OH Leuven komt ook bij Cercle Brugge niet verder dan een 1-1-gelijkspel

2. 67' - Geel - Edgaras Utkus
    3. 74' - Verv. Kevin Denkey door Thibo Somers
    4. 86' - Geel - Dino Hotic
    Jupiler Pro League - speeldag 2 - 31/07/21 - 18:30

Heeft OH Leuven dit seizoen een abonnement genomen op 1-1-puntendelingen? Vorige week was dat al het verdict tegen Zulte Waregem, ook bij Cercle Brugge zat er niet meer in. Met 4 op 6 heeft de thuisploeg zijn start alleszins niet gemist.

Cercle - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Net na rust verwerkt Ngawa met zijn knie een voorzet van Raemaekers tegen de lat. Cercle komt op dat moment heel goed weg en kan een half uurtje later dankzij nieuwkomer Waldo Rubio weer langszij komen.

• Man van de match: Xavier Mercier had wat moeite om meteen het juiste ritme te vinden, maar pakte toch weer uit met enkele klasseflitsen. De Franse spelmaker bood Henry het openingsdoelpunt op een presenteerblaadje aan.

• Opvallend: OHL begon aan het seizoen met een gelijkspel tegen Zulte Waregem en tegen Cercle Brugge. De laatste overwinning die de Leuvenaars boekten is alweer van 1 maart geleden, toen werd Antwerp met 2-0 geklopt.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - OHL (1-1):

Mercier en Henry maken het verschil voor rust

Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. OHL voetbalde te slordig en kwam in de aanvangsfase niet verder dan een matige vrije trap van Xavier Mercier. Aan de overkant waren pogingen van Denkey en Da Silva Lopes niet binnen het kader.

Na een half uurtje voetballen raakten de Leuvenaars beter in hun ritme. Aanvallers Schrijvers, Mercier en Henry pakten uit met een combinatie om bij te likkebaarden. Het was vaste aangever Mercier die zijn landgenoot de diepte instuurde: 0-1. De naam Henry stond opnieuw op het scorebord.

Cercle probeerde nadien om de bakens te verzetten, maar zonder al te veel succes. De jonge aanvaller Olivier Deman vond wel nog OHL-doelman Romo op zijn weg, ook in de herneming mikte hij naast. De bezoekers gingen met een voorsprong de rust in.

Miguel Van Damme woont de wedstrijd tegen OHL bij en groet de fans:

Nieuwkomer Waldo Rubio geeft visitekaartje af

Na rust raakte Cercle niet meteen weer in het ritme van de eerste helft. Het waren zelfs de bezoekers die resoluut op zoek gingen naar een dubbele voorsprong. Ngawa devieerde met zijn knie een voorzet van Raemaekers tegen de lat.

Na een tiental minuten kwam de thuisploeg wel weer in de wedstrijd. Kevin Denkey vergat om na een hoekschop van Hotic zijn bal hoofd tegen de bal te zetten en Deman kon net niet profiteren van een Leuvens misverstand in de defensie.

Net voor het ingaan van het slotkwartier was daar toch de gelijkmaker. Waldo Rubio pikte een afgeblokt schot van Denkey op en liet Romo kansloos achter. De score was weer in evenwicht, een correcte weergave van deze partij.

Een slot gevuld met een hele hoop wissels en gele kaarten leverde uiteindelijk geen doelpunten meer op. Cercle is met 4 op 6 uitstekend begonnen aan dit seizoen, OHL speelde net als afgelopen weekend tegen Zulte Waregem 1-1 gelijk.

De bank van Cercle Brugge kan niet lachen met fout van Henry en wil een kaart:

Marc Brys: "We waren dominant, maar hebben daar niets mee gedaan"

• Yves Vanderhaeghe (coach Cercle Brugge): "Ik ben heel tevreden over het eerste half uur, we speelden met heel veel beweging en er kwam gevaar van overal. We krijgen dan toch een doelpunt tegen en dat weet je dat het lastig zal worden. In de tweede helft namen we vaak te snel de besluiten, we moeten tevreden met deze 4 op 6. OHL heeft de ervaring om de bal te monopoliseren, ze zijn slim en sluw. We zijn er toch nog in geslaagd om een doelpuntje te maken."

"Volgend weekend hebben we alles te winnen tegen Club Brugge. Met deze mentaliteit kunnen we zeker verder en ik ben er zeker van dat mijn spelers hun huid duur gaan verkopen."

• Marc Brys (coach OH Leuven): "Onze eerste helft was zeer solide en matuur, ik denk niet dat we in de problemen gekomen zijn. In de tweede helft zijn we baas en krijgen we ook de beste kansen en dan hopelijk dat je die 3 punten mee kan nemen naar huis. We kunnen onze voorsprong niet verdubbelen en dat is ook de verdienste van Cercle. We hebben te weinig gedaan met onze dominantie, eigenlijk bijna niets. Onze goal was heel mooi, daar kwam de klasse van onze spelers naar boven. Het groepsgevoel zit heel goed en dat is ook heel mooi om te zien."

Na afloop stond aanvaller Thomas Henry de pers niet te woord: "Of dat is omwille van een transfer? Het zou gek zijn mocht hij er niet mee bezig zijn, maar dat merk je echt niet op het veld. Hij denkt nog veel collectiever dan vorig jaar. Hij ziet dat de groep nood heeft aan leiderschap en dat vult hij bijzonder goed in."

20:26

Henry wil Mercier nog een keer de diepte insturen, maar die pass mist precisie. Cercle en OHL houden het op 1-1 en dat is de juiste weergave van deze wedstrijd. In de 2e helft wiste Waldo Rubio het openingsdoelpunt van Thomas Henry uit.

90+4'

Sampers krijgt de fout tegen na een duel met Özkacar. De wedstrijd zit er zo goed als op.

90+3'

Blessure

Utkus botst hard met Vanhoutte en bijna kan OHL daarvan profiteren. Mercier kopt een voorzet uiteindelijk over. Beide teams lijken vrede te moeten nemen met een puntje.

90+1'

Niet alles lukt bij Waldo Rubio, maar hij mag zeker spreken van een geslaagd debuut. De Spanjaard scoorde de gelijkmaker en geeft echt het beste van zichzelf.

90+1'

90'

89'

"Come on Cercle", rolt nog eens van de tribunes. De supporters hopen ongetwijfeld nog op meer, maar op het veld komen de laatste aanvalsgolven vooral van de bezoekers.

89'

Tamari wil zijn stempel nog drukken op deze partij, maar kan zijn snelheid niet uitspelen tegen Daland. De laatste minuten zijn aan het wegtikken, wat krijgen we nog?

87'

Jeugdspeler Aske Sampers (20) maakt zijn debuut voor Cercle. Kan de jonge aanvaller nog iets laten zien? Ook Corryn krijgt nog een handvol minuten.

86'
    86'

Frustratie bij Hotic. De Bosniër zet zonder na te denken een tackle in en is veel te laat bij De Norre. Vreemde actie van de aanvaller, geel is meer dan terecht zijn deel.

83'

OHL gaat op zoek naar een 2e doelpunt. Zowel Mercier als Maertens kunnen een voorzet niet controleren, hier zat meer in.

81'

Marc Brys gooit er nog de snelle voetjes van dribbelaar Mousa Al-Tamari bij. De Jordaanse Messi komt Bese aflossen. Ook jeugdspeler Vekemans krijgt nog 10 minuten.