8

Tessa Wullaert bezorgt Anderlecht 4e landstitel op een rij

za 15 mei 2021 15:54
      Lotto Super League - speeldag 7 - 15/05/21 - 14:00

Anderlecht is voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen bij de vrouwen. Tegen eerste achtervolger OH Leuven maakte Tessa Wullaert al voor de rust het verschil met twee goals: 2-0. Voor Anderlecht is het de 8e titel in de clubgeschiedenis.

• Sleutelmoment: Na goed 10 minuten is OH Leuven al op achtervolgen aangewezen. Tessa Wullaert krijgt te veel ruimte in het strafschopgebied en laat Van Den Bergh kansloos.

• Vrouw van de wedstrijd: Tessa Wullaert was alomtegenwoordig. De topschutster in de Scooore Super League was met haar 34e en 35e doelpunt de matchwinnares. Daarnaast strooide de Red Flame ook met passes en was ze betrokken bij bijna elke aanval van paars-wit.

• Opvallend: Het is al de 4e titel op rij voor Anderlecht. De achtste in hun geschiedenis.

Anderlecht houdt de drie punten thuis tegen OHL: 2-0

Verschroeiend tempo in de eerste helft

Anderlecht stond bij aanvang van de westrijd 4 punten voor op eerste achtervolger OH Leuven in het klassement. De opdracht was dus duidelijk: bij een overwinning pakte het nu al de titel in de Scooore Super League.

Meer motivatie had paars-wit niet nodig om verschroeiend van start te gaan. Na goed 3 minuten was het al bijna zover. Gouden Schoen Tine De Caigny kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld. Enkel de paal hield Anderlecht van een vroege voorsprong.

Het bleek uitstel van executie. Tessa Wullaert had er zin in vandaag. Een knappe pass van Vatafu zette Wullaert in scoringspositie. De topschutster liet de kans op 1-0 niet liggen en vloerde doelvrouw Van Den Bergh.

OH Leuven moest komen, maar het was Anderlecht dat de eerste helft domineerde. Het doelhout en Van Den Bergh hielden OH Leuven meerdere malen in leven.

Tot Tessa Wullaert nogmaals haar moment zag om op het scorebord te komen. Een voorzet van Wijnants viel perfect op het hoofd van de topschutster, die haar 35e doelpunt van het seizoen tegen de touwen kopte.

Vierde titel op rij voor paars-wit

Hoe hoog het tempo ook was in de eerst helft, zo laag was het in de tweede. OH Leuven leek in de beginminuten de wedstrijd in handen te nemen, maar dat bleek slechts van korte duur.

De Leuvenaars waren niet bij machte om Anderlecht in de problemen te brengen. Verder dan een afstandsschot van Zenia Mertens kwam OHL niet. Het was zelfs Anderlecht dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Een hakje van Elke Van Gorp miste wat kracht om Van Den Bergh te verschalken.

Paars-wit voetbalde daarna de wedstrijd volwassen uit en kroont zich zo voor de vierde keer op rij tot kampioen van de Scooore Super League.

15:51

4e titel op rij voor Anderlecht

Het is gebeurd. Anderlecht klopt OH Leuven met 2-0 en pakt zo de vierde titel op rij.

15:50

2' extra tijd

Twee minuten scheiden Anderlecht nog van hun vierde titel op rij. Het feest kan bijna beginnen.

15:48

We gaan de slotminuut in

De tijd dringt voor OH Leuven. De titel lijkt binnen voor Anderlecht. Of is er nog een mirakel mogelijk bij OHL?

15:47

OHL probeert, maar het is allemaal net niet goed genoeg. Tysiak probeert een ploegmaat te vinden. Doelvrouw Odeurs staat goed op te letten en kan de voorzet er makkelijk uit halen.

15:42

De net ingevallen Sakina Ouzraoui heeft even tijd in het strafschopgebied. Te veel tijd. Ze verslikt zich in haar dribbel.

15:40

Nog 10'

Minder dan 10' te gaan in deze wedstrijd. Komt er nog een slotoffensief van OHL of freewheelt Anderlecht naar haar 4e titel op rij?

15:37

Volwassen RSCA

Anderlecht is in deze tweede helft geen enkele keer in de problemen gekomen. Paars-wit voetbalt de wedstrijd volwassen uit. De champagne mag al klaargezet worden.

15:32

In tegenstelling tot de eerste helft, ligt het tempo in de tweede helft niet bijster hoog. Anderlecht vindt het wel goed zo. OH Leuven is niet bij machte om paars-wit in de problemen te brengen.

15:31

De Caigny mag gaan rusten

Tine De Caigny zal vandaag niet op het scorebord verschijnen. Ze wordt vervangen door Jarne Teulings. Kan Teulings haar doelpuntje nog meepikken?

15:28

Vanzeir wordt even tegen de grond getrapt door Tison. Kan OH Leuven met deze vrije trap eens gevaarlijk zijn? Het antwoord is "nee". Odeurs kan de bal makkelijk pakken.

15:26

Fantasietje Van Gorp

Deloose gaat haar rechterflank even af en kan de bal goed voorleggen. Elke Van Gorp heeft een wereldgoal in gedachten en probeert de bal achter haar steunbeen over de lijn te trappen. Van Den Bergh pakt.

15:23

Odeurs mag ook nog eens het leer aanraken

Een hoekschop van Vanzeir komt op het hoofd van Amber Tysiak terecht. Zonder gevaar. Odeurs kan de bal makkelijk uit de lucht plukken.

15:22

Exit Detruyer

We krijgen een wissel bij OHL. Marie Detruyer ondervindt te veel last van een trap op haar scheenbeen. In haar plaats komt Sara Yuceil. Kan zij het tij nog keren?

15:20

Afstandsschotje Mertens

We krijgen nog eens een kans van OH Leuven te zien. Het schot van Mertens gaat ver over het doel van Odeurs.

15:17

Fausse-queue bij Tysiak. De tikt de bal ongelukkig over de lijn. Hoekschop voor Anderlecht.

15:15

De druk van OH Leuven was van korte duur. Anderlecht parkeert weer op de Leuvens helft. Deze keer kan De Caigny van buiten de 16 op doel besluiten. Van Den Bergh kan de bal makkelijk pakken.