1. 57' - Doelpunt - Aboubakary Koita (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 15 - 05/12/20 - 16:15
    57'
    Aboubakary Koita
    57'
    1 - 0

Waasland-Beveren is als winnaar uit de degradatietopper tegen Moeskroen gekomen. Op de Freethiel werd het 2-0. De thuisploeg pakt 10 op 12 en heeft weer wat meer ademruimte in de gevarenzone.

Waasland-Beveren - Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Waasland-Beveren zet bij het begin van de tweede helft meer druk op de Moeskroen-defensie, en dat loont. Koita breekt de ban en zet de thuisploeg op weg naar de zege.
    • Man van de match: Aboubakary Koita verkeert in bloedvorm en zit na zijn doelpunten tegen Charleroi en Sint-Truiden nu aan vier rozen in drie wedstrijden.
    • Opvallend: Waasland-Beveren was dit seizoen een van de slechtst verdedigende ploegen in de competitie, maar pakt nu plots drie clean sheets in zijn laatste vier duels.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Moeskroen (2-0)

Geen goals in spektakelarme eerste helft

Waasland-Beveren en Moeskroen begonnen allebei met een 7 op 9 in de tas en dus met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd. Moeskroen-spits Da Costa liet al na twee minuten de eerste kans noteren, Jackers was goed opgewarmd en bokste weg.

Ook de thuisploeg stak al vroeg de neus aan het venster. Frey pikte een lange bal mee en vuurde een gekruist schot af, dat voorlangs vloog. Op het kwartier was het aan de overkant wel raak, maar het doelpunt van Brym werd afgekeurd wegens buitenspel van de meelopende Da Costa.

Na die aardige openingsfase verwaterde de partij. Beide ploegen plooiden terug in de organisatie en leken vooral niet te willen verliezen. We noteerden nog een verdienstelijke actie van Da Costa en een kopbalkans voor Schoonbaert, maar dat was het dan ook.

Frey wil ref Visser na gele kaart een hand geven, maar krijgt een vuistje

Koita doet het opnieuw voor Waasland-Beveren

De rust leek vooral Waasland-Beveren goed te hebben gedaan, want het begon met meer enthousiasme en aanvalslust aan de tweede periode. Wiegel stuitte eerst nog op Koffi, maar het was man-in-vorm Koita die de Waaslanders verloste met een fraaie dribbel en dito afstandsschot: 1-0.

Jorge Simoa probeerde het tij nog te keren met enkele aanvallende wissels, maar die leken weinig impact te hebben. Veel meer dan een verdienstelijke vrije trap van Ciranni kregen de bezoekers niet meer voor elkaar.

Bij Waasland-Beveren daarentegen hadden ze wel nog zin in een doelpuntje. Moeskroen-doelman Koffi schudde in het slot nog twee geweldige reddingen uit zijn mouwen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven bij een verre uithaal van Frey: 2-0, Waasland-Beveren doet een gouden zaak.

Leuko ramt de bal in het gezicht van ploegmaat Mandjeck

Pijnlijke botsing tussen Frey en Agouzoul, Frey moet verder met hoofdverband

Hayen: "Geen goede wedstrijd, maar wel drie punten"

• Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "We wisten dat deze wedstrijd niet in de eerste zestig minuten zou worden beslist. In andere wedstrijden van Moeskroen hadden we gezien dat hun linies na een uur wat verder uit elkaar gingen. Daar kun je van profiteren door tussen de linies te spelen, en daar hebben we ook het verschil gemaakt. In het begin hadden we wel wat moeite met hun lange ballen en kwamen we ook goed weg. In de tweede helft hebben we meer druk gezet en recupereerden we de ballen hoger. We wisten dat er nog kansen zouden komen en dan moet je nog het geluk hebben om te scoren. Om eerlijk te zijn, het was geen goede wedstrijd, maar we pakken wel de drie punten."

• Jorge Simao (Moeskroen): "Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren wij de betere ploeg, maar we scoorden niet. In de tweede helft waren zij beter, en zij scoren wel. Twee keer, door twee fouten van ons die meteen worden afgestraft. Dat was het verschil: wij werkten onze kansen niet af, zij deden dat wel. Daar moeten we aan werken. Na de tegengoal verloren we ook wat onze organisatie. Ook dat zijn aspecten die moeten verbeteren."

90+4'

Afgelopen! Waasland-Beveren klopt Moeskroen met 2-0 en pakt drie gouden punten in de strijd om het behoud.

90+3'
    90+2'
    90+2'

Frey maakt het fraai af!

Waasland-Beveren is nu helemaal zegezeker, met dank aan Michael Frey, die op de tegenaanval de 2-0 knap voorbij Koffi mikt. Moeskroen hangt tegen de touwen en zal ook na speeldag 15 met de rode lantaarn opgescheept zitten.

90+1'

Heeft Moeskroen nog een slotoffensief in petto? Het ziet er niet echt naar uit, de bezoekers raken amper over de middellijn.

90+1'

90'

89'
    86'

Dubbele redding van Koffi

De 2-0 hangt in de lucht! Koffi zweeft eerst een plaatsbal van Leuko uit zijn doel en pareert meteen daarna ook de kopbal van Wuytens. Sterk werk van de doelman van Moeskroen.

85'
    84'

Albanese zet zich meteen door tot in de zestien meter, zijn voorzet/schot eindigt op de vuisten van Koffi. Gretig invallen, heet dat.

80'

Nog tien minuten op de klok, en Waasland-Beveren graaft zich niet in. Bertone vlamt vanuit de tweede lijn, iets te hoog.

79'

Gnohéré afgevlagd

Jackers toont zijn kwaliteiten bij een uitstekende kans voor Gnohéré, maar de Fransman bleek ook buitenspel te lopen.

77'

Bij Moeskroen zijn de wissels intussen opgebruikt, Nicky Hayen heeft er nog drie achter de hand.

75'

Prima vrije trap van Ciranni

Ciranni krult een vrije trap netjes voorbij de muur, maar de bal zoeft langs de verkeerde kant van de paal. Jackers had er wellicht ook wel bij gezeten.

74'
    74'

Nog eens Koita

Koita heeft zin in nog een doelpunt en gaat opnieuw voor eigen succes. Deze keer strandt zijn poging in het zijnet.