Jupiler Pro League - speeldag 22 - 27/01/21 - 21:00
61'
Dorian Dessoleil
61'
1 - 1

Charleroi heeft voor het eerst in 6 matchen nog eens een punt kunnen sprokkelen, maar tegen OH Leuven had het meer verdiend. OHL-doelman Romo zorgde er met een puike prestatie voor dat Charleroi maar 1 keer kon scoren. Hiermee wiste het de vroege goal van Sowah uit.

Charleroi - OHL in een notendop:

• Sleutelmoment: Dessoleil doet wat zijn ploegmaats niet kunnen: Romo kloppen. Met een heerlijke pegel uit vrije trap brengt hij Charleroi op gelijke hoogte.

• Man van de match: Romo hield in de tweede helft zijn ploeg recht. De doelman pakte uit met goede reddingen op schoten van Botaka en Gholizadeh.

• Opvallend: Marc Brys bracht vlak voor de aftrap Arthur Allemeersch in de ploeg. De jonge aanvaller speelde een degelijke wedstrijd voor OHL.

Bekijk de goals uit Charleroi – OHL (1-1):

Goede wil van Charleroi wordt niet beloond

Charleroi stond met de rug tegen de muur na 5 verloren wedstrijden op rij. Daar wou de ploeg van Karim Belhocine snel verandering in brengen. Onder impuls van Gholizadeh begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd, met een eerste schot tussen de palen na 20 seconden.

De goede openingsfase leverde Charleroi geen doelpunt op. Dat viel na 12 minuten aan de overkant. Siebe Schrijvers zette een goede combinatie op. Zijn voorzet zeilde over Allemeersch, Sowah was bij de pinken om de openingstreffer tegen de touwen te duwen.

OHL trok terug in de organisatie en kreeg de betere kansen in de omschakeling. De jonge doelman van Charleroi, Rémy Descamps, moest tot twee keer toe paraat staan op schoten van Mercier en Allemeersch.

Modder voorkomt knullige owngoal van Jemelka, die uitbrander krijgt van doelman Romo:

Romo sleept punt uit de brand voor OHL

Charleroi begon met veel energie aan de tweede helft en nam de wedstrijd in handen. Onder impuls van invaller Rezaei nam de thuisploeg doelman Romo onder vuur. Botaka en Gholizadeh zagen hun pogingen gekeerd.

Pas op het uur wist Charleroi de ijzersterke keeper te kloppen. Dessoleil nam de vrije trap in het halve maantje voor zijn rekening en knalde de bal binnenkant paal voorbij Romo.

Charleroi rook bloed en wou absoluut nog eens winnen, maar dat was buiten de doelman van OHL gerekend. Ook Teodorczyk en Gillet konden niet scoren.

Beide ploegen schieten weinig op met een puntendeling. OHL staat voorlopig 6e in de stand, Charleroi neemt plaats op de 8e stek.

Doelman Descamps doet Penneteau vergeten met 2 knappe reddingen in dezelfde minuut:

Vranjes pakt uit met een risicovolle vliegende tackle:

Belhocine: "Konden misschien 2 of 3 keer scoren"

Karim Belhocine (Charleroi): "We speelden vandaag een goede wedstrijd. We beginnen sterk en creëren de meeste kansen, maar slikken dan een goal tegen de gang van het spel in, daarna hebben we een mindere periode. "

"In de tweede helft toonden we veel goede intenties, zetten we goed druk vooruit en kregen we veel kansen. We konden misschien 2 of 3 keer scoren, maar de doelman (Romo) speelde een zeer goede match. Op basis van de mentaliteit en gecreëerde kansen ben ik tevreden over de wedstrijd."

Brys: "Uitvallen van Mercier was aderlating"

Marc Brys (OHL): "Ik denk dat we een geweldige eerste helft speelden met heel veel beweging en een aantal mogelijkheden. Arthur Allemeersch heeft het fantastisch gedaan voor zo'n jonge kerel, heel gedreven en slim."

"Dan valt Mercier weg en dat is een aderlating. De thuisploeg moet ook komen, die combinatie zorgt voor een moeilijke tweede helft. Ieder wint een helft, dan moet je tevreden zijn met een punt."

22:52

Einde: 1-1

Charleroi en OHL verdelen de koek na een aangename wedstrijd. OHL scoorde uit een omschakeling de enige goal van de eerste helft. In de tweede helft kon enkel Dessoleil doelman Romo kloppen met een heerlijke pegel uit vrije trap.

90+3'

Romo man van de match?

Opnieuw houdt Romo zijn ploeg recht, ditmaal met een voetveeg op een schot van Gillet.

90+3'

Botaka bedient Teodorczyk. De Pool wil de bal verlengen in doel, maar trapt een gat in de lucht.

90+1'

90'

90'
88'

Romo stopt ook Teodorczyk

Teodorczyk neemt een lange bal van Vranjes goed mee. Hij trapt met links vanuit een scherpe hoek, Romo kent weinig problemen met het schot.

85'

Het tempo ging in de tweede helft op geen enkel moment uit de wedstrijd. Beide ploegen zetten met veel overgave hoge druk. Een erg aangename wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.

82'

Belhocine gooit zijn aanvallende troefkaarten op tafel. Teodorczyk en Bruno moeten Charleroi de overwinning bezorgen.

82'
81'
79'

Charleroi neemt 5 keer Romo onder vuur

In de tweede helft zet de thuisploeg Romo al 5 keer aan het werk. De doelman van van OHL moest zich maar 1 keer omdraaien, Charleroi gaat nadrukkelijk op zoek naar de overwinning.

76'

OHL lijkt een tweede adem gevonden te hebben. Ze omsingelen de zestien van Charleroi. Descamps heeft nog geen werk moeten verrichten in de tweede helft.

71'

Voor Jordan Botaka is driemaal deze avond niet scheepsrecht. Ook zijn derde poging van afstand vindt de handen van Romo.

68'

Romo stopt pogingen Gholizadeh

Gholizadeh probeert met een volley Romo van dichtbij te verschalken. De doelman reageert alert. Een minuutje later probeert Gholizadeh het opnieuw met een plaatsbal, maar de doelman houdt OHL recht.