4. 83' - Own goal - Giorgio Chiellini (2 - 2)
Serie A TIM - speeldag 37 - 15/05/21 - 18:01
83'
Giorgio Chiellini
2 - 2
83'

Juventus heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de CL-tickets. Romelu Lukaku slaagde er wel in te scoren, maar Juve kwam in de slotfase met zijn tienen op voorsprong. Juan Cuadrado was de held met 2 goals.

• Sleutelmoment: 10' na de rust brengt Juventus-middenvelder Betancur Romelu Lukaku ten val. Scheidsrechter Carvalese twijfelt, maar geeft Betancur zijn tweede gele kaart. Het was het sein voor Inter om vol voor de gelijkmaker te gaan.

• Man van de wedstrijd: Juan Cuadrado was misschien wel de speler met het meeste impact op het veld. De Colombiaan scoorde 2 keer en lokte ook de rode kaart van Brozovic uit.

• Opvallend: Cristiano Ronaldo speelde een bleke wedstrijd, maar scoorde wel. Het is al het 777e doelpunt van CR7. Indrukwekkend.

Ronaldo en Lukaku verzilveren elks een penalty

Juventus is aan een minder seizoen bezig. Het stond met nog 2 wedstrijden op het programma vijfde op één punt van nummer 4 Napoli. Het moest dus winnen om zijn kansen gaaf te houden op een ticket voor de poulefase van de Champions League.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Kansen kwamen er niet. Tot er na 20' plots een VAR-interventie nodig was na een trekfout van Darmian op Chiellini. Strafschop dus. Cristiano Ronaldo miste in eerste instantie, maar in de herneming was het wel raak.

Het was wachten op een reactie van Inter. Die kwam er niet, tot Lautaro Martinez plots neerging in het strafschopgebied. Ook Inter kreeg zijn penalty. Lukaku nam die taak voor zijn rekening en trapte de bal voorbij een kansloze Szczesny.

Beide ploegen leken zich wel te vinden in een 1-1 ruststand tot Juan Cuadrado in de toegevoegde tijd nog eens een schot op doel afvuurde. Via het been van de Vrij ging de bal tegen de touwen. Juventus kon zo toch nog met een voorsprong de kleedkamers in.

Knotsgekke tweede helft bezorgt Juve de 3 punten

Hoe zwak Inter in de eerste helft was, zo sterk waren ze in de tweede. De druk van Inter loonde. Betancur legde Lukaku tegen de grond en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Een strenge beslissing van scheidsrechter Calvarese.

Het bracht Inter de nodige moed om vol voor die gelijkmaker te gaan. Die kwam er ook. Lukaku en Chiellini hielden mekaar in de 16 vast en via Chiellini ging de bal binnen. Calvarese keurde het doelpunt in eerste instantie af, maar na een tussenkomst van de VAR stond de gelijkmaker dan toch op het bord.

Lang kon Inter weliswaar niet genieten van de gelijkmaker. Cuadrado liet zich makkelijk vallen na contact met Perisic. Penalty, oordeelde Calvarese. Cuadrado zette zich zelf achter de bal en trapte de 3-2 eindstand op het bord. In de toegevoede tijd pakte een gefrustreerde Brozovic nog dom rood.

Juventus legt dankzij de winst de druk bij Napoli en AC Milan, die morgen nog in actie komen.

Bekijk het penaltydoelpunt van Romelu Lukaku

19:54

Juventus wint na knotsgekke tweede helft

Een voorzet van Perisic valt in hoekschop. De hoekschop levert niets meer op. Juventus pakt de overwinning na een knotsgekke wedstrijd.

90+4'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Lautaro Martínez (Internazionale), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+3'
Nicolò Barella (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Danilo (Juventus).
90+2'
Juventus krijgt een vrije trap. Marcelo Brozovic (Internazionale) haalde Juan Cuadrado onderuit.
90+2'
Milan Škriniar (Internazionale) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

Rood Brozovic

Juventus kan gaan counteren. Dat is buiten de gefrustreerde Brozovic gerekend. Die maait Cuadrado tegen de grond. Het is terug 10 tegen 10.

90+1'

90+1'

4' nog voor Inter

We krijgen 4' extra tijd. Kan Lukaku nog een punt uit de brand slepen?

90'
Juan Cuadrado (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolò Barella (Internazionale).
90'
Bij Internazionale wordt de hoekschop genomen door Stefano Sensi. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
89'

Cuadrado op de bon

De scheidsrechter heeft het niet meer in de hand. Na een lichte overtreding krijgt Cuadrado een geel karton onder zijn neus geduwd.