3. 90+1' - Doelpunt - Stuart Dallas (1 - 2)
    Premier League - speeldag 31 - 10/04/21 - 13:32
    90+1'
    Stuart Dallas
    1 - 2
    90+1'

Manchester City weet weer wat verliezen is. Zonder Kevin De Bruyne liet de competitieleider zich verrassen door middenmoter Leeds, dat nota bene halfweg met een mannetje minder viel. Stuart Dallas sloeg in de extra tijd toe met de beslissende 1-2.

De contractverlenging van Kevin De Bruyne domineerde het nieuws deze week. Pep Guardiola wou zijn sterren rust geven met het oog op de CL-wedstrijd tegen Dortmund, dus mocht onze landgenoot zijn nieuw contract vieren vanop de bank.

De creativiteit van De Bruyne werd gemist bij City. Bielsa had een strakke organisatie op poten gezet. De thuisploeg vond geen gaatje. Bij de eerste kans voor de bezoekers was het wel prijs. Stuart Dallas knalde Leeds vlak voor rust op voorsprong.

Lang bleef de hoerastemming niet hangen bij Leeds. Kapitein Cooper pakte uit met een wilde tackle op de knie van Jesus. De VAR oordeelde dat de verdediger vroegtijdig mocht gaan douchen. Leeds moest nog 45 minuten de voorsprong zien vast te houden.

Manchester City voerde de druk op in de tweede helft. Een kwartier voor tijd brak Ferran Torres de ban. De thuisploeg wou op en over Leeds, maar het waren de bezoekers die dodelijk efficiënt bleken. Dallas schoof na een omschakeling de 1-2 onder Ederson door.

2 schoten op doel, 2 doelpunten voor Leeds én 3 punten op zak. Guardiola kan weer niet winnen van zijn leermeester. Manchester City incasseert zo zijn derde thuisnederlaag dit seizoen.

De winnende treffer van Dallas:

De tackle en rode kaart van Cooper:

15:29

Einde: 1-2

Leeds United smeert Manchester City een derde thuisnederlaag aan dit seizoen. Stuart Dallas is de man van de match bij Leeds, Cooper de schlemiel. De verdediger van Leeds pakte rood, waardoor City via Ferran Torres op gelijke hoogte kwam in de tweede helft. Na een snelle omschakeling sleepte Dallas een overwinning uit de brand voor de bezoekers.

90+8' tweede helft
    90+5'

De laatste aanval van de wedstrijd is voor City. Cancelo brengt de bal voor, Meslier pikt makkelijk op. Leeds lijkt de 3 punten te pakken.

90+3'
    Fernandinho (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raphinha (Leeds United).
    90+3'

Raphinha wordt omver gemaaid door Fernandinho. De kapitein van City komt goed weg met geel.

90+2'

Opnieuw Dallas!

En plots is daar Leeds! Na een razendsnelle omschakeling schuift Stuart Dallas, opnieuw hij, de 1-2 tussen de benen van Ederson.

90+1'

Stuart Dallas kan scoren voor Leeds United. De assist komt op naam van Ezgjan Alioski.
    90+1'

90'
    De poging wordt gered door Illan Meslier (Leeds United), die geen rebound weggeeft.
    90'
    De voorzet komt tot bij Fernandinho (Manchester City). Zijn kopbal gaat richting doel...
    90'

City probeert het nog. Een zwak kopballetje van Fernandinho verontrust Meslier niet.

90'
    Gabriel Jesus (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    89'
    Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ezgjan Alioski (Leeds United).
    88'
    Bernardo Silva (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
    87'

Raphinha mag opnieuw meters maken. De aanvaller wil Costa bereiken, zijn pas is erg zwak. Aan de overkant haalt Bernardo Silva uit. Zijn schot vliegt naast de verste paal.

86'
    Kalvin Phillips (Leeds United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ilkay Gündogan (Manchester City).
    85'

Ederson houdt City recht

Raphinha gaat aan de haal met de bal en komt oog in oog met Ederson. Het duel tussen de Brazilianen wordt gewonnen door de keeper, die met een keurige beenveeg het gevaar ontmantelt.