LaLiga EA Sports - speeldag 12 - 05/12/20 - 16:16
Bono
0 - 1
Bono
55'

Real Madrid weet na een pijnlijke 1 op 9 weer wat winnen is in de Spaanse competitie. Vinicius bezorgde coach Zinedine Zidane een broodnodige, maar weinig overtuigende overwinning. Voor het eerst in 7 wedstrijden kon Thibaut Courtois ook nog eens de nul houden

Geen doelpunten in matige eerste helft

Na de kwakkelprestaties van Real Madrid de afgelopen weken in de competitie en in de Champions League was de druk op coach Zinedine Zidane hoog opgelopen in de Spaanse hoofdstad. In de wandelgangen werd er al gefluisterd dat enkel een driepunter op het veld van concurrent Sevilla het vel van de Fransman nog kon redden.

Die boodschap leek Real goed begrepen te hebben. Na een minuut kwam Vinicius al dicht bij de openingstreffer, maar de Braziliaan trapte rakelings voorlangs. Niet veel later leek Sevilla-doelman Bono de tegenploeg zelfs een helpende hand aan te reiken, maar Benzema en opnieuw Vinicius konden niet profiteren van zijn flater.

In een eerste helft die niet veel om handen had, kon Real nog één keer gevaarlijk zijn. In minuut 37 liet Vinicius een voorzet van Vazquez goed door, waardoor Benzema vrij mocht aanleggen. Bono toonde zich nu in positieve zin en ranselde de plaatsbal uit zijn rechterhoek. Rusten geblazen bij een brilscore.

Benzema kon net niet profiteren na een vroege flater van Bono.

Vinicius schenkt zijn coach genade

Vlak na de pauze kwam Sevilla voor het eerst de neus aan het venster steken, maar Courtois stond pal op de knappe omhaal van De Jong. Niet veel later viel het doelpunt aan de overkant. Na een goede combinatie, tikte Vinicius via doelman Bono de openingstreffer tegen de touwen, Zidane kon opgelucht ademhalen.

Met de voorsprong op zak begon Real meer en meer in te zakken. De landskampioen voetbalde niets meer bij elkaar en liet Sevilla een slotoffensief op poten zetten. Gudelj en Ocampos kwamen nog dicht bij de gelijkmaker, maar een volwassen Real hield stand.

Met de zege tegen Sevilla schenken Los Blancos coach Zidane opnieuw wat ademruimte. Real springt zo naar de derde plek in La Liga, op vier punten van leider Sociedad. "Reddingsoperatie Zidane" is voor de Fransman alvast goed begonnen.

Na 4 minuten profiteerde Vinicius niet van de blunder van Bono:

18:10

Volwassen Real wint van Sevilla

Real heeft zichzelf en coach Zidane opnieuw wat ademruimte geschonken met een zege tegen Sevilla. Een doelpunt van Vinicius na de rust volstond voor de Madrilenen, die niet echt overtuigden. Sevilla kwam nog fel aandringen in het slot, maar de 0-1 bleef op het bord.

90+4'

Courtois plukt nog eens een hoge voorzet uit de lucht. De zege is binnen voor Real. Zidane zal opgelucht adem halen.

90+3' tweede helft
90+2'
Karim Benzema (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+1'

90'

3 minuten extra tijd

Kan Sevilla nog toeslaan in het slot of houdt Real stand?

89'
Sevilla krijgt een vrije trap. Vinícius Júnior (Real Madrid) haalde Jesús Navas onderuit.
87'
Toni Kroos (Real Madrid) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
87'

Courtois houdt Real recht

Na De Jong daarstraks is het nu Ocampos die uitpakt met een knappe omhaal. Courtois gaat echter goed neer en duwt de bal uit zijn kooi. Real komt niet meer onder de druk van Sevilla uit.

87'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Toni Kroos (Real Madrid), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
86'
Redding van Thibaut Courtois (Real Madrid), die de bal al duikend kan pareren.
86'
Lucas Ocampos (Sevilla) haalt uit met zijn rechter...
86'
Bij Sevilla wordt de hoekschop genomen door Oliver Torres. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
85'
Lucas Ocampos (Sevilla) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Vinícius Júnior (Real Madrid) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
83'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Oliver Torres (Sevilla), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
83'
Suso (Sevilla) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'

Het spel bij Real is sinds het doelpunt van Vinicius niet meer om aan te zien, maar op de inzet van de spelers kan niets aangemerkt worden. De landskampioen vecht voor wat het waard is.