploegen in groep A wonnen en verloren dus één wedstrijd. België heeft het slechtste puntensaldo en komt morgen niet meer in actie onder de Eiffeltoren.

Na de puike prestatie in Tokio, is dit een zware domper voor de 3x3 Belgian Lions. Ook in Parijs is eremetaal hen niet gegund.

De Belgen wonnen hun eerste match tegen Oekraïne.

3x3 Belgian Lions op EK

20:11

Belgen supporteren voor Servië

Om 20.35 uur staat de laatste groepsmatch van groep A op het programma. Oekraïne treft dan Servië. Als de beul van de Belgen ook die partij wint, gaan de Belgian Lions alsnog door naar de kwartfinales.

20:09

Celis: "Als Servië wint van Oekraïne, ligt het voor ons wijd open"

20:06

Einde: 20-12

De Belgen moesten de wet van de sterkste ondergaan tegen Servië. Na een felle start van het topland, moesten de Lions achter de feiten aanhollen. Na 10 minuten is de eindstand 20-12. België moet hopen dat Servië ook uitpakt tegen Oekraïne.

20:03

Tweepunters vliegen binnen!

Enkele seconden na Servië, gooit Vervoort een knappe tweepunter. 16-10, een moeilijke opgave voor de Belgen met slechts twee minuutjes op de klok.

20:02

De voorsprong van 7 punten blijft op het bord staan. De Belgen knokken nu wel voor elke bal en kunnen gelijke tred houden.

19:58

Halfweg: 11-4

Servië lijkt een maatje te groot voor de Belgen. Ze zijn technischer en sterker. De voorsprong bedraagt halfweg 7 punten.

19:55

Serviërs stomen door

De kloof tussen Servië en België bedraagt 5 punten. De stugge tegenstander van de Lions maakt wel veel fouten: ook 5 stuks. Kunnen de Belgen daar binnenkort van profiteren met vrijworpen?

19:51

Na twee minuten voelen de Belgian Lions meteen het niveauverschil. Servië speelt erg agressief en efficiënt. De Belgen hollen achter de feiten aan: 5-1.

19:46

Lions betreden het terrein

Voor de tweede en laatste keer vandaag maken de Belgian Lions hun opwachting in Parijs. Kunnen ze zich tegen topland Servië verzekeren van de kwartfinales?

19:45
18:23

2e wedstrijd om 19.45 uur

Na de nipte overwinning tegen Oekraïne moeten de Belgian Lions straks al opnieuw aan de bak. Om 19.45 uur spelen onze landgenoten namelijk tegen topland Servië.

18:22

3x3 winnen eerste wedstrijd met 11-10

De Belgische 3x3 hebben hun eerste EK-wedstrijd moeizaam gewonnen van Oekraïne.

In een matige partij hadden de Lions lange tijd moeite om te scoren, maar in het 2e deel van de wedstrijd kwam de klasse  uit Tokio dan toch af en toe bovendrijven.

Uiteindelijk mochten Vervoort en co wel nog blij zijn met een nipte 11-10-overwinning, want in de laatste seconden strandde de Oekraïense buzzer beater op de ring.

18:21

België ontsnapt!

Met nog 5 seconden te spelen ontsnappen de Lions in extremis nog aan de nederlaag. De Belgische 3x3 trekken de overwinning uiteindelijk met 11-10 over de streep.

18:17

Nog 60 seconden

Na een vrije worp verkleint Oekraïne de Belgische voorsprong opnieuw. Met nog 1 minuut op de klok staat het plots 11-9.

18:15

10-5

De Belgen vinden nu toch iets makkelijker de weg naar het net en vergroten hun voorsprong tot 10-5. Met nog iets minder dan 2 minuten te gaan, lijken onze landgenoten zegezeker.

18:13

Voorlopig halen de Lions nog niet hun niveau van op de Spelen. Vervoort en co mogen van geluk spreken dat ook Oekraïne steken laat vallen in het afwerken.

18:10

Nog 4 minuten

Met nog 4 minuten te gaan leidt België nog steeds met 3 punten. Dankzij de 6-3-voorsprong lijken de Belgen op weg naar hun 1e overwinning op dit EK.

18:06

De Belgen drukken het gaspedaal nu wat harder in en slaan een kloofje. Na een knappe treffer van Bogaerts leiden de Lions nu met 5-2.