1. 72' - Verv. Billy Gilmour door Hakim Ziyech
    2. 72' - Verv. Callum Hudson-Odoi door Kai Havertz
    3. 79' - Verv. Oliver Norwood door Rhian Brewster
    The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 21/03/21 - 14:31

Chelsea is na Southampton en Manchester City de derde halvefinalist van de FA Cup. Sheffield United bengelt onderaan de stand in de Premier League en toonde in de FA Cup waarom. Het miste te veel grote kansen en maakte een owngoal. Ziyech maakte het af in de 92e minuut.

Chelsea was dominant in het balbezit voor de rust, maar scoorde pas na een ongelukkige tussenkomst van Sheffield-speler Norwood. Hij duwde een knal van Chilwell van dichtbij voorbij zijn eigen doelman (zie video).

Na de pauze liet Chelsea zich een beetje in slaap wiegen, maar Sheffield bewees waarom het de minste doelpunten heeft gemaakt in de Premier League dit seizoen.

McGoldrick miste een enorme kopkans rond het uur en in de 91e minuut schoot Brewster de gelijkmaker die verlengingen zou opleveren centimeters naast de paal.

Een minuut later in de extra tijd maakte Chelsea het af. Ziyech scoorde bijzonder fraai na een snelle counter. Tijdens het vieren snoerde hij zijn criticasters letterlijk de mond.

De owngoal van Norwood

De enorme misser van McGoldrick

De 2-0 van Ziyech in de extra tijd

90+3'
    César Azpilicueta (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rhian Brewster (Sheffield United).
    90+1'
    John Fleck neemt de hoekschop voor Sheffield United. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    90+1'

90+1'
    Rhian Brewster (Sheffield United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    88'
    John Fleck (Sheffield United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mason Mount (Chelsea).
    87'
    N'Golo Kanté (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    86'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rhian Brewster (Sheffield United) stond buitenspel.
    79'
    78'
    Enda Stevens (Sheffield United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    78'
    Ben Chilwell (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ben Osborn (Sheffield United).
    72'
    Bij Sheffield United wordt de hoekschop genomen door Oliver Norwood. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
    69'
    Redding van Kepa Arrizabalaga (Chelsea), die de bal al duikend kan pareren.
    69'
    Oliver McBurnie (Sheffield United) haalt uit met zijn linker...
    67'
    David McGoldrick (Sheffield United) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    64'
    Callum Hudson-Odoi (Chelsea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op George Baldock (Sheffield United).