LaLiga EA Sports - speeldag 36 - 11/05/21 - 22:00
64'
Ousmane Dembélé
2 - 3
64'

Barcelona heeft de ultieme kans laten liggen om voor het eerst dit seizoen aan de leiding te komen in La Liga. Tegen Levante, de nummer 14 in Spanje, zakte Barça na de rust door het ijs. Het gelijkspel kan de Catalanen de das omdoen in de titelstrijd.

Levante, de 2e ploeg uit Valencia, was dit seizoen een gesel voor de titelkandidaten: 3 op 6 tegen Real Madrid en 4 op 6 tegen Atletico. Alleen tegen Barcelona had het nog geen punt kunnen rapen.

En dat leek ook thuis niet te lukken. Barcelona stapelde de kansen op en Lionel Messi sloeg halfweg de eerste helft toe met een volley, goed voor doelpunt nummer 37 dit seizoen. Toen Pedri nog voor de rust verdubbelde na heerlijk voorbereidend werk van Messi en Dembélé, leek de zege binnen.

Maar niets was minder waar: Levante ging een portie vertrouwen halen in de kleedkamers. Melero kopte snel de aansluitingstreffer binnen, 3 luttele minuten later was Morales daar al met de gelijkmaker.

Met de titeldroom in het hoofd kon Barcelona snel reageren na de dubbele opdoffer. Dembélé knalde de 3-2 onhoudbaar in de linkerbovenhoek, maar opnieuw kon Barça de zege niet vasthouden. Sergio Léon troefde Piqué af aan de eerste paal.

Met nog 2 duels op het programma lijkt Barcelona zijn titelkansen verspeeld te hebben. Atletico kan morgen 4 punten uitlopen, Real Madrid kan donderdag 2 punten voorsprong nemen.

Koeman: "Snap dat er vragen zijn na deze 2e helft"

"Ik weet niet hoe ik dit kan verklaren", zei Barcelona-trainer Ronald Koeman na de wanprestatie van zijn team. "In die tweede helft speelden we zonder intensiteit. Drie goals slikken in 45 minuten, dat mag Barcelona nooit laten gebeuren."

"We moeten nog afwachten wat de andere ploegen doen, maar dit is een stap achteruit voor ons. We zijn teleurgesteld, maar moeten voort. Mijn positie? De trainer is altijd verantwoordelijk. En trainers staan altijd ter discussie, ik snap dat er vragen zijn na zo'n tweede helft."

Messi opent de score met een knappe volley

Morales slaat terug tegen Barcelona

Dani Gómez neemt de hoekschop voor Levante UD. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+5'
Coke (Levante UD) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Sergio León (Levante UD) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Gonzalo Melero (Levante UD) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Lionel Messi neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+2'
Dani Gómez (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergiño Dest (FC Barcelona).
90+1'
90+1'
Clément Lenglet (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

90'
Dani Gómez (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
89'
Clément Lenglet (FC Barcelona) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
89'
Frenkie de Jong neemt de hoekschop voor FC Barcelona. Hij dropt de bal centraal voor doel.
81'
Rober Pier (Levante UD) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
78'
Vrije trap voor FC Barcelona. José Luis Morales (Levante UD) hield Ousmane Dembélé vast en dat had de scheidsrechter gezien.
78'
77'
Frenkie de Jong (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mickael Malsa (Levante UD).
77'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Toño (Levante UD) stond buitenspel.