Eden Hazard kon zich niet doorzetten tegen Bilbao.

Pijnlijke avond voor Hazard en Courtois: Bilbao houdt Real uit finale Supercup

do 14 januari 2021 23:05
Supercopa Spanje: halve finale Real Madrid-Bilbao

Athletic Bilbao heeft Real Madrid uit de finale van de Spaanse Supercup gehouden. Raul Garcia maakte beide doelpunten voor bekerfinalist Bilbao: 1-2. Eden Hazard werd bij een 0-2-stand na het uur vervangen.

Doelpunten:

• 18' Raul Garcia 0-1
  • 38' Raul Garcia 0-2
  • 73' Karim Benzema 1-2

Hazard geeft niet echt thuis, Bilbao triomfeert

Raul Garcia, die vorige maand nog uitgesloten werd in de competitiematch tegen Real, zette Bilbao nog voor de rust op rozen met twee doelpunten. Eerst profiteerde hij van een aarzeling in de Real-defensie en daarna scoorde hij vanaf de stip de 0-2.

Enkel dankzij uitstekend keeperswerk van Thibaut Courtois keek Real niet tegen een grotere achterstand aan. Na de pauze probeerde Real het gaspedaal in te drukken, maar had pech toen Marco Asensio paal en lat trof.

In een tumultueze slotfase werd de 1-2 van Benzema door de VAR goedgekeurd, maar de 2-2 van de Fransman werd door de VAR afgekeurd. In de extra tijd bekeek diezelfde VAR heel lang een mogelijke penalty voor Real, maar na enkele minuten kreeg Bilbao verlossend nieuws: geen penalty en de finale was binnen.

En Eden Hazard? De aanvoerder van de Rode Duivels kon opnieuw zijn stempel niet op het spel van Real drukken. Zijn acties waren vaak niet succesvol en hij leek nog altijd scherpte te missen in zijn spel. Real Madrid won vorig seizoen de Supercup met een heldenrol voor Courtois in de penaltyreeks in de finale.

Thibaut Courtois druipt af na de nederlaag tegen Bilbao.

13:30

2e halve finale in Malaga

De Supercup in Spanje wordt sinds vorig seizoen met 4 teams beslecht. Net als vorig jaar was Saudi-Arabië normaal het strijdtoneel, maar door corona wordt de minicompetitie in Spanje afgewerkt.

De 4 deelnemers zijn kampioen Real Madrid en runner-up Barcelona en de Copa del Rey-finalisten Sociedad en Bilbao van 2020.

Gisteren namen Sociedad en Barcelona het tegen elkaar op in Cordoba, donderdag Real Madrid en Bilbao in Malaga.

De winnaars treffen elkaar zondag in de finale in Sevilla.