83'
Kristian Thorstvedt
1 - 2
83'

Na een magere 1 op 12 hebben trainer John van den Brom en Genk een deugddoende zege geboekt op het veld van Charleroi. De Limburgers wonnen met 1-2. Thorstvedt scoorde de beslissende goal, zijn eerste van dit seizoen. Het was van 27 januari geleden dat Genk nog eens won in de competitie.

Charleroi - Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Arteaga verstuurt in minuut 83 een goede voorzet. De bal vindt het voorhoofd van Thorstvedt, die moederziel alleen de winnende treffer mag scoren.
  • Man van de Match: Kristian Thorstvedt is de matchwinnaar bij Genk. Hij scoort voor het eerst in een jaar en zorgt voor opluchting op de bank.
  • Opvallend: Charleroi scoort erg weinig in eigen huis. Vandaag was de treffer van Gholizadeh slechts de 14e goal in het Stade Du Pays dit seizoen.

Bekijk de goals uit Charleroi - Genk (1-2)

Derde kans is de goede voor Onuachu

De spanning was voor aanvang te voelen bij beide ploegen. Zowel Belhocine als Van den Brom hadden nood aan 3 punten. Genk behaalde in zijn laatste 4 wedstrijden slechts 1 schamel puntje.

De ploeg van Van den Brom had begrepen dat het anders moest en begon dan ook goed aan de wedstrijd. Na een minuut kreeg Onuachu een kopkans. De boomlange spits was te verrast door de vroege mogelijkheid en mikte zijn poging naast.

Onder impuls van een ijverige Ito bleef Genk op de deur kloppen van de openingstreffer. Na een flukse dribbel van de Japanner bracht Munoz de bal voor doel. Thorstvedt trapte naast de bal, Onuachu kon zijn schoen wel  tegen het leer duwen. Descamps kende geen problemen met het schotje.

Het openingsdoelpunt kon niet langer uitblijven. Ito ging neer in de zestien na licht contact. Onuachu trapte een matige penalty, maar vond toch de netten. Derde keer goede keer voor de spits. Charleroi was onmondig in de eerste helft en kwam niet verder dan een voorzet tegen de paal.

Van den Brom laat zien dat hij nog kan voetballen

Charleroi herleeft, maar Thorstvedt maakt het af

Charleroi toonde na de rust een ander gelaat. Met een gelukje kwam de bal bij Bruno, maar die kon doelman Vandevoordt niet kloppen met zijn dubbele poging.

De thuisploeg drong aan en werd daar ook voor beloond. Na een knappe combinatie haalde Rezaei hard uit, Vandevoordt pareerde nog, maar kon niet verhinderen dat Gholizadeh de gelijkmaker binnentikte.

Het doelpunt gaf Charleroi vleugels. De ploeg herleefde en bracht bij momenten sprankelend voetbal op de mat. Genk beefde achterin. Toch bleven de bezoekers overeind.

De storm ging liggen en Genk probeerde met een slotoffensief alsnog de 3 punten mee te nemen naar Limburg. Arteaga gooide de bal voor doel. Daar mocht Thorstvedt in een zee van ruimte de winnende treffer voorbij Descamps knikken.

John van den Brom uitte zijn opluchting aan de zijlijn. Zijn Genk bouwt met  3 punten aan de weg naar boven. De Limburgers verstevigen hun positie in de top 4 en lopen 3 punten uit op eerste achtervolger Oostende.

Arteaga toont even dat hij over een uitstekende balvaardigheid beschikt

Zeer riskante tackle van Gillet op Thorstvedt

Ito neemt de bal heerlijk mee

Belhocine: "Zaten pas in de tweede helft in de match"

Karim Belhocine (trainer Charleroi): "In de eerste helft zat Genk goed in de wedstrijd. Ze kregen en scoren ook de penalty. Daarna kregen we enkele kansjes, maar in de tweede helft zaten we pas goed in de wedstrijd en maakten we verdiend gelijk."

"We hebben nog genoeg kansen om het af te maken, maar zij maken de winnende treffer. Als je op dit niveau zo'n individuele fouten maakt achterin, wordt dit afgestraft. Het is jammer, want de organisatie stond de hele wedstrijd goed vandaag. De munt valt aan de verkeerde kant voor ons. Momenteel denk ik niet meer aan PO-I, maar aan de volgende wedstrijd."

Guillaume Gillet (Charleroi): "Ik ben erg gefrustreerd. Het is een grote stap achteruit in de richting waar we heen willen. Na de 1-1 kregen we greep op de match en creëerden we goede kansen om voor te komen. Maar we zijn nog te weinig killers voorin."

"Ik ben geen speler die wil uitblinken op het veld, ik wil vechten voor de ploeg. We hebben vandaag het maximum gegeven, maar de wedstrijd eindigde niet in ons voordeel."

Van den Brom: "Opluchting is heel groot"

John van den Brom (trainer Genk): "De opluchting is heel groot. De ontlading bij het team, de staf en mezelf. Je kan blijven roepen dat je genoeg kwaliteit hebt, maar je moet wedstrijden winnen. We hebben vandaag verdiend gewonnen en gespeeld als team en we werden eindelijk beloond."

"De spelers hoeven niet voor mij te spelen, het draait ook helemaal niet om mij. Ik ben onderdeel van deze club, met een belangrijke rol, maar we doen alles samen. Het feest dat we hadden in de kleedkamer doet me goed. Dat goede gevoel moeten we meenenemen naar de komende, belangrijke weken. Dit hadden we nodig."

Kristian Thorstvedt (Genk): "We hebben een slechte reeks neergezet, dus deze wedstrijd was heel belangrijk voor ons. De 3 punten pakken in een moeilijke uitmatch is erg goed."

"Het is lang geleden dat ik gescoord heb, meer dan een jaar geleden. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan dit team. De viering is iets leuks dat we doen met de jongens. Het was een belangrijke zege voor de club, om onze plek in de top 4 te behouden."

22:35

Opluchting bij Van den Brom: 1-2

Thorstvedt mag zich de matchwinnaar noemen vanavond. Hij mocht de winnende goal tegen de touwen koppen na een moeilijke 2e helft. John van den Brom is een opgelucht man, want hij geeft zichzelf wat meer ademruimte.

90+2'

Thorstvedt moegestreden

Thorstvedt heeft veel gegeven in deze wedstrijd en gaat naar de kant.

90+2'

90+1'

Van den Brom schreeuwt de longen uit zijn lijf. Hij wil dat zijn ploeg de bal nu bijhoudt.

90'

89'

Dessers vergeet het af te maken!

Dessers mag alleen af op Descamps. De aanvaller speelt met weinig vertrouwen en legt de bal breed op Bongonda. Die pas is te kort, Dessoleil ruimt op.

88'

Bongonda mag een vrije trap nemen op een interessante plek. Vanuit stilstand trapt de aanvaller zonder veel overtuiging naast.

86'

Bongonda maakt de actie op links en zet voor. Een vallende Munoz kan zijn schot niet goed richten en vindt het zijnet.

86'
83'

Thorstvedt moederziel alleen! 1-2

Op een voorzet van Arteaga staat Thorstvedt helemaal alleen in de kleine baklijn. Hij kopt de bal van dicht voorbij Descamps. Beslist hij met zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen de wedstrijd?

81'

Vandevoordt blijft kalm

Charleroi raast nog eens over het veld. Kayembe legt de bal terug tot bij Gholizadeh. Zijn schot is te centraal, Vandevoordt pikt rustig op.

79'

Gillet en Van Cleemput spelen een uitstekende wedstrijd achterin bij Charleroi. Ze breken elke Genkse aanval af.