72'
Ángel Correa
72'
3 - 1

Met een zesde competitiezege op rij heeft Atletico Madrid zijn leidersplaats in Spanje bestendigd. Valencia hield een helft gelijke tred. Yannick Carrasco speelde de hele wedstrijd en was goed voor een pre-assist, maar die viel minder op dan de wereldgoal van Racic voor 0-1.

Valencia is dit seizoen absoluut geen topploeg in Spanje. Het begon aan de wedstrijd als 14e in de stand. Het enige dat Atletico zorgen kon baren, is dat Valencia het uitgerekend tegen de topclubs wel goed doet. Het klopte al Real Madrid en speelde gelijk tegen Barcelona.

Atletico ondervond dat aan de lijve in de eerste helft. De leider was voor de rust vaak de mindere ploeg. De Serviër Racic beloonde Valencia door vanop zo een 25 meter heerlijk in doel te knallen (zie video). Atletico kon enkel met een standaardsituatie orde op zaken stellen. Felix werkte een corner acrobatisch af aan de tweede paal.

Na de pauze toonde Atletico waarom het bijna halfweg de competitie dé titelkandidaat is dit  jaar. Atletico heeft weinig nodig om te scoren. Een snelle tegenaanval kwam via Felix bij Suarez en die scoorde knap uit een scherpe hoek (zie video). Toch al doelpunt nummer 12 voor Suarez dit seizoen. Hij is medetopschutter.

Na de 2-1 was Valencia geen partij meer voor Atletico, dat perfect in de organisatie bleef waar het moest en voetballend de betere werd. Invaller Correa maakte het werk af op assist van Llorente. De actie was op gang gebracht door Carrasco (zie video).

Atletico heeft na 18 matchen 7 punten meer dan Real en 10 dan Barcelona. Bovendien heeft het een wedstrijd minder gespeeld en is het een ploeg die nooit onder een ondergrens zakt in zijn competitiematchen.

90+4'

Laatste fluitsignaal

Atletico blijft maar winnen. Ook Valencia kan niet langer dan een helft de indruk wekken de leider iets in de weg te kunnen leggen. Atletico heeft na 18 gespeelde matchen 7 punten meer dan eerste achtervolger Real Madrid.

90+3'
Bij Valencia CF wordt de hoekschop genomen door Carlos Soler. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'
Carlos Soler neemt de hoekschop voor Valencia CF. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

90+1'

Drie minuten extra tijd

We spelen nog drie minuten, maar dat is eigenlijk compleet overbodig. Valencia kon geen vuist meer maken na de 2-1.

89'
José Luis Gayà (Valencia CF) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
88'
87'
Yannick Carrasco neemt de hoekschop voor Atlético Madrid. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'

Bijna de 4-1

Valencia-aanvoerder Gaya is te zelfzeker op de eigen achterlijn. Invaller Torreira is een bijtertje en laat die gelegenheid niet onbenut. Hij snoept Gaya de bal af en biedt Correa nog bijna de 4-1 aan, maar er zit nog iemand tussen met een teen.

87'
Redding van Jaume Domenech (Valencia CF), die de bal al duikend kan pareren.
87'
Ángel Correa (Atlético Madrid) haalt uit met zijn rechter...
85'
81'
Gonçalo Guedes neemt de hoekschop voor Valencia CF. Hij dropt de bal centraal voor doel.
81'
Geoffrey Kondogbia (Atlético Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Maximiliano Gómez (Valencia CF).
80'
Carlos Soler (Valencia CF) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Koke (Atlético Madrid).