Menno Koch
3 - 1

Beerschot blijft ook onder de nieuwe coach Will Still kwakkelen. Het begon nochtans goed tegen Eupen. Maar na een snelle goal van Noubissi ging het steil bergaf, met 3 Eupense goals en een rode kaart voor de ingevallen Brogno.  De debuterende trainer bleef achteraf strijdvaardig. "Het is op dit soort momenten dat een groep zijn ware sterkte moet tonen."

Eupen-Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Vlak voor rust krijgt Sanusi een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar het feestje gaat niet door. Eupen kan zo met een voorsprong de rust in en diept die na de pauze zelfs nog verder uit.

• Man van de match: Konan N’Dri. De Ivoriaan, een product van de Aspire Academy, pakte vanavond uit met een paar geslaagde dribbels en bleek moeilijk af te stoppen. Hij bekroonde een puike wedstrijd met zijn allereerste doelpunt voor de ploeg uit de Oostkantons.

• Opvallende statistiek: 28 jaar, 3 maand en 7 dagen. Dat is de exacte leeftijd van debuterende coach Will Still. Daarmee is hij de jongste coach ooit in Europa van een club op het hoogste niveau.

Bekijk de goals uit Eupen - Beerschot (3-1)

Droomstart voor Still kent geen vervolg

Het tijdperk Will Still kon onmogelijk beter beginnen voor Beerschot. Na 2 minuten belandde een mislukt schot van Halaimia zomaar voor de voeten van Noubissi, die er zonder verpinken 0-1 van maakte.

Lang konden de bezoekers die voorsprong niet vasthouden, want nauwelijks enkele minuten later had de onvermijdelijke Prevljak de gelijkmaker al tegen de touwen getrapt. Vanuit de rebound liet de Bosniër Vanhamel geen kans.

Even later had de thuisploeg eigenlijk altijd opnieuw moeten scoren, maar eerst en Ngoy en dan opnieuw Prevljak kwamen niet tot scoren.

De troepen van Still toonden wel goede wil, maar konden weinig uitgespeelde aanvallen op de mat brengen. “Zilveren schoen” Holzhauzer zwierf nagenoeg onzichtbaar over het veld.

Doelman Vanhamel maakt zich flink kwaad op zijn verdedigers

Eupen gaat erop en erover

Vlak voor rust knalde de bedrijvige N’Dri de thuisploeg dan snoeihard op voorsprong.  Na de pauze trok Eupen die goede lijn door. Centrale verdediger Koch nam een uitstekende voorzet van Adriano mooi mee met de borst en trapte perfect overhoeks in doel. Nog voor het uur was de wedstrijd zo gespeeld.

Een tweede goal van N’Dri werd daarna nog terecht afgekeurd voor buitenspel. Het werd uiteindelijk zelfs nog wat pijnlijker voor Beerschot, want het moest de wedstrijd volmaken met zijn tienen. Na een rake elleboogstoot moest de ingevallen Brogno de strijd vroegtijdig staken.

Door deze zege tellen zowel Eupen als Beerschot nu 30 punten. Ook rondom hen blijft alles zeer dicht bij elkaar staan. Beerschot blijft achter met een troosteloze 2 op 24.

VAR stuurt Brogno met rood naar de kant na stevige elleboogstoot

San José: "Deze reeks doortrekken"

Will Still (coach Beerschot):  “Mijn debuut was niet goed. Het was een verdiende nederlaag. We beginnen goed aan de match, maar dat heeft nu totaal geen belang meer. We maken twee individuele fouten en worden dan telkens gepakt op de tegenaanval. We scoren niet vlot en krijgen veel te veel tegengoals. Dan gaan de kopjes naar beneden. We moeten zorgen dat we daar zo snel mogelijk uit geraken en terug naar boven kijken. Hoe dan ook moet het snel beter. Het is op dit soort momenten dat een groep zijn ware sterkte moet tonen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Ikzelf als allereerste."

Beñat San José (coach Eupen): “Ik ben erg trots op mijn spelers. De eerste goal was wat pech voor ons, maar we hebben een goede mentaliteit getoond en zijn er meteen in gevlogen. Onze eerste helft was heel erg goed. Ondanks de blessure voor onze kapitein Amat konden we de lijn doortrekken. Na de uitsluiting verliezen we wat controle, maar we eindigen opnieuw sterk. Ik hoop dat we deze reeks kunnen doortrekken. Onze situatie is erg moeilijk, het schema blijft druk. We hebben onze werkwijze wat aangepast met de medische staf om iedereen fit te houden, maar het belangrijkste is dat de spelers er volledig voor blijven gaan.  Prevljak scoort vlot, maar hij is ook zeer belangrijk op het veld en zorgt voor goede een verbinding tussen de verschillende compartimenten. Ik ben blij met zijn scorend vermogen, maar zeker ook met zijn attitude op het veld."

Joren Dom (Beerschot): “We waren uitstekend begonnen. Het was de bedoeling om ze meteen hoog vast te zetten, maar we lopen vrij snel in de val en dan zie je dat het spook van de voorbije weken er meteen opnieuw insluipt. Het was gewoon niet goed genoeg. De resultaten zijn echt slecht. Dit is het slechtst mogelijke moment om een vormdip te hebben, maar ik ben er zeker van dat we dat snel kunnen keren."

Menno Koch (Eupen): “10 op 15 in de drukste maand ooit: een heerlijk gevoel. Beerschot is een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen, maar we reageren heel goed na die vroege goal. Vooral na balverlies hebben we heel goed druk gezet. Na de rode kaart was het even iets moeilijker,  maar het goede gevoel overheerst. We weten heel goed wat we kunnen als ploeg en profiteren zeer goed van hun foutjes. Het was een beetje een once in a lifetime goal voor mij, maar ik ben vooral blij dat we de zege pakken. Je merkt nu ook dat we opnieuw wat meer in ons ritme zijn gekomen na de gedwongen coronabreak en we gewoon een erg goed niveau halen. Als we zo verder doen, mogen we zeker naar boven kijken.”

90+1'

Vroeg in de tweede helft zorgde Koch met een knappe controle en schot voor de 3-1. Daardoor was de wedstrijd eigenlijk al snel gespeeld. Invaller Brogno eiste daarna nog een hoofdrol op. Een rake elleboogstoot resulteerde terecht in een rode kaart. Met 10 man kon Beerschot nooit meer een vuist maken. Volwassen zege van de thuisploeg.

90+1'
90+1'

90'

Slotminuten

Defourny ontzet de bal slecht, maar het pakt goed uit. De zege lijkt binnen voor de thuisploeg.

88'

Eupen, dat nog niet zo lang geleden kreeg af te rekenen met een grote coronagolf in de ploeg, is op weg naar een 10 op 15. Knappe prestatie van de ploeg uit de Oostkantons.

87'
85'

Holzhauzer schildert een vrije trap tussen de palen. Doelman Defourny ziet de bal goed komen en voorkomt zo een doelpunt. Een zeldzaam schot tussen de palen voor Beerschot.

82'

Koch

Centrale verdediger Koch, eerder op de avond doelpuntenmaker, verdient een eervolle vermelding vanavond. Hij toont zich vanavond een betrouwbare schakel achterin.

79'

Nog 10 minuten

Veel kansen hebben we de jongste minuten niet meer gezien. Een vrije trap van Stef Peeters wordt verlengd door Heris, maar Vanhamel kan vrij makkelijk pakken.

77'

Coulibaly, die rust kreeg voor deze wedstrijd, mag nog even komen meedoen. Kan hij zij stempel nog drukken?

76'

Eupen tikt vrij makkelijk de bal rond. Kansen hebben we al een tijdje niet meer gezien aan de Kehrweg. Will Still staat er langs de lijn wat beteuterd bij.