54'
Osman Bukari
0 - 3
54'

Na puntenverlies tegen Antwerp, Genk en Beerschot is AA Gent er nu wel in geslaagd om een eerste zege te boeken in 2021. Een stevige ook. Op het veld van seizoensrevelatie OHL mikten de jongens van Hein Vanhaezebrouck er 3 in. "Het enige verschil is dat we vandaag scoren en dat we dat in al die andere wedstrijden vergaten te doen", zegt de Gent-trainer.

OH Leuven - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Met 2 goals in amper 5 minuten legt Gent de wedstrijd al vroeg in de 2e helft in een beslissende plooi. Kums maakt er zowaar met kopbalgoal 0-2 van en na de 0-3 van Bukari ligt OHL helemaal tegen de mat.

• Man van de match: Sven Kums beleefde eindelijk nog eens een hoogdag. Hij dirigeerde Gent naar een ruime overwinning met een goal én een assist. Kort na de rust gaf hij de bezoekers extra ademruimte met de 0-2 en met een slimme doorsteekpass plaveide hij de weg voor de 0-3 van Bukari.

• Opvallend: OHL was na 22 wedstrijden de enige ploeg in 1A die in elke match minstens 1 keer kon scoren. Vanavond kwam er dus een einde aan die indrukwekkende reeks. OHL kreeg voor het eerst dit seizoen de nul niet van het scorebord.

Bekijk de goals uit OHL - Gent (0-3)

Mohammadi verzilvert Gentse blitzstart

2 op 12 en amper 6 punten meer dan rode lantaarn Waasland-Beveren, voor Gent was het hoog tijd om zich te herpakken. De Gentse blitzstart mocht er in elk geval zijn. Romo kon Dorsch nog van de 0-1 houden, maar na amper 6 minuten was het wel raak. OHL raakte niet onder de druk uit en Mohammadi knalde van dichtbij de openingstreffer hoog in doel.

OHL ging tevergeefs op zoek naar een penalty en slaagde er ook niet in om Bolat te bedreigen. Gent hield de touwtjes in handen en was en toe gevaarlijk. Jaremtsjoek probeerde de uitgekomen Romo te lobben, maar besloot voorlangs.

De thuisploeg groeide wel in de wedstrijd en kwam op het halfuur plots bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Maertens werd met een heerlijke pass van Sowah gelanceerd en waagde zijn kans vanuit een scherpe hoek. Dankzij de vingertoppen van Bolat ging zijn poging rakelings voorlangs.

Gent prikte nog eens tegen met een knappe actie van Castro-Montes. Zijn afstandsschot ging nipt over doel. Kort voor de rust kwamen de bezoekers nog goed weg toen Bolat de mist inging op een hoge voorzet van Sowah. De Norre profiteerde niet en besloot in het zijnet.

Soms mislukt al eens een ingestudeerde vrije trap bij OHL

Kums en Bukari beslissen de match met 2 goals in 5 minuten

Ook in de tweede helft had Gent meteen het goede ritme te pakken. Marreh mocht zomaar oprukken en haalde stevig uit. Romo pareerde het schot, maar werkte de bal niet goed weg en Kums kon in de rebound de 0-2 binnenkoppen.

OHL toonde veerkracht en kwam enkele minuten later al dicht bij de aansluitingstreffer. Vlietinck vond het hoofd van Henry, maar die kopte van dichtbij pal op Bolat. Een pijnlijke misser want amper 5 minuten na de 0-2 verkocht Bukari de thuisploeg weer een oplawaai. Kums bracht hem alleen voor
doel en Romo bleef kansloos achter.

Boeken toe voor de thuisploeg, al ging die toch nog op zoek naar de eerredder. Bolat werkte zich nog in de kijker met een knappe redding op een knal van Sowah. Na een mislukte uittrap probeerde Henry de doelman de lobben, maar Bolat kon zijn fout nog net goedmaken.

Gent drong niet meer aan, al kwamen de bezoekers een kwartier voor het einde nog dicht bij de 0-4. Een gekruist schot van invaller Niangbo strandde op de paal. Een vierde tegengoal bleef OHL bespaard, maar een tweede gele kaart voor Henry niet. Toch kwam thuisploeg in de slotfase met 10 nog dicht bij de eerredder, Maertens kopte nipt naast.

Bolat brengt zelf onheil over zich met slechte uittrap, maar zorgt dan voor mooie redding

“Er kan nog veel gebeuren, het is een rare competitie”

• Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): “Ik heb mijn ploeg al vaak zo goed zien spelen als vandaag. Het enige verschil is dat we vandaag scoren en dat we dat in al die andere wedstrijden vergaten te doen. Deze prestatie was niet veel beter dan de andere die ik al van ons gezien heb. We maakten vroeg een doelpunt en kwamen deze keer ook goed uit de kleedkamer. Als je dan snel een tweede en een derde keer scoort, dan is de wedstrijd gespeeld. We hebben op bepaalde momenten ook de kwaliteiten van Leuven gezien. In de eerste helft waren we even de pedalen kwijt, al waren hun grootste kansen eigenlijk weggevers van ons. Maar we hebben toch de nul kunnen houden, dus dat doet plezier. Dit is de voortzetting van waarmee we bezig zijn, het enige dat bij ons ontbreekt, is efficiëntie. Dat was vandaag veel beter. Er kan nog heel veel gebeuren, het is een heel rare competitie. Wij moeten niet ver vooruitkijken, maar nu bevestigen. We moeten met de voeten op grond blijven en focussen op de moeilijke wedstrijd tegen STVV.”

• Marc Brys (trainer OH Leuven): “We zijn zwak begonnen en hebben snel het initiatief aan hen gelaten. We kregen snel een aantal corners tegen en daaruit maken ze uiteindelijk ook een doelpunt. Pas daarna zijn we beginnen te voetballen en speelden we eigenlijk een zeer behoorlijke eerste helft met 3 grote kansen. In de tweede helft wilden we op dat elan doorgaan, maar na die tweede goal werd het een moeilijk verhaal. Ondanks de 0-3 en de rode kaart zag je toch nog een ploeg die wou. Over inzet mag ik absoluut niet klagen, het engagement is zeer groot in deze ploeg. Maar het scenario bepaalt soms een wedstrijd. Gent heeft het goed gesloten gehouden en verstandig uitgespeeld. Wij hebben niet het doelpunt gekregen dat ons moed had gegeven.”

90+3'

Gent knoopt na een 2 op 12 weer aan met de overwinning. Het boekt een overtuigende 0-3-zege op het veld van OHL. Mohammadi scoorde vroeg in de 1e helft, Kums herhaalde dat kunstje in de 2e helft. Ook Bukari pikte nog zijn goaltje mee.

90+1'

89'

3 minuten extra

De wedstrijd is gespeeld, maar de lijdensweg van OHL duurt nog 3 minuten.

85'

Maertens kopt naast

OHL probeert er toch nog iets van te maken. Schrijvers legt de bal goed terug op Maertens en die kopt nipt naast. De 0 blijft voorlopig wel op het scorebord staan voor OHL.

83'
83'
78'
78'

Rood voor Henry!

OHL moet de kelk tot op de bodem ledigen. Henry gaat door op Dorsch en loopt zo tegen zijn tweede gele kaart aan. De thuisploeg moet de slotfase met tien volmaken.

74'

Primeur voor OHL?

OHL is na 22 speeldagen de enige ploeg die al in elke wedstrijd minstens 1 keer scoorde. Komt er vanavond een einde aan die reeks?

73'

Niangbo op de paal!

Niangbo staat amper op het veld of hij laat zich al zien met een heerlijk gekruist schot. Romo is geklopt, maar de paal voorkomt de 0-4.

72'
72'
71'

Foutje Bolat

Bolat gaat even de mist in met een mislukte uittrap, pal op Schrijvers. Henry probeert meteen te profiteren door de doelman te lobben, maar Bolat kan zijn foutje zelf goedmaken met een knappe redding.

70'

Jaremtsjoek kan alleen op doel afgaan, maar Romo komt goed uit en maakt het de aanvaller lastig. Jaremtsjoek mikt uiteindelijk ruim naast, maar er was ook gevlagd voor buitenspel.