België blijft stevig op kop staan in de Pro League, wel met pak matchen meer gespeeld.

vr 5 februari 2021 12:45
Spanje
2-3
België

Drie maanden na hun laatste optreden hebben de Belgische hockeymannen hun eerste match van 2021 tot een goed einde gebracht: in en tegen Spanje wonnen de Red Lions met 2-3 in de Pro League. Morgen staat een tweede duel met Spanje op het menu.

België is de nummer 1 van de wereld, Spanje de nummer 9. De Belgen waren, ondanks de coronapauze, meteen bij de les in Valencia. Na een dominante openingsfase bekroonde Sebastien Dockier zijn 200e interland met de openingsgoal in de 7e minuut.

Kort voor het einde van het 1e kwart verdubbelde aanvoerder Thomas Briels de voorsprong, maar vrijwel meteen daarna maakte David Alegre de aansluitingstreffer.

Die kleine voorsprong was ook de score bij de rust. Na de pauze kwamen de Spanjaarden op gelijke hoogte. Op minder dan 2 minuten van het einde van het 3e kwart scoorde Xavi Lleonart de 2-2.

In het laatste kwart gingen de Red Lions op zoek naar de zege. Na 5 minuten vond Sebastien Dockier voor de 2e keer in de wedstrijd een gaatje in de Spaanse defensie. Dat bleek meteen ook de eindstand.

Voor wereldkampioen België was het de 8e zege in 12 wedstrijden (3 draws, 1 nederlaag). Ze verstevigen hun koppositie in het klassement. Spanje leed een 6e nederlaag in 9 wedstrijden.

Morgen spelen beide landen opnieuw tegen elkaar in Valencia. België sluit het toernooi eind mei af met thuiswedstrijden tegen Argentinië (2) en Nederland.

Dockier: "Goed gevoel"

Dockier: "Het is altijd leuk na een onderbreking opnieuw een match te kunnen spelen. We kenden 2 moeilijke quarters en we waren te weinig meester over de bal."

"Ons doel was vandaag met een goed gevoel van het terrein te stappen en opnieuw de goeie banden tussen de spelers te vinden."