90'
2 - 2

Antwerp heeft op de slotspeeldag van de reguliere competitie een mokerslag uitgedeeld aan Racing Genk. Genk dacht dat het zijn schaapjes op het droge had na twee goals van topschutter Onuachu, maar Antwerp zette alles recht in het onwaarschijnlijke slot.

Antwerp-Racing Genk kort samengevat:

• Sleutelmoment: Het is lang onduidelijk of de aansluitingstreffer van Didier Lamkel Zé telt of niet. De VAR keurt het doelpunt uiteindelijk goed en die goal geeft Antwerp vleugels. Het wordt uiteindelijk nog 3-2.
  • Man van de Match: Met twee goals sluit Paul Onuachu de reguliere competitie af met 29 goals. Toch was hij vandaag niet de beste man tussen de lijnen. Die eer is voor Lior Refaelov. Met twee assists beslist hij de wedstrijd in het voordeel van Stamnummer 1.
  • Statistiek: Met 26 doelkansen voor Antwerp en 23 voor Racing Genk zagen we vanavond absoluut geen eindeseizoenswedstrijd. Integendeel. Het was spektakel van begin tot eind, meer van dat in de play-offs.
  • Opvallend: Er zaten slechts 113 seconden tussen de 2-2 en de 3-2.

Bekijk de goals uit Antwerp - Genk (3-2)

Genk lijkt zegezeker,...

In een rechtstreeks duel voor de tweede plaats schoot Racing Genk het beste uit de startblokken op de Bosuil. De bezoekers kwamen via Bongonda een eerste keer vroeg dreigen, maar hij mikte van dichtbij op Seck.

Na goed twintig minuten spelen werkte Antwerp-doelman De Wolf een schot van Preciadio slecht weg. Topschutter Onuachu was er als de kippen bij om zijn 28e van het seizoen binnen te tikken van dichtbij.

De verdiende 0-1 kreeg pas in de tweede helft een vervolg. Bij Antwerp liep het achteraan helemaal mis. Onuachu - weer hij - pikte de bal op, versierde een strafschop na contact met De Wolf en zette die ook zelf om.

Scheidsrechter D'Hondt vraagt Antwerp-spelers het veld op te komen voor tweede helft

...maar geeft het toch nog weg

De boomlange Nigeriaan werd daarna gewisseld en dat zorgde toch voor een ommekeer. Lamkel Zé zorgde meteen voor de aansluitingstreffer na een knappe individuele actie in de zestien nadat ze bij Genk de bal helemaal niet weg hadden gekregen na een paar afstandschoten.

De bezoekers leken met de drie punten naar Limburg te trekken, maar dat was zonder Lior Refaelov gerekend. Met een perfecte vrije trap en dito hoekschop schotelde hij in de toegevoegde tijd Dieumerci Mbokani en Dylan Batubinsika nog twee goals voor met zijn gouden rechter.

Antwerp sluit dankzij de zege de reguliere competitie af op de tweede plaats, op 13 punten van leider Club Brugge.

Dolle vreugde bij Antwerp na 3-2 in 92e minuut