4. 76' - Doelpunt - Ciro Immobile (2 - 0)
  5. 90+1' - Doelpunt - Lorenzo De Silvestri (2 - 1)
Serie A TIM - speeldag 5 - 24/10/20 - 20:45
90+1'
Lorenzo De Silvestri
2 - 1
90+1'

Lazio heeft een betere generale repetitie achter de rug dan Club Brugge met het oog op het Champions League-duel van komende woensdag. Het won in eigen huis met 2-1 van Bologna en maakt een sprongetje in het klassement. De Romeinse club is nu 10e in de Serie A.

Lazio is komende woensdag de tegenstander van Club Brugge in de Champions League. In de Serie A heef het dringend punten nodig en dus kon het geen sterkhouders laten rusten.

In de eerste helft gebeurde vrij weinig in het Stadio Olimpico, na de rust des te meer. Luis Alberto opende na tien minuten de score na een knappe individuele actie (zie: tweet).

Goalgetter Ciro Immobile verdubbelde een kwartier voor tijd de score. In de toegevoegde tijd werd het nog even spannend na de aansluitingstreffer van Lorenzo De Silvestri, maar de punten bleven uiteindelijk toch in Rome.

In het klassement is Lazio voorlopig 10e, Bologna staat op plaats 18 in de gevarenzone.

De openingsgoal van Luis Alberto:

90+4'
Ciro Immobile (SS Lazio) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Vedat Muriqi (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Jean-Daniel Akpa Akpro (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Stefano Denswil (Bologna).
90+1'

Bologna

Lorenzo De Silvestri (Bologna) scoort met zijn linkervoet. Het staat 2 - 1.
90+1'
Emanuel Vignato neemt de hoekschop voor Bologna. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'
Redding van José Manuel Reina (SS Lazio), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Emanuel Vignato (Bologna) haalt uit met zijn rechter...
90+1'

88'
Danilo (Bologna) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
88'
Mohamed Fares (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Emanuel Vignato (Bologna).
86'
Andri Baldursson (Bologna) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Vedat Muriqi (SS Lazio).
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Vedat Muriqi (SS Lazio) stond buitenspel.
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Federico Santander (Bologna) stond buitenspel.
83'
80'
Jean-Daniel Akpa Akpro (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
79'
De poging wordt gered door José Manuel Reina (SS Lazio). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.