90+1'
Denis Prychynenko
0 - 3
90+1'

Na amper 2 punten in 8 wedstrijden heeft Beerschot nog eens van de zege kunnen proeven. De promovendus won verdiend op de akker van Zulte Waregem. Raphael Holzhauser blonk uit met 2 assists. "Deze wedstrijden worden op details beslist en vandaag waren die details stilstaande fases", zegt Beerschot-trainer Will Still. "Met Holzhauser zijn traptechniek is het dan een stuk makkelijker.”

Zulte Waregem - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij een krappe 0-1-voorsprong blijft het ondanks een gebrek aan kansen voor Zulte Waregem toch spannend voor Beerschot. Een kwartier voor het einde neemt Dom de twijfels weg met zijn 1e competitietreffer, een echte buffelstoot.

• Man van de match: Raphael Holzhauser ging de voorbije weken mee kopje-onder bij Beerschot, maar vandaag was de Oostenrijker weer de rots in de branding met 2 assists. Hij schilderde de 0-1 op het hoofd van Van den Bergh en deed dat nog eens over bij de 0-2 van Dom.

• Opvallend: Beerschot had bijna 2 maanden niet meer gewonnen. Voor de laatste zege moest het al naar de match van eind november in Mechelen scrollen (2-3). Zulte Waregem blijft dan weer sukkelen op eigen veld. 13 thuismatchen leverden slechts 11 punten op. Buitenshuis doen Dury en co het opvallend beter met 19 punten uit 10 wedstrijden.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Beerschot (0-3)

Overwicht voor Essevee, kansen voor Beerschot

Allebei 30 punten na 22 speeldagen, maar qua vormcurve konden Zulte Waregem en Beerschot niet verder uiteen liggen. Essevee pakte 16 op 24,
Beerschot amper 2 op 24. Beerschot moest zich dus herpakken en maakte bijna een vliegende start. Na amper 3 minuten mikte Dom de bal al tegen de lat.

Zulte Waregem moest even bekomen, maar nam vrij snel de controle over. Het leverde balbezit, maar geen kansen op. Dan was Beerschot een pak gevaarlijker bij de sporadische counters. Op het kwartier bracht Dom de bal
laag voor doel, Coulibaly mikte in één tijd rakelings naast. Ook Holzhauser
waagde zijn kans, maar Bostyn stond pal op zijn gekraakt afstandsschot.

Beerschot hield het achteraan goed gesloten, Zulte Waregem beet zijn tanden stuk. Kort voor de rust waren het opnieuw de bezoekers die voor gevaar zorgden. Sanusi kreeg tijd en ruimte in de zestien, maar besloot te zwak en binnen het bereik van Bostyn.

Geweldige aanname van Holzhauser op lange bal van Vanhamel

Beerschot slaat ongenadig toe op stilstaande fases

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft. Zulte Waregem dus met het balbezit, Beerschot met de kansen. Na 10 minuten was het raak voor de bezoekers. Deschacht liet zich op een vrije trap van Holzhauser aftroeven door Van den Bergh en die gaf met een rake kopbal ook Bostyn het nakijken: 0-1.

Dury greep in en bracht Vossen en Colassin tussen de lijnen. Die laatste zorgde meteen voor vuurwerk met een stevig afstandsschot, maar ook de redding van Vanhamel was op niveau. De thuisploeg bleef nadien steken in goede bedoelingen en kon Beerschot nooit echt in de problemen brengen.

Een kwartier voor het einde sloegen de bezoekers opnieuw genadeloos toe op een stilstaande fase. Dit keer schilderde Holzhauser een hoekschop op het hoofd van Dom en die maakte er met een echte buffelstoot 0-2 van.

Kort voor het einde werd het bijna nog spannend toen Marcq uitpakte met een halve omhaal op een voorzet van Dompé, maar Vanhamel was alweer bij de pinken. Meteen daarna kregen de bezoekers een lichte penalty na een overtreding op de heroptredende Tissoudali. Prychynenko klaarde de klus en zette de 0-3-eindscore op het bord.

Noubissi heeft opvallende scheenbeschermer

Still: "Het plannetje heeft gewerkt"

• Will Still (trainer Beerschot): “We wisten dat het een vechtpartij zou worden, een oorlog. Ik ben blij voor de spelers en de hele club, want het was zeker verdiend. Het is heel lang geleden dat we nog eens de nul konden houden. We hebben daarop getraind, ik ben heel blij dat het ons vandaag gelukt is. Het plannetje heeft gewerkt. We wisten dat het moeilijk zou worden op dit veld, maar we wilden vooral goed in blok staan en onze defensieve taken zo goed mogelijk uitvoeren. Deze wedstrijden worden op details beslist en vandaag waren die details stilstaande fases. Met Holzhauser zijn traptechniek is het dan een stuk makkelijker.”

• Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Ik ben niet teleurgesteld in mijn spelers, maar in het resultaat. Je komt toe en je ziet het terrein, maar daar moeten we nu eenmaal door. Tot aan het eerste doelpunt waren we de betere ploeg, zonder grote kansen. Maar Beerschot speelde ook met 3 grote verdedigers, 2 flankspelers die heel laag stonden en 3 centrale middenvelders die zeer corrigerend speelden. Dat zijn samen met de doelman 9 defensieve spelers. We raakten daar niet door. We hebben er nog alles aan gedaan om terug te keren, ik verwijt mijn spelers niks. We hebben hard gewerkt om terug te keren in de competitie. We komen van de 17e plaats en hebben weken aan een stuk hard gewerkt. Van 2 thuismatchen tegen OHL en Beerschot hoop je er toch één te winnen, maar we verliezen 2 keer. We moeten niet opnieuw beginnen, maar dit geeft ons een bitter gevoel. We moeten weer punten pakken, want ik denk dat we nog een paar overwinningen nodig hebben om definitief zeker te zijn van het behoud.”

90+3'

Beerschot weet na bijna 2 maanden weer wat winnen is en pakt zijn eerste punten onder Will Still. Het boekt een 0-3-overwinning op het veld van Zulte Waregem, dat zo zijn tweede thuisnederlaag op rij lijdt.

90+1'
90+1'

90'

Prychynenko beslist de wedstrijd

Prychynenko laat de kans niet liggen en schenkt Beerschot vanaf de penaltystip een ruime overwinning.

89'

Penalty!

Tissoudali gaat onderuit in de zestien na licht contact met Srarfi, maar scheidsrechter Dierick twijfelt niet: de bal gaat op de stip.

88'

Vanhamel voorkomt de 1-2!

Vanhamel voorkomt de aansluitingstreffer voor Zulte Waregem. Hij heeft een prima reflex paraat op een halve omhaal van Marcq.

87'

Zulte Waregem probeert er toch nog wat van te maken, maar ze botsen steevast op de muur van Beerschot. Een knal van Govea wordt afgeblokt door Frans.

86'
84'

De tijd begint te dringen voor Zulte Waregem. Bij Beerschot wordt na Tissoudali nu ook Brogno nog op het veld gebracht. De bezoekers zijn op weg naar hun eerste overwinning in bijna 2 maanden.

80'

Stevige knal van Bruno

Zulte Waregem geeft het nog niet op. Bruno pakt uit met een knap afstandsschot, maar zijn poging zoeft over het doel van Vanhamel.

78'

Bij Zulte Waregem claimen ze een penalty na een lichte duw van Pietermaat. Scheidsrechter Dierick staat er met zijn neus op en wuift het protest weg.

75'
74'
74'

Dom geeft Beerschot extra ademruimte

Beerschot kruipt weer wat dichter bij de driepunter. Holzhauser schildert een hoekschop op het hoofd Dom en met een stevige kopslag laat hij Bostyn kansloos achter.