Bornauw blijft met Keulen in Bundesliga na klinkende zege in barrages

za 29 mei 2021 19:49

Keulen voetbalt ook volgend seizoen in de hoogste afdeling van Duitsland. Het team van de Belgische verdediger Sebastiaan Bornauw (ex-Anderlecht) haalde verschroeiend uit in de barrages tegen tweedeklasser Holstein Kiel. De terugmatch eindigde op 5-1 in het voordeel van Keulen.

Na de nederlaag in eigen huis (0-1) haalde Keulen vanavond stevig uit in de terugmatch. Bij de rust was het behoud al binnen. De Bundesligaclub stond 1-4 voor in Kiel.

Mekaar besnuffelen in het noorden van Duitsland was geen optie. Verdediger en clubheld Hector kopte meteen raak voor Keulen, Lee maakte een minuut later gelijk voor tweedeklasser Holstein Kiel.

Daarna begon de Andersson-show. In minuut 6 maakte hij al het 3e doelpunt van de avond. 7 minuten later trof hij ook raak met zijn hoofd: 1-3.

(lees voort onder de tweet)

Na de blitzstart koos Keulen ervoor om de wedstrijd te controleren. In het zicht van de pauze sloeg Czichos zijn ex-club knock-out.

De buit was binnen voor Keulen, Sebastian Bornauw mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven. Op het einde van de wedstrijd maakte de Franse verdediger Skhiri er nog 1-5 van.

Door de ruime overwinning blijft Keulen in de hoogste Duitse klasse. Holstein Kiel schopte het nog nooit tot in de Bundesliga. 3 jaar geleden verloor het in de barrages van Wolfsburg.