Onur Kaya
7 - 2
Onur Kaya
90+1'

Een wedstrijd met twee gezichten. Dat hebben de fans in het Lotto Park gekregen. Na een matige 1e helft van hun ploeg, ging het na de pauze plots vijf versnellingen hoger. Kouamé stak het vuur aan de lont met twee goals en daarna waren er nog goals voor Murillo, Amuzu, Verschaeren en Zirkzee. Bij KVM leek het nergens meer op, behalve dan de prachtige vrijschop van Kaya.

Anderlecht - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Anderlecht maakt het verschil in het openingskwartier van de tweede helft. Met 2 goals in amper 8 minuten effent Kouamé de weg en op het uur ontneemt Murillo KV Mechelen de laatste hoop met de 4-1.

• Man van de match: Christian Kouamé stond voor het eerst in de basis bij Anderlecht en drukte meteen zijn stempel. Na een slappe eerste helft van paars-wit zorgde de Fiorentina-huurling kort na de rust voor de kentering. Hij kreeg er een staande ovatie voor van het dankbare Anderlecht-publiek.

• Opvallend: Het was al van 26 oktober 2016 geleden dat Anderlecht thuis nog eens kon winnen van KV Mechelen. De laatste drie confrontatie in Anderlecht draaiden telkens op een puntendeling uit.

Bekijk de goals uit Anderlecht - KV Mechelen (7-2)

Storm veegt gevleide paars-witte voorsprong uit

Een kolkende sfeer voor de aftrap bij de supporters in het Lotto Park. Zij hadden er duidelijk zin in en dat enthousiasme sloeg over op het veld. Vooral bij KV Mechelen dan toch, dat bijzonder sterk aan de wedstrijd begon. Na amper 3
minuten kon Mrabti al van dichtbij uithalen, Van Crombrugge voorkwam een vroege achterstand voor paars-wit.

De toon was gezet, een vrank en vrij KV Mechelen bleef voluit voor de aanval kiezen en maakte het Anderlecht knap lastig. De thuisploeg kon wel even tegenprikken toen Raman rakelings naast kopte op een prima voorzet van El Hadj.

Op het kwartier kreeg Anderlecht opnieuw een flinke kans op de 1-0. Kouamé, in de basis ten koste van Zirkzee, stuurde met een slimme doorsteekpass Refaelov diep. Die koos voor eigen succes en besloot slap op Coucke, de vrijstaande Raman stond erbij en keek ernaar.

Maar het was toch vooral bibberen voor Anderlecht. Een voorzet van Schoofs landde pardoes op de lat, Storm kwam dan weer net te kort om een voorzet van Shved in doel te koppen. Net toen de 0-1 in de lucht hing, sloeg Anderlecht toe. Bateau ging de mist in op een hoge bal van Harwood-Bellis en Raman, randje buitenspel, profiteerde optimaal: 1-0.

KV Mechelen was niet van slag en kreeg met de rust in zicht wat het verdiende. Na slordig balverlies van Gomez schakelden de bezoekers razendsnel om en met een gekruist schot in de verste hoek gaf Storm Van Crombrugge het nakijken.

Van Crombrugge is te traag om de bal weg te trappen, maar komt met de schrik vrij

KV Mechelen verdrinkt in paars-wit doelpuntenfestival

Geen idee wat Vincent Kompany zijn mannen tijdens de rust vertelde, maar het miste zijn effect in elk geval niet. Anderlecht onderging een metamorfose en begon als herboren aan de tweede helft. Na nog geen 5 minuten troefde Kouamé Vanlerberghe af en ook Coucke moest eraan geloven: 2-1.

Nog geen 8 minuten later speelde de Fiorentina-huurling zich nog wat meer de paars-witte harten met zijn tweede treffer in het Anderlecht-shirt. Met dank aan een prima voorzet van Gomez kon hij aan de tweede paal simpel scoren.

Diezelfde Gomez deed zijn kunstje amper 4 minuten later nog eens over. Dit keer was Murillo de afwerker van dienst. Met zijn kin zowaar en dus met een flinke portie geluk. Die meeval was KV Mechelen niet gegund. Integendeel, de bezoekers ontsnapten aan de 5-1 toen Refaelov op de lat besloot.

Die 5e Anderlecht-goal kwam er een kwartier voor het einde toch. Ook invaller Amuzu pikte nog zijn goaltje mee. KV Mechelen zakte als een pudding in elkaar en liet het allemaal veel te makkelijk gebeuren. De pas ingevallen Zirkzee kon Verschaeren in de slotfase oog in oog met Coucke brengen en de KVM-doelman moest ook nog een 6e tegengoal incasseren.

Om het helemaal pijnlijk te maken voor de bezoekers trof ook Zirkzee zelf nog raak, op aangeven van Amuzu. De invallers maakten het paars-witte feestje compleet. Kaya scoorde nog tegen met een knappe vrije trap, maar meer dan een doekje voor het bloeden was dat niet.

Deel van de Anderlechtfans heeft wel heel vreemd kostuum aangetrokken

Opgepast! Scheidsrechter Lardot loop je niet makkelijk omver

Vrancken: "Kan niet begrijpen dat we zo weggezakt zijn"

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “De eerste helft was heel goed. De jongens voerden het allemaal goed uit. Anderlecht probeerde zich aan te passen, maar we vonden telkens de opening. We konden eigenlijk geen betere eerste helft op Anderlecht spelen, alleen hadden we meer moeten scoren. De efficiëntie was er niet. In de tweede helft was het vooral defensief gewoon heel slecht. Wij hadden tijdens de rust gevraagd om sober te blijven in de duels en indien nodig een bal in de tribunes te knallen. Daarnaast moesten ze dezelfde inspanningen blijven leveren en opletten voor de centers van Anderlecht. Dat die 3 zaken er dan uitgerekend niet waren in de tweede helft, dat is wel heel jammer. Ik kan niet begrijpen dat we zo weggezakt zijn. Wellicht is deze ploeg te braaf, er zitten geen smeerlappen bij. Je kan je niet op deze manier laten afslachten. We gingen met een heel positief gevoel de kleedkamer binnen en opnieuw buiten en na enkele minuten heb je 2 tegengoals. Dat kan ik niet begrijpen. Als je Anderlecht tijd geeft, dan kunnen ze natuurlijk heel goed voetballen. In de eerste helft hadden ze het wel moeilijk. Dan is het zuur dat je zo aan de tweede helft begint.”

• Nikola Storm (KV Mechelen): “We zijn slap begonnen aan de tweede helft, de tweede ballen waren niet meer voor ons en we kwamen niet meer in ons spel. Zij scoorden meteen 2 keer uit hun eerste 2 kansen en dan loop je een beetje achter de feiten aan. Met de steun van het publiek gingen zij dan ook goed voetballen en maakten ze van alles een goal. Dit is balen. Ik heb hier geen verklaring voor. We probeerden ook na de rust dezelfde opdrachten uit te voeren, maar we verloren te veel duels en kwamen niet meer onder de druk uit. Er zal hier natuurlijk wel over gesproken worden, maar we moeten volgende week de kopjes richting de volgende wedstrijd krijgen. Het is mentaal moeilijk, maar we verliezen ook maar 3 punten. De manier waarop is natuurlijk niet mooi.”

Kouamé: "Hier gekomen, omdat de coach mij nodig had"

• Christian Kouamé (Anderlecht): “Ik voelde wel wat druk, want het was de eerste keer dat ik hier in dit stadion voor het Anderlecht-publiek speelde. Daardoor was ik in het begin wat onder de indruk. Maar ik ben gegroeid in de match en heb geprobeerd om de opdrachten van de coach uit te voeren. In de eerste helft was dat moeilijk, maar het ging beter toen we terugkwamen voor de tweede helft. De coach had met mij gesproken en daardoor kon ik mij beter laten gaan. Hij heeft ons tijdens de rust allemaal toegesproken en duidelijk gemaakt wat hij van ons verwachtte. Het resultaat is er gekomen. Ik ben naar hier gekomen, omdat de coach zei dat hij mij nodig had. Dat betekent dat hij iets in mij ziet en daar kan ik mijn ogen niet voor sluiten. Ik ben hier gekomen om de ploeg te helpen. We hebben een goed team en we gaan proberen zoveel mogelijk punten te pakken.”

• Yari Verschaeren (Anderlecht): “Ik heb de laatste weken niet zoveel gespeeld, maar dat hoort bij voetbal. Het enige wat ik kan doen, is werken en tonen dat ik het misschien wel verdien wanneer ik mijn kans krijg. Ik denk dat de coach mij inbracht om de ploeg een beetje te laten draaien en voor meer tempo en controle te zorgen. Dat is vrij goed gelukt. Mechelen speelde een zeer goede eerste helft en wij hadden moeite om controle te krijgen en om op de juiste momenten om te schakelen. In de tweede helft lukte dat veel beter."

Kompany: "Ik blijf altijd rustig, maar ik ben heel blij voor onze fans"

Emotionele Kompany over de psychologische problemen van Bellamy: "Het monster is terug"

Vrancken: "Tweede helft was een pure schande"

Anderlecht haalt nog eens ouderwets uit met een stevige 7-2-pandoering voor KV Mechelen. De bezoekers zakten in de 2e helft als een pudding in elkaar en zagen de goals om hun oren vliegen. Kouamé effende het pad voor paars-wit met 2 goals kort na de rust.

90+3'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90+1'
vrije trap
7-2
Onur Kaya
90'

Kaya prikt er nog ééntje tegen

Een doekje voor het bloeden, meer is het niet voor KV Mechelen. Maar met een knappe vrije trap schenkt Kaya KV Mechelen toch nog een doelpunt. Bij Anderlecht zullen ze er niet wakker van liggen.

90'

KV Mechelen laat zich hier toch iets te gewillig naar de slachtbank leiden. Dat worden komende week pittige besprekingen Achter De Kazerne.

87'

Zirkzee maakt het nog wat erger voor KVM

Het wordt nu wel bijzonder pijnlijk voor een machteloos KV Mechelen. Ook Zirkzee mag nog een goaltje meepikken. Hij maakt het simpel af op aangeven van Amuzu. De thuissupporters gaan uit hun dak.

85'
6-1
85'

Verschaeren straft amechtig Mechelen nog eens af

KV Mechelen moet de kelk tot op de bodem ledigen. De pas ingevallen Zirkzee brengt Verschaeren alleen voor Coucke. Hij omspeelt de doelman en prikt de 6-1 (!) in doel.

82'
81'

Staande ovatie voor Kouamé

Tijd om stevig te wisselen denken beide coaches. Bij KV Mechelen komen Swers en Kaya in de ploeg. Bij Anderlecht krijgt Kouamé een applausvervanging, de fans gaan zelfs rechtstaan. Hij wordt vervangen door Zirkzee. Ook Ashimeru en Mychajlitsjenko komen in de ploeg

80'
77'

De doelpuntenhonger is nog niet gestild bij Anderlecht. Vooral de invallers willen zich nog tonen. Verschaeren waagt zijn kans met een verre knal. Coucke werkt zijn schot in hoekschop. Die levert niks op.

74'

Nog een tik erbij voor KV Mechelen

Hij staat amper op het veld, maar ook Amuzu deelt in de paars-witte vreugde. Op aangeven van Murillo pikt ook hij zijn goaltje mee. 5-1, het is een afstraffing voor KV Mechelen.

69'

Dubbele wissel KVM

Vrancken grijpt in met een dubbele wissel. Shved en Vanlerberghe worden naar de kant gehaald. Druijf en Van Damme zijn hun vervangers. Ook bij Anderlecht wordt er gewisseld. Refaelov wordt onder applaus naar de kant gehaald, Amuzu wordt in de ploeg gedropt.

68'
67'

Zwakke vrije trap Refaelov

Eénrichtingsverkeer in het Lotto Park, nu mag Anderlecht het proberen op een vrije trap net buiten het halve maantje. Een klus voor Refaelov, maar die mikt de bal hoog over. Dat doet de Israëliër normaal gezien beter.

64'

Refaelov op de lat!

Het blijft nu kansen regenen voor Anderlecht, het contrast met de eerste helft van paars-wit is hemelsbreed. Refaelov krijgt in de zestien te veel tijd en ruimte om te trappen. Zijn pegel strandt op de onderkant van de lat. Bijna stond het 5-1!