Serie A TIM - speeldag 10 - 05/12/20 - 15:03
64'
M'Bala Nzola
64'
1 - 2

In de Serie A heeft Lazio de top 5 weer in het vizier. De wisselvallige Italianen wonnen vanmiddag met 1-2 bij Spezia, al had het daar wel een dosis geluk voor nodig. Dinsdagavond (18.55u) speelt Lazio gastheer voor Club Brugge in de Champions League. Er staat dan een plaats in de 1/8e finales op het spel.

Of Lazio met zijn gedachten al bij de match tegen Club Brugge zat, is niet duidelijk, maar de Italianen ontsnapten in de 3e minuut aan een achterstand.

De vingertoppen van doelman Reina tikten een schot van Estevez nog net tegen de lat.

Spezia zette Lazio vast, maar de bezoekers sloegen toe met een klassieke counter. Milinkovic-Savic recupereerde en stuurde Immobile weg: de 0-1 verdween tussen de benen van doelman Provedel in het mandje.

Ook de gelijkmaker van Bastoni bleef halfweg het eerste bedrijf aan het doelhout kleven en kort daarna sloeg Lazio nog eens toe.

Immobile mopperde dat een overtreding net buiten de zestien geen strafschop en rode kaart had opgeleverd, maar de spits glimlachte toen Milinkovic-Savic de daaropvolgende vrijschop heerlijk in doel draaide.

In de tweede helft kreeg Spezia pas na ruim een uur wat het verdiende met de 1-2 van Nzola.

Lazio speelde met vuur, maar in de extra tijd was Pereira de verlosser. Zo leek het toch, tot de VAR een streep door de 1-3 trok. Geen ramp voor Lazio, want Spezia kreeg geen tijd en kans meer voor de 2-2.

90+4'
Matteo Ricci (Spezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+3'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Andreas Pereira (SS Lazio) stond buitenspel.
90+1'

88'
Felipe Caicedo (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Riccardo Marchizza (Spezia).
88'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Matteo Ricci (Spezia), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
Alessandro Deiola (Spezia) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
85'
Kevin Agudelo (Spezia) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
84'
Jean-Daniel Akpa Akpro (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kevin Agudelo (Spezia).
82'
82'
SS Lazio krijgt een vrije trap. Matteo Ricci (Spezia) haalde Felipe Caicedo onderuit.
79'
M'Bala Nzola (Spezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francesco Acerbi (SS Lazio).
78'
Jean-Daniel Akpa Akpro (SS Lazio) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
77'
Matteo Ricci neemt de hoekschop voor Spezia. Hij dropt de bal centraal voor doel.
74'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Felipe Caicedo (SS Lazio) stond buitenspel.
71'
Matteo Ricci (Spezia) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
70'
Bij Spezia wordt de hoekschop genomen door Riccardo Marchizza. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.