Serie A TIM - speeldag 29 - 03/04/21 - 20:46
31'
Romelu Lukaku
0 - 1
31'

Inter mag bijna de Scudetto op zijn shirts voor volgend seizoen laten borduren. Het overtuigde niet tegen een ijverig Bologna, maar Romelu Lukaku was opnieuw van goudwaarde met het enige doelpunt. Inter staat nu 8 punten los en heeft nog een inhaalwedstrijd op het programma.

Omdat het morgen de Ronde van Vlaanderen is (of het paasfeest?), werden alle Italiaanse duels in één speeldag afgewerkt. Zo kon Inter toekijken hoe concurrenten Milan en Juventus dure punten lieten liggen.

Niet dat er daarom een extra gemotiveerd Inter aan de aftrap stond. De bezoekers keken de kat uit de boom en lieten een ijverig Bologna de studieronde voor hun rekening nemen.

In spaarmodus waren de beste kansen toch voor Inter. Eriksen mikte een strakke vrije trap naast, Lukaku kon wel zijn 20e goal van het seizoen scoren. Zijn kopbal was pal op doelman Ravaglia gemikt, maar de paal gaf hem een herkansing. Eén kans (of anderhalve), één goal voor de Rode Duivel.

Bologna vond zijn vechtlust pas terug in de kleedkamers. De dubbele kans op slag van rust voor Schouten en Soriano werkte waarschijnlijk inspirerend. Maar opnieuw leverde dat amper kansen op. Svanberg trapte de beste mogelijkheid hoog over.

Inter was niet onder de indruk en speelde de wedstrijd volwassen uit, al verloor het op het einde wat de controle met een pak gele kaarten als resultaat. Met 27 op 27 doen de nerazzurri alweer een gouden zaak in de titelstrijd. Met nog 9 duels op de kalender kan het een 18e landstitel stilaan ruiken.

Lukaku werkt in twee tijden binnen

90+5'

Inter heeft op spaarmodus een heel belangrijke overwinning geboekt in de titelstrijd, met dank aan Romelu Lukaku. Het profiteert optimaal van het puntenverlies van Milan en Juventus en staat 8 punten los.

90+4'
Bij Bologna wordt de hoekschop genomen door Emanuel Vignato. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+2'

Een schot van Juwara schiet voorbij alles en iedereen, of zo lijkt het toch op het eerste gezicht. De bal week wel degelijk af, maar Bologna krijgt geen ultieme hoekschop.

90+2'

90+2'
90+1'

Bologna blijft proberen om nog een laatste kans af te dwingen. Misschien levert deze hoekschop iets op?

90+1'
Riccardo Orsolini (Bologna) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolò Barella (Internazionale).
90+1'

90+1'
89'

Inter verliest de controle en gaat dan maar agressief Bologna afstoppen. Ook Gagliardini vraagt nu om een gele kaart. Een dure rekening die vasthangt aan de zege.

88'
88'
Bologna krijgt een vrije trap. Roberto Gagliardini (Internazionale) haalde Musa Juwara onderuit.
88'

Scheidsrechter Giacomelli moet plots kwistig met gele kaarten zwaaien. Bastoni en Brozovic verdwijnen allebei in het boekje van de scheidsrechter. Slecht nieuws voor coach Antonio Conte, want ze missen zo allebei de volgende wedstrijd.

86'
86'
Alessandro Bastoni (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Musa Barrow (Bologna).